Laatste Nieuws

Verslag Emmen

Afgelopen zondag waren we te gast in Emmen bij het Motodrome Emmen . De weergoden waren ons goed gezind want donderdags stond de baan op veel plaatsen nog onder water maar op zaterdag en zondag lag de baan er perfect bij. Chapeau voor motor club Emmen. De opkomst was ook best goed ondanks dat Emmen voor vele niet naast de deur is. Toch waren er 145 VMCN rijders aanwezig.

Mede doordat er verschillende klassen samengevoegd waren kregen we mooie wedstrijden met een vol startveld te zien. Daarnaast gelukkig ook een dag zonder problemen en ongevallen. Al met met al een zeer geslaagde dag.

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt. Zie:

 • https://vmcn-mx.nl/uitslagen-en-standen-2021/

Na Delfzijl stond er op de tussenstanden een foutje. Dit is inmiddels gecorrigeerd. Voor het NK zullen per rijder 2 schrapresultaten gelden.

Fijne zomerstop aan alle Classic cross liefhebbers en tot 22 augustus wanneer we welkom zijn bij St. Isidorushoeve. 👍🏻😁

NK VMCN zondag 18 juli Motodrôme Emmen

De baan is in perfecte conditie!

Overnachten is mogelijk € 20,- per voertuig inclusief stroom en gebruik van de goedverzorgde sanitaire voorzieningen.

Houd u aan de geldende corona maatregelen, zodat we onze hobby kunnen blijven beoefen.

 • Houd overal 1,5 meter afstand van elkaar
 • Blijf zoveel mogelijk bij je eigen bus/camper
 • Enkel de rijder mag de fuik betreden, met zijn/haar helm op
 • Blijf niet rondhangen na afloop van de wedstrijd
 • In de kantine geldt; haal iets af of neem plaats aan de tafels, op 1,5 meter afstand van elkaar (of met je eigen huishouden)
 • Ook tijdens de prijsuitreiking; blijf afstand van elkaar houden

De algemene info en het dagschema vind je hier:

Sportieve groet, bestuur VMCN

Verslag Gouda en info Emmen 18-7

Zaterdag 10-7 begon de dag met prachtig mooi weer en een mooie opkomst van 127 deelnemers op het mooie maar toch wel moeilijke circuit te Gouda.

Mcc Holland had de baan perfect geprepareerd en met een heuse discjokey bij de kantine was er de hele dag muziek.

De trainingen begonnen om 11 uur ’s morgens met als eerste de pre 90/95. Bij de tijdtraining ging dit niet helemaal goed waardoor ze later nog een keer moesten tijdtrainen. Hierdoor moest het wedstrijdschema iets worden veranderd en moesten de classics als eerste. De trainingen verliepen verders goed.

Daarna werd de eerste manche gereden door de classic 60- 60+. Het was voor sommige rijders wel nog even de vraag hoe de start zou gaan, direct haaks de hoek om of de grote bocht recht voor hun uit, maar dat kwam helemaal goed en verliep zonder problemen.

Tijdens de eerste en tweede manches geen rare dingen gebeurd en alles verliep vlekkeloos. Dus al met al een zeer mooie geslaagde dag hier in Gouda. Een club die t goed voor elkaar heeft.

Nu op naar de 3e wedstrijd in t jaar 2021 naar Emmen. Op zondag 18-7 aanstaande zijn we welkom bij de Motodrome Emmen. Alle info en het dagschema vinden jullie op onze site via de volgende link:

Tot zondag!

Uitslagen en standen bijgewerkt en info Gouda

Op 4 Juli waren wij te gast op circuit van MC Delfcross. Op de eerste plaats waren de weergoden ons zeer goed gezind het weer was fantastisch. De club had alles zeer goed voor elkaar. Op zaterdag avond dacht men dat het behoorlijk zou gaan regenen toen heeft men de baan die open lag weer dicht geschoven om hem zondag morgen opnieuw te prepareren met als gevolg dat de baan er super bij lag. Iedereen was enthousiast! De dag is verder zonder incidenten verlopen.

De uitslagen en standen van het NK VMCN vinden jullie terug op onze website: Uitslagen en standen 2021

Aanstaande zaterdag staat de 2e wedstrijd voor ons NK op het programma bij Mcc Holland te Gouda. In verband met de vergunning van MCC Holland beginnen we zaterdag om 11.00 uur, zijn de trainingen ingekort en zal de Pré 90/95 in één groep rijden.
Alle info en het dagschema vinden jullie hier op onze website op de kalender: Gouda 10 juli 2021

Tot zaterdag!

NK Delfzijl zondag 4 juli

Het moment waar we allemaal zo op hebben gewacht is eindelijk zover. Na 658 dagen zal het starthek eindelijk weer gaan vallen voor een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross van de VMCN. Aanstaande zondag zijn we te gast bij de noordelijkste motorcross vereniging van Nederland, MC Delfcross. De club aldaar is in ieder geval zeer enthousiast om de VMCN opnieuw te verwelkomen.

Wedstrijdinfo:
Er is mogelijkheid om te overnachten van zaterdag op zondag. Dit kost € 15,- per voertuig.
De inschrijving start op zondag om 8.15 uur en de trainingen vangen aan om 9.30 uur.

Alle info en het dagschema van deze wedstrijd zijn te vinden hier op onze site via de volgende link:

Familie Cup
Ook dit jaar kan er weer gestreden gaan worden om de Familie Cup. Onder familie valt een bloedverwant als familielid t/m neef/oom. (vader, moeder, broer, zus, zoon, dochter, oom, tante, neef of nicht).
Aanmelden kan per mail via: info@vmcn-mx.nl. Vermeld hierbij de namen en klassen van beide rijders.

Proef met eye-track systeem:
Bij het ONK jeugd van afgelopen zondag heeft MC Delfcross een pilot gedraaid om te zien hoe het eye-track systeem functioneert bij wedstrijden. Dit systeem draait mee naast de baancommissarissen die op alle posten langs het circuit hun werk als vrijwilliger doen. De rijders zien dus naast een geel gezwaaide gele vlag, ook licht signalen en horen een sirene. Het was een groot succes. Bij onze wedstrijd gaat het systeem opnieuw worden gebruikt, maar daarnaast staan er ook gewoon vlaggenisten langs de baan. (Eye track info filmpje)

Per 26 juni is de vierde stap in het versoepelingsplan van de overheid in werking getreden. Hierbij zijn er geen verdere restricties voor de sport anders dan de basisregels. Het coronaprotocol is dan ook vervallen. Wel blijft er een protocol ‘verantwoord sporten’ van het NOC*NSF van kracht. Dit protocol lees je hier: Protocol verantwoord sporten

Wij wensen alle deelnemers een mooie sportieve strijd om het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross toe en zien jullie graag allereerst allen aanstaande zondag in Delfzijl!

Classic motorcross der naties

Zoals het er nu naar uitziet kan de CMCdn op 11-09-2021 georganiseerd worden.
De wedstrijd zal plaatsvinden in Culitzsch in Duitsland.

Let op opgeven kan tot 1 juli !

Opgeven kan door een mail te sturen naar matthijs@vmcn-mx.nl vermeld hierin het volgende:

 • Geboortedatum
 • Motormerk
 • Cilinderinhoud
 • Bouwjaar
 • Takt
Scroll to top