Verslag NK1 Eersel

24-03-2019

Na een veel te lange winter stop kon zondag 24-3-2019 eindelijk het VMCN seizoen weer beginnen .

MCC de Kempen in Eersel  had alles perfect voor elkaar.  De weken ervoor was het overal zo nat dat er nagenoeg nergens gereden kon worden. In een week tijd kreeg MCC de Kempen  het voor elkaar om de baan er perfect bij te leggen .

Met een opkomst van 160 deelnemers en het prachtige weer was het voor zowel MCC de Kempen als voor de VMCN een geweldige start van de dag .

Ook in Eersel word er geklaagd over het geluid , en een ieder moest zijn machine ter geluidskeuring aan bieden .
Gelukkig had iedereen alles goed voor elkaar en waren er geen uitsluitingen voor teveel dB,s . Naast de VMCN reden er ook de zijspannen met maar liefst 13 combinaties ook een mooi vol start hek .

Om half 12 viel het start hek als eerste voor de Twinshock 50 + klasse, met maar
liefst 29 deelnemers beloofde het een hevige strijd te worden. In deze klasse
zagen we Rudi Takman doen waar hij goed in is, winnen in beide manches.
Michel Paulusen werd knap 2e en Fokke Tuik werd 3e, de 4e plaats ging naar Johan Pieper, gevolgd door Gerben minkhorst  die dit seizoen zich ingeschreven heeft bij de Twinshok 50 + klasse. Meteen werd het me duidelijk, de concurrentie liet zich in deze klasse niets te wensen over. Er werd gestreden met het mes tussen de tanden, de GP was begonnen en na een fel gevecht in beide manches eindigde hij als 5e.

Na het vallen van de finishvlag bij de  Twinschock 50+, stonden de Classic 60+ en Classic 60- al weer met rokende motoren klaar in het starthek .
Bij de Classic 60 – was het de Twinschock 50 – kampioen van vorig seizoen Danny Seels die beide manches op zijn naam wist te schrijven, gevolgd door Jan Schapendonk  en als derde John Smeyers .
Bij de Classic 60 + was het de altijd snelle Peter van de Nieuwehof die deze klasse met de CZ op zijn naam wist te schrijven, gevolgd door Toon van de Velde en de derde plek ging naar Jacob Holman .

Bij de altijd spectaculaire Classics 50 cc kwamen er maar liefst 38 rijders aan de start. Een altijd mooi gezicht en geluid om de 50cc van start te horen gaan. De winst ging naar de kampioen van afgelopen seizoen Pedro van Hout, Roan Bergman werd 2e gevolgd door Jeff Rouw die als derde over de finish kwam.

Vervolgens was het beurt aan de Twinschock 50- de eerste manche werd gewonnen door Dave Xhofleer,  gevolgd door Steven Peeters en Jurgen Schreurs: dit maal rijdende op een Maico. De tweede manche waren de rollen omgedraaid, de winst ging dit maal naar Steven Peeters, Dave Xhofleer had problemen met de ontsteking, waardoor hij de tweede manche als 10e eindigde, ook Jurgen schreurs die op dat moment op een keurige derde plek reed kreeg te maken met technische problemen. Zo werd Steven Peeters totaal 1e,de tweede plek was voor Bart Vermeulen en de derde plaats ging naar Steven Wouters .

Bij de Pre 90/95 40+ was het de Honda 500 rijder Tomas Adriaanse die met ruime voorsprong beide manches op zijn naam wist te s chrijven,tweede man was Richard van Drooge en als derde eindigde Gerard Heijnen op zijn Kawasaki.

Na de 40+ was het de beurt aan Open Pre 90/95. In deze klasse won de ex gp-
rijder Carlo van Loon die op overtuigende wijze beide manches. Alwin Takman had het goed naar zijn zin in Eersel en reed naar een knappe tweede plaats, Dave Xhofleer kwam ook in deze klasse aan de start, ditmaal
niet op zijn vertrouwde Honda CR125 maar op een Honda CR500 wat hem een mooie derde plaats opleverde .

Als laatste starten de zijspannen. Hier kwamen Luc en Roel Berber als winnaar over de finish, gevolgd door Jeff van Loo samen met Cor van der Bijl en als derde Peter van de Nieuwehof met in de bak Berry Dortmans .

Op zondag 7 april zijn we te gast in Boekel , dan gaat de strijd om het VMCN
kampioenschap onverminderd voort, tot dan!

Scroll to top