VMCN-LID IN BEELD #3 MARIJN GILIS

Marijn Gilis – Rijder VMCN Twinshock 50- klasse

Hoe lang rijd je al bij de VMCN (of één van de voorlopers) en in welke klasse(n)?
Ik ben in 2013 begonnen met een aantal wedstrijden per seizoen mee te rijden bij de VMCN. Nu ben ik voor het 3de  volledige seizoen actief in deze klasse.

Met welke motor(s) rijd je? Heb je deze al lang in je bezit?
Ik rijd de VMCN wedstrijden op een Suzuki RM 500. Vanaf 2019 rijd ik met deze motoren. Verder rijd ik sinds dit jaar op een moderne Suzuki 450 om te trainen.

Op welke leeftijd ben je begonnen met crossen?
Op mijn 5de ben ik begonnen met crossen op een Honda QR 50. Mijn vader was toen actief bij MC-Lille en daar mocht de jeugd tussen de manches vrij rijden op de grote baan.

Afgelopen jaar reed je in de Twinshock 50- klasse en werd je kampioen. Hoe heb je het seizoen beleefd?
Het was een geweldig seizoen, ik heb er echt van genoten. Mooie circuits, leuke sportieve wedstrijddagen. Naast de baan was het ook altijd gezellig met de leuke Nederlandse vrienden.

Rijd je liever op harde of op lossere banen?
Voor mij het liefste een lossere baan maar een hardere baan vind ik ook leuk.

Welke baan waar je met de VMCN hebt gereden is je favoriet?
In Nederland heb je heel veel mooie circuits. Maar als ik echt moet kiezen: Rhenen, Lochem, Sint-Isidorushoeve en Hummelo.

Welke baan zou je graag in de toekomst op de VMCN kalender zien verschijnen?
Reusel en Oirschot. Deze hebben ooit al wel eens op de VMCN Kalender gestaan en het zou leuk zijn om hier terug een wedstrijd te hebben.

Wat zou je verder nog aan alle VMCN leden mee willen geven?
Dat een mooie club als de VMCN het altijd goed voor elkaar heeft. We mogen zeker niet vergeten dat er achter de schermen elke keer hard word gewerkt om dit te kunnen bereiken. Op de wedstrijden is er altijd een leuke sfeer aanwezig, laten we er ook dit jaar weer een mooi seizoen van maken.


Voor eerdere leden welke ‘in beeld’ zijn gebracht zie:

Scroll to top