Laatste Nieuws

Baanupdate Boekel

Mac Mova ‘83 Boekel is er klaar voor. Baan is prima opgedroogd na alle regen van afgelopen week .
Tot morgen op de laatste wedstrijd van seizoen 2021 🔥

NK VMCN Classic Motocross 10-10-21 MCC de Kempen – Eersel

Zondag 10 oktober was circuit “De Ketelberg” het strijd toneel voor de classic motorcrossers van de VMCN. In verschillende klassen kon de titel reeds worden behaald waardoor bij sommige rijders de nervositeit ’s morgens al te voelen was.

Alle rijders hebben de wekker weer op tijd moeten zetten. De trainingen vingen namelijk al mooi op tijd om 9.00 uur aan in een frisse mistige, maar droge setting. MCC de Kempen had de baan na alle regen van de voorafgaande week zo optimaal mogelijk geprepareerd. Desondanks konden de rijders van de Classic 50cc klasse, welke als eerste mochten aantreden, hun motors in de training al flink op de proef stellen. Eén ding was zeker, de gashendel moest volledig OPEN! In de tijdtraining werd er zoals gebruikelijk gestreden om de plaatsen wie als eerste een goede plek achter het starthek mag gaan kiezen. Daarbij ging het er bij de Twinshocks en Pré 90/95 klassen ook weer om wie bij de races in de A- of B-groep uit mocht gaan komen.

Classic 50cc

Voor Eersel ging de titelstrijd nog tussen Zundapp strijder Mike Jonker en Jesse Meindertsma op de Homoet Kreidler. Doordat Mike gedurende het seizoen 1 DNF meer heeft moeten noteren dan Jesse had laatst genoemde al een enigszins comfortabele voorsprong van 43 punten opgebouwd. In Eersel bleek Mike afwezig te zijn waardoor Jesse de titel veilig heeft weten te stellen met een 3e plaats in het dagtotaal.

In de 1e manche ging de holeshot naar Rob Teunissen welke er als een speer vandoor ging. Na 3 rondes kwam deze echter met pech stil te staan waarna Pedro van Hout de leiding komende vanaf een 8e positie over kon nemen. Rob Veldman volgde op een 2e plaats en éénmalige gastrijder Bart van Dulmen wist in zijn 1e Classic 50cc race gelijk beslag te leggen op de 3e plaats voor Peter Janssen en Jesse Meindertsma. Verder opvallend is het vermelden waard van de inhaalrace van Remco Cazemier op zijn VHS Kreidler. Na de start lag hij nog op een 25e plaats, maar wist er toch nog een 11e plaats uit te halen.

In de 2e manche was de kopstart voor Jesse Meindertsma voor Dave Xhofleer en Rob Veldman. Deze laatste wist de koppositie over te nemen totdat winnaar van de 1e manche Pedro van Hout de koppositie in die 3e ronde overnam en deze ook tot het einde niet meer uit handen gaf. Rob Veldman werd 2e gevolgd door Rob Teunissen op de 3e plaats.

Daguitslag: 1e Pedro van Hout, 2e Rob Veldman en 3e Jesse Meindertsma

Classic 60-/60+

Bij de Classic 60+/60- klassen is bij beide het kampioenschap nog niet verdeeld en gaat deze strijd pas in Boekel worden beslist.

De kopstart in Eersel ging in beide manches naar Jeff Lanting. In beide reeksen was het de leider bij de Classic 60- Danny Seels die reeds in de 1e ronde de leiding naar zich toe wist te trekken en deze tot de zwartwit geblokte vlag ook niet meer uit handen gaf. In de 1e manche wist de leider bij de Classic 60+ Peter van den Nieuwenhof beslag te leggen op de 2e plek gevolgd door Seth Kox welke 3e wist te worden. In de 2e manche was het Johan Kistemaker die achter Danny Seels 2e wist te worden met Peter van den Nieuwenhof op de 3e plek.

In de 2e manche was er o.a. een mooie strijd te zien met meerdere wisselingen van positie tussen Jan Schapendonk en Derk Ratting om de 5e plaats beide rijdend op een CZ als ook om de 12e plaats tussen Herman Vanbroekhoven op de Ducati en Patrick Lenselink op de Maico.

Daguitslagen:

 • Classic 60-: 1e Danny Seels, 2e Johan Kistemaker en 3e Seth Kox
 • Classic 60+: 1e Peter van den Nieuwenhof, 2e Wim Kroon en 3e Jakob Homan

Twinshock 50-/50+

In de Twinshock 50- klasse was de titelstrijd t/m de wedstrijd in Markelo nog spannend met een strijd tussen Marijn Gilis op zijn Suzuki en Jurgen Schreurs op de Maico. Nadat laatstgenoemde daarna door een blessure helaas verstek heeft moeten laten gaan heeft Marijn Gilis onverstoord de titel binnen weten te slepen met 4 opeenvolgende manche overwinningen. Ook in Eersel was Marijn beide manches onverslaanbaar. In de Twinshock 50+ klasse is de strijd nog het spannendst. Met nog 2 manches te verrijden is het netto punten verschil tussen de nummer 1 Nico Groot en nummer 2 Rudi Takman slechts 1 punt.

In Eersel ging de kopstart bij de A groep in de 1e manche naar Rudi Takman gevolgd door Fokke Tuik en Sjaak Taskin. Bij de 1e doorkomst was het Marijn Gilis al die de koppositie in handen had weten te nemen gevolgd door Rudi Takman en Fokke Tuik. Bijna de gehele manche bleven deze eerste 3 posities ongewijzigd echter was het vlak voor het einde Sven Hummel die komende van een 12e positie toch nog de 3e plek van Fokke Tuik wist over te nemen.

In de 2e manche was het Marijn Gilis die van begin tot einde aan kop heeft gereden gevolgd door opnieuw Rudi Takman. Om de 3e plaats was nog de meeste strijd te zien. Lang was deze in handen van Gerben Minkhorst welke deze toch uit handen heeft moeten geven aan Nico Groot waarna ook Fokke Tuik Gerben in de laatste ronde nog voorbij ging.

Daguitslagen:

 • Twinshock 50-: 1e Marijn Gilis, 2e Sven Hummel en 3e Christiaan Groot
 • Twinshock 50+: 1e Rudi Takman, 2e Nico Groot en 3e Fokke Tuik

Pré 90/95 125cc, Open & 40+

Bij de Pré 90/95 klassen zijn alle kampioenschappen na de wedstrijd in Eersel reeds verdeeld. Oud GP-rijder Gerard Zundorf is de beste in de 40+ categorie, Luuk Lukassen is de snelste gebleken in de 125cc klasse en in de Open klasse gaat de titel naar Alwin Takman.

In de 1e manche van de A groep ging Gerard Zundorf als een speer van start waarna Carlo van Loon snel de leiding van hem overnam. Op de finishlijn werd de top 3 gevorm door op 1. Carlo van Loon, op 2 Bart van Dulmen en 3 Dave Xhofleer.

Ook in de 2e reeks was het Gerard Zundorf die na het vallen van het starthek het snelste reageerde opnieuw gevolgd door Carlo van Loon en daarachter Thijs Keustermans. Op de finishstreep was het ook weer Carlo van Loon die de race winnend wist af te sluiten gevolgd door Bart van Dulmen op 2 en Jesper Nieuwlaar op 3.

Daguitslagen:

 • 125cc: 1e Bart Builtjes, 2e Luuk Lukassen en 3e Johan Pieper
 • Open: 1e Bart van Dulmen, 2e Kristof Peeters en 3e Dave Xhofleer
 • 40+: 1e Carlo van Loon, 2e Gerard Zundorf en 3e Gerard Heijnen

Uitslagen en standen

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie:

Aanstaande zondag staat alweer de laatste wedstrijd voor alle classic crossers van de VMCN van 2021 voor het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross op de agenda en zijn we welkom bij M.A.C. Mova ’83 op het circuit van MC Boekel. Tot zondag!

Baanupdate Eersel vrijdag 12.30

Er wordt nog met man en macht gewerkt aan de baan, en met de mooie weersvoorspellingen van de komende dagen komt het helemaal goed ☀️🔥

Tot zondag !

NK VMCN Zondag 10 oktober Eersel “MCC de Kempen”

Komende zondag zijn we samen met de Classic Zijspancross Club (CZC) opnieuw welkom bij MCC de Kempen te Eersel. Hier verrijden we op het circuit “De Ketelberg” onze 9e en voorlaatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross.

Er kan dit weekend in Eersel niet worden overnacht.

De inschrijving start op zondag om 7.45 uur en de trainingen vangen aan om 9.00 uur.

Alle info en het dagschema van deze wedstrijd zijn te vinden op onze site via de volgende link:

MCC de Kempen houd de baan de gehele week al gesloten om deze optimaal te kunnen prepareren voor onze wedstrijd. Houd onze Facebook/Instagram/Website in de gaten voor een baanupdate. Zoals jullie inmiddels gewend zijn proberen wij deze telkens een dag voor de wedstrijd te plaatsen.

Geluidscontrole vooraf aan de training in fuik
Alle motoren dienen te voldoen aan de huidige KNMV geluidsnormen.
(Zie ook het VMCN reglement: §4.6 Motoren dienen minder dan 94 decibel te produceren, een hoger geluidsniveau is niet toegestaan).
Eersel zal alle motoren keuren op het geluid alvorens ze de baan in gaan en tevens wordt er op geijkte plaatsen langs het circuit geluid gemeten. Houdt hier dus rekening mee en ga tijdig naar de fuik voor de training, zodat alle motoren gemeten kunnen worden en iedereen op tijd aan zijn training kan beginnen.

We hopen jullie allemaal te zien aanstaande zondag voor onze eerste wedstrijd van onze Brabantse tweeluik de komende 2 weekenden.

Tot in Brabant bij MCC de Kempen!

Verslag zondag 26 september MBC de Zeven Heuvelen

Op Zondag 26-09-2021 waren we als VMCN samen met de MX50 (Brommercross) te gast bij MBC de Zeven Heuvelen in Groesbeek.

Dit mooie circuit in een mooie omgeving en vele (oudere) rijders kennen deze baan nog van toen ze nog wat jonger waren en hier al eens gereden hebben. Oude koeien werden dus ook meermaals uit de sloot gehaald en dat leverde (meestal) mooie herinneringen op. Ook was er veel publiek wat zichtbaar van de wedstrijden genoten.

#132 Gerard Zundorf

Na wat opstart problemen met de tijdwaarneming tijdens de trainingen, Wat verholpen werd door Jurgen, konden de wedstrijden beginnen met als eerste de klasse Pre 90/95.

Het is prachtig om te zien hoe hard deze deelnemers gaan met hun perfect afgestelde motoren. Ze moeten ook wel goed aan het gas want met enkele ex GP rijders gaat het erg hard. De winnaars:

 • Pre90/95 open klasse Alwin Takman
 • Pre90/95 125cc Luuk Lukassen
 • Pre90/95 40+ Gerard Zundorf

Daarna was het de beurt aan de 60-/60+ klasse.

Mooie klasse met altijd veel deelnemers. Jong en oud door elkaar en altijd met respect naar elkaar toe. Winnaars:

 • Classsic 60- Danny Seels
 • Classic 60+ Peter v/d Nieuwenhof

Volgende klasse waren de Classic 50cc.

Ditmaal was Jesse Meindertsma in allebei de manches de sterkste gevolgd door Pedro van Hout (2x 2de) en Mike Jonker (2 x 3de).

De Twinschock 50-/50+ klasse waren als laatste klasse van de VMCN aan de beurt. Ook hier alleen maar erg mooie motoren die door echte liefhebbers (en veelal goede oud rijders) gebouwd en onderhouden worden. De winnaars:

 • Twinshock 50- Marijn Gilis
 • Twinshock 50+ Rudi Takman

Als laatste waren de (veelal) Jonge goden van de MX50 aan de beurt. Erg mooie klasse met ook erg veel snelle rijders. Een genot om te zien hoe hard ze gaan met een 50cc motor.

 • ONK MX50 Wesley Staring
 • Standaard klasse Joey Puthaar
 • Damesklasse Richelle Nijhuis

Aankomend weekend staat er geen wedstrijd op de agenda. Voor de laatste 2 wedstrijden van het seizoen zijn we als VMCN allereerst op 10 oktober welkom in Eersel en op 17 oktober zal de laatste wedstrijd van het seizoen verreden worden in Boekel. Tot dan!

Fotocredits: Motocross foto’s van Kees-jan

Verslag 7E VMCN NK Wedstrijd op het prachtige en legendarische circuit “ONS GENOEGEN” Motorclub Markelo

Een club die alles perfect voor elkaar heeft en het circuit lag er perfect bij. Met maar liefs 184 deelnemers was het een goede opkomst en beloofde het een mooie dag te worden. Het zonnetje liet zich later op de dag vaker zien, maar al met al was het TOP crossweer.Om 9.00 uur begonnen de trainingen mooi op tijd.

#26 Jurgen Schreurs (Twinshock 50-)

Om 12.00 uur was het zover en viel het starthek voor eerst en dat voor de Classic 50cc. De dagzege ging naar Dave Xhofleer welke ter gelegenheid deelnam op een VHS Kreidler en op deze machine oppermachtig was in beide reeksen. Het podium werd compleet gemaakt door Jesse Meindertsma op een 2e plek en 3e Geert Breemer.

Om 12.20 uur stonden de prachtige ronkende classic machines van de 60+ en de 60- ongeduldig voor het starthek te wachten om de strijd met elkaar aan te gaan. Ook hier werd er fanatiek met elkaar gestreden. In de 60+ was de dagzege voor de altijd sterk rijdende cross veteraan Peter vd Nieuwenhof. De 2e podium plek was voor Gerrit Polsvoort en de 3e plek was voor Rien vd Wekken. De dagzege bij de 60- ging naar de Belg Danny Seels op gevolgd door Johan Kistemaker op een 2e plek en 3e werd Derk Rattink.

Hierna was de geweldig mooie Twinshock klasse aan de beurt. Beide manches in de A groep gingen ten prooi aan de thuisrijder Jurgen Schreurs welke iedereen op zijn Maico te slim af wist te zijn. In de B groep was het Robert Game die beide manches winnend wist af te sluiten. In de dagtotaal kwam dit tot de volgende verdelingen op het podium:Twinshock 50+: 1. Rudi Takman 2. Gerben Minkhorst 3. Nico GrootTwinshock 50-: 1. Jurgen Schreurs 2. Marijn Gilis 3. Joop JR Staman

Als afsluiter van deze mooie dag stonden de rijders van de Pré 90/95 aan het starthek opgesplitst in een A en B groep.Opvallend deze dag mag genoemd worden dat Dave Xhofleer de 2e manche in de A groep winnend wist af te sluiten op een door hem zo geliefde Suzuki. In de 1e reeks was zijn eigen Honda vastgelopen waarna iemand anders voor de 2e manche een motor ter beschikking stelde. Gaan we Dave in de toekomst vaker op een geel racemonster aanschouwen?!Enig smetje was de zware valpartij tijdens de start van de 2e manche van de A groep waarna de wedstrijd werd onderbroken. We wensen de getroffen rijders veel beterschap toe!De dagzege in de Open klasse ging naar de altijd sterk rijdende Alwin Takman, 2e Bart van Dulmen en 3e Remi Krap. Bij de 125cc was de 1e plaats voor Francois Schaftenaar 2e Luuk Lukassen en 3e Bart Builtjes. In de 40+ klasse was de podiumvolgorde 1e: Carlo van Loon 2e: Gerard Zundorf en 3e: Maichel Visser.

Al met al was het een zeer geslaagde dag op het legendarische circuit Ons Genoegen Motorcross Markelo. Vele legendarische crossers hebben hier al gestreden. Een baan met een GP status waarop de VMCN dan ook trots is dat deze weer opnieuw op onze kalender mocht staan. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers van de club Ons Genoegen die dit mogelijk hebben gemaakt. Wellicht tot ziens!

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie onze website:

Aanstaande weekend staat er voor de VMCN een wedstrijd gepland in Groesbeek waarbij we welkom zijn bij Mbc De Zeven Heuvelen.
Alle info en het tijdschema is op de kalender op onze site terug te vinden of via de volgende link:

Tot zondag!

Fotocredits: 𝑭𝒓𝒆𝒅𝒅𝒊𝒆 𝑫𝒓𝒊𝒆𝒛𝒆𝒔 𝑭𝒐𝒕𝒐𝒈𝒓𝒂𝒇𝒊𝒆

Scroll to top