Verslag NK #4 Hellendoorn

24-08-2019

Op zaterdag 24-8-2019 waren we te gast op het circuit de Koetree in Hellendoorn bij crossclub MCHN.

Twinshock 50-/50+

Als eerste die dag mochten de beide Twinshock-klassen het tegen elkaar opnemen. Helaas viel de deelname bij de Twinshock-klasse wat tegen en stonden rijders van de 50+ en de 50 – samen in 1 klasse aan het starthek, maar de strijd was er niet minder om. De eerste manche was het bij de 50+ Rudi Takman die de overwinning op zijn naam mocht zetten, gevolgd door Jonny Slomp en als derde kwam Tonnie van Laar over de finish. Bij de 50- was het Dave Xhofleer die ondanks een bodemonderzoek toch de eerste manche op zijn naam wist te zetten, gevolgd door Jurgen Schreurs,met als derde Jarno van Haren.

Bij aanvang van de tweede manche wilde de prachtige Suzuki RM 500 van Fokke Tuik niet aan slaan en moest hij helaas vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. Na het vallen van het starthek werd er na de eerste ronde al afgevlagd en er kwam een herstart. Bij 50+ was het wederom Rudi Takman die naar een overtuigende overwinning reed, gevolgd door Michel Paulusen en als derde Hans van der Leest op zijn machtige Husky. Als dagtotaal van de 50+ was het 1 Rudi Takman, 2 Michael Paulusen en 3 Hans van der Leest. Deze heren deden de beste zaken vandaag voor het kampioenschap.

Bij de 50 – Twinshock-klasse was het in eerste instantie Dave Xhofleer die weer de winst leek te gaan pakken, maar door mechanische pech moest ook hij de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Hierdoor was het Jurgen Schreurs die naar de overwinning reed op de voet gevolgd door Jarno van Haren. Jarno was wederom in een sportieve strijd gewikkeld met Dennie Hubers. Helaas moest Dennie afhaken door problemen met de koppeling en als derde kwam Jeroen van de Velde over de finish, dit was tevens ook de volgorde van de dagtotaal eindstand.

Classics 60+/60-

Als tweede stonden de Classics 60+/60- op het programma. Door dat er tijd over was en er redelijk wat deelname was werd deze klasse opgesplitst in twee klassen: 60- en de 60+ klasse. Bij de 60- klasse was het Danny Seels die de eerste manche als eerste over de finish kwam gevolgd door Jan Schapendonk en als derde kwam Jeff Lanting over de finish. De tweede manche was het Jan Schapendonk die als eerste over de finish kwam gevolgd op een tweede plaats door Jeff Lanting en als derde kwam Derk Rattink over de finish. De winnaar van de eerste manche Danny Seels werd helaas niet geclassificeerd. Dagoverwinning was voor Jan Schapendonk, als tweede Jeff Lanting en als derde mocht Derk Rattink de beker in ontvangst nemen.

Bij de 60+ klasse was het Peter v.d. Nieuwenhof die de eerste manche op zijn naam wist te zetten, als tweede kwam Rien van der Wekken over de finish en als derde Rob Vernet. De tweede manche was het wederom Peter v.d. Nieuwenhof die de overwinning in de wacht wist te slepen. Als tweede kwam Rob Vernet over de finish en als derde Wim Kroon. In deze volgorde mochten de heren ook de bekers in ontvangst nemen voor de dagoverwinning.

Pre 90 /95 en 40+ Open.

Ook deze klasses reden samen. Bij de pre 90/95 Open was het meteen Carlo van Loon die liet zien wat hij waard was, achter hem werd een hevige strijd uitgevochten met Alwin Takman, Dave Xhofleer, Bart van Dulmen en Bryan Kersten. Als eerste kwam Carlo van Loon over de finish, als tweede de leider in het kampioenschap Alwin Takman en als derde Dave Xhofleer.

De tweede manche was het wederom Carlo van Loon die de op overtuigende wijze de winst wist te pakken, met als tweede Alwin Takman en als derde Tom Hemmelder. Dave Xhofleer moest door last aan zijn knie met zijn Honda CR500 machine vroegtijdig het strijd toneel verlaten. De dagoverwinning ging naar Carlo van Loon, met als tweede Alwin Takman en als derde deed Bart van Dulmen goede zaken voor het kampioenschap.

Geen bekers voor de Pre 90/95-125cc klasse maar wat wordt er ook hier heel hard gereden en gestreden. Met als eerste Martijn van der Veen, als tweede een zeer sterk rijdende Luuk Lukassen, als derde Yannick Grievink en als vierde Jurn Dortmans.

Dat er met een 125 heel hard gereden kan worden liet o.a. Richard van Drooge zien in de pre 90/95 40+ klasse. Door in de eerste manche de overwinning te pakken en de tweede manche, ondanks technische problemen, de finish wist te halen op een 6e plaats. Hiermee stelde hij zijn kampioenschap 2019 al veilig en mag hij zich Nederlands Kampioen noemen in de pre 90/95-40+ klasse!!!
Dagoverwinning was voor Gerard Heijnen, tweede werd Rob Veldman en derde werd Richard van Drooge.

Het was een prachtige dag met helaas een wat lagere opkomst, maar de strijd in de diverse klassen was er niet minder om. Er werd gestreden voor iedere meter, mens en machine moesten het ontzien. Een kleine 25 rijders wisten de finish in een van manches niet te halen, iets wat zelden voor komt en wat aangeeft dat er hard gestreden werd om de fel begeerde beker en punten.

Tot 31 augustus in Gouda!!!

Jarno van Haren

Scroll to top