VMCN Trainings/Gezelligheids weekend Emmen 4,5 en 6 Augustus 2017 / AFLASSING Euro-Vintage rd. 3, Amigny-Rouy, France !!

Beste VMCN Leden,

Afgelopen weken zijn er diverse ontwikkelingen ontstaan, waarvan we jullie graag op de hoogte willen brengen middels deze nieuwsbrief.

 

VMCN Trainings/Gezelligheids weekend Emmen 4,5 en 6 Augustus 2017

 

Afgelopen 2 jaren hebben we als VMCN club een gezamenlijk Trainings/gezelligheids weekend gehad in het Duitse Hoope-Park. Dit waren beide leuke en gezellige weekenden, waar het plezier voorop stond. Door wat diverse redenen hebben we ervoor gekozen om in 2017 niet naar Hoope Park te gaan, maar naar het Nederlandse Emmen. Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus 2017 heeft de VMCN club de volledige accommodatie afgehuurd.

Motodrome Emmen beschikt over een mooie overzichtelijke semi zandbaan, welke voor elke rijder geschikt is. Daarnaast is er een zeer goede kantine aanwezig, waar zowel in de ochtend, middag en avond diverse gerechten te verkrijgen zijn voor een normale prijs. Er zijn op deze accommodatie toiletten en douches aanwezig, en ook is er de mogelijkheid om de motor af te spuiten en om stroom te pakken voor de camper/caravan. Ook is er een werkplaats aanwezig, waar reparaties uitgevoerd kunnen worden en waar wat onderdelen of accessoires te koop zijn.

Er is ook een jeugdcircuit aanwezig op het terrein, dus neem gerust je kinderen, kleinkinderen, neefjes/nichtjes o.i.d. mee.

We merkten dat dit “VMCN weekend” grotendeels werd gebruikt door de rijders uit de Twinshock en Pré 90/95 klasse, en de overige klassen hier geen interesse in toonde. Om dit weekend voor al onze leden aantrekkelijk te maken, hebben we een grof tijdschema opgesteld, waar met name tijd is ingedeeld voor de classic 50cc en classic 60+/60- rijders. Zodat deze rijders 2x per dag een half uur kunnen rijden zonder de “modernere” motors in de baan, uiteraard mogen ze op de overige rijtijden ook gebruik maken van de baan echter zullen er dan wel overige rijders gebruik maken van de baan.

Al jaren gaan er veel “kennissen of vrienden” van VMCN rijders mee naar het weekend, en ook dit jaar is het wederom mogelijk om deel te nemen aan dit weekend als je geen lid bent van de VMCN. Wel is het belangrijk dat je op enige manier verbinding hebt met iemand van de VMCN club, aangezien het de bedoeling is om er een gezellig clubweekend van te maken.

De kantine zal op alle dagen open zijn, van ’s-Morgenvroeg tot ’s-Avonds laat. Op zaterdagavond wordt er door Barry Koster (beheerder Motodrome Emmen) een Barbecue georganiseerd. De kosten voor deze barbecue bedragen €15,00 per persoon, er wordt dan gezorgd voor voldoende vlees, salades en fruit. Opgeven voor deze barbecue kan op dezelfde pagina als de aanmelding voor het weekend, of door een mail te sturen naar: bart@vmcn-mx.nl (VOOR 31 juli 2017).

Tevens zal er op deze zaterdagavond Live-muziek aanwezig zijn in de kantine of op het terras (afhankelijk van het weer).

Opgeven voor dit weekend kan via de website: www.vmcn-mx.nl , er is een apart kopje aangemaakt bij “algemeen info”, en dan vervolgens “Inschrijving VMCN weekend Emmen 2017”.

De kosten voor het complete weekend zijn:

1 dag                                  = VMCN leden                  = € 20,00

                                            = Niet VMCN leden          = € 25,00

 

Meerdere dagen              = VMCN leden                  = € 40,00

                                            = Niet VMCN leden          = € 50,00

 

Let op: kosten zijn exclusief de eerder genoemde barbecue en de overnachtingen op het terrein.

Graag z.s.m. opgeven, zodat we een overzicht hebben van het aantal deelnemers van het weekend en de barbecue.

We hopen jullie allemaal te zien, alvast bedankt,

 

AFLASSING Euro-Vintage rd. 3, Amigny-Rouy, France !!

 

Helaas tot onze grote spijt zullen we de 3e wedstrijd voor het Euro-Vintage kampioenschap in het Franse Amigny-Rouy moeten annuleren. De redenen hiervoor is de mindere opkomst van de eerste twee wedstrijden.

Begin van seizoen 2017 hadden we echt het idee dat we het Euro-Vintage kampioenschap voor 2017 weer goed voor elkaar hadden. 4 mooie tweedaagse evenementen op mooie banen.  Ook de data kwa EK wedstrijden was mooi verdeeld over 5 maanden, de afstand van de wedstrijden was zo minimaal mogelijk en de inschrijfgelden waren zo low-budget mogelijk gehouden.

We hebben op dit moment de eerste 2 wedstrijden gehad in Hummelo (NL) en Culham (UK), beide wedstrijden waren enorm groots opgezet, en iedereen die er geweest is heeft kunnen zien dat alles tot in de puntjes verzorgd was.

Helaas kunnen dit soort evenementen niet blijven bestaan met de geringe opkomst welke we gehad hebben. Dit is ook de reden dat we de wedstrijd in Amigny-Rouy (FR) af moeten lassen.

Voor deze wedstrijd hebben we met de club van Amigny-Rouy bepaalde afspraken gemaakt, en hiervoor een bepaald bedrag afgesproken wat we als Euro-Vintage organisatie moeten betalen om gebruik te mogen maken van de accommodatie, verzekering, EHBO e.d.

Dit bedrag moet worden gedekt door de inschrijfgelden van de deelnemers, omgerekend betekend dit dat we minimaal 75 deelnemers moeten hebben om de kosten te kunnen dekken.

In Hummelo waren er 55 deelnemers in de Euro-Vintage kassen, en in Culham waren er 46 deelnemers in de Euro-Vintage klassen.

De verwachting is dat niet alle Nederlanders van Hummelo af zullen reizen naar Frankrijk, en dat ook niet alle Engelse rijders van Culham af zullen reizen naar Frankrijk. Tot op heden hebben we geen een Franse rijder gehad welke heeft deelgenomen aan het Kampioenschap, dus ook daar zullen we niet veel rijders van verwachten in Amigny.

De verwachting is dan ook dat we lang niet aan het minimaal aantal van 75 deelnemers zullen komen, en daardoor financieel zwaar de boot in zullen gaan. We hebben daardoor na heel veel overleg met diverse organisaties, rijders en belanghebbenden de beslissing moeten nemen om deze wedstrijd af te lassen.

Als organisatie balen we hier enorm van, met name voor de rijders welke WEL aanwezig zijn geweest bij de wedstrijden, en van plan waren om deel te nemen aan deze wedstrijd. Het laatste wat wij als organisatie willen doen is de handdoek in de ring gooien, maar op deze manier hebben we geen andere keuze. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

De rijders welke al ingeschreven en betaald hebben voor deze wedstrijd, zullen uiteraard het betaalde inschrijfgeld binnenkort teruggestort krijgen.

De Euro-Vintage wedstrijd in Den Dungen zal WEL gewoon doorgaan. Afgelopen weekend in Culham hebben we alle rijders gesproken, en vrijwel alle Engelse rijders zullen weer afreizen naar Den Dungen (door het perfecte weekend wat ze daar gehad hebben in 2015). Samen met de verwachte opkomst van de Nederlandse rijders en de overige klassen welke er aanwezig zullen zijn, verwachten we dat bij deze wedstrijd wel voldoende deelnemers aanwezig zullen zijn.

Het is de bedoeling dat de opzet voor dit weekend hetzelfde zal zijn als in 2015 en zoals deze in Hummelo was. Laat ons hier dan ook a.u.b. niet in de steek, dit is de laatste mogelijkheid om de Euro-Vintage series in leven te houden.

Wij hopen dat iedereen deze beslissing begrijpt en de organisatie hier niet kwaad op aankijkt, we hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijden van de grond af te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur VMCN & Euro-Vintage

 

 

 

Scroll to top