Motorcross licenties

Om deel te mogen nemen aan de VMCN wedstrijden, ben je verplicht een motorcross licentie te hebben. Dit kan zijn:

  • middels een KNMV Basis Sportlicentie of andere Nationale licentie (KNMV verzekering voor het hele jaar)
  • een MON licentie (MX-startbewijs, MX-trainingsbewijs of daglicentie)

Meer informatie vind je op deze pagina.


KNMV Basis Sportlicentie:

Wat is een KNMV Basis Sportlicentie?

De KNMV Basis Sportlicentie is een licentie waarmee je, tegen een zeer voordelig tarief, voor de duur van een kalenderjaar mag deelnemen aan vrije trainingen, club- en/of districtswedstrijden op KNMV goedgekeurde circuits en onder regelgeving van de KNMV. Bij de KNMV Basis Sportlicentie zit standaard een persoonlijke ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering, zo kun je dus op een verantwoorde manier je sport beoefenen.

Hoe schaf ik een KNMV Basis Sportlicentie aan?

De KNMV Basis Sportlicentie kun je alleen digitaal aanvragen. Om de KNMV Basis Sportlicentie aan te vragen ga naar mijn KNMV.

Vul bij de club “VMCN Ammerzoden” in.

Nadat je de aanvraag voor de KNMV Basis Licentie hebt voltooid kun je je licentie downloaden via mijn KNMV of openen in de KNMV App.

Wat kost een KNMV Basis Sportlicentie?

De prijs van een KNMV Basis Sportlicentie is € 123,00. (Deze prijs is inclusief een afdrage aan het MX-masterplan. Voor meer info zie website KNMV.)

KNMV Basis Sportlicentie of nationale (start)licentie?

Met een KNMV Basis Sportlicentie mag je deelnemen aan wedstrijden van de VMCN, als ook aan vrije trainingen, club- en/of districtswedstrijden op KNMV goedgekeurde circuits, die plaatsvinden onder regelgeving van de KNMV.
Met een KNMV Startlicentie mag je niet deelnemen aan de VMCN met uitzondering van de Super EVO (Pre 97) klassen.

Ik woon in het buitenland maar wil graag een KNMV Basis Sportlicentie. Kan dat?

Ja, dat kan. Er is wel een beperking. Voor niet-Nederlands ingezetenen is de PO-dekking (Persoonlijke Ongevallen) van de KNMV Basis Sportlicentie niet van toepassing. In dit geval is uitsluitend de aansprakelijkheidsdekking van toepassing.

KNMV App:

De KNMV App biedt jou als KNMV-lid dezelfde handige functies en voordelen als vroeger je plastic ledenpas. Al je gebruikers- en lidmaatschapsinfo en services zitten in de app.

De KNMV App download je hier:

Google_button

Apple_button

Voor meer informatie over de KNMV Basis Sportlicentie zie de website van de KNMV:


MON licenties

Sinds 2023 is de VMCN ook aangesloten bij de MON. Dit maakt het mogelijk om bij al onze wedstrijden ook deel te nemen met een motorcross licentie van de MON ongeacht of de betreffende club zelf is aangesloten bij deze bond.

Voor meer informatie over de MON licenties zie de website van de MON:

Scroll to top