Laatste Nieuws

Update start VMCN seizoen 2021

Naar aanleiding van de door de overheid verlengde maatregelen heeft het bestuur van de VMCN in samenspraak met de desbetreffende clubs MC Utrecht en MAC Mova ’83 helaas moeten besluiten om beide wedstrijden in Utrecht (5 april) en Boekel (18 april) af te gelasten. Er wordt nog gekeken naar evt. nieuwe geschikte datums voor deze wedstrijden.

De actuele kalender is hier te vinden: Kalender 2021

VMCN op Instagram 
Vanaf dit seizoen zijn we met de VMCN ook te vinden op Instagram. Gedurende het seizoen zullen we hier rondom wedstrijddagen foto’s en video’s op gaan plaatsen echter zijn wij nu vooral benieuwd naar hoe jullie Classic crossmotoren er bij staan?
Heb jij een mooie foto van je motor of al een mooie actiefoto tijdens een recente training? Stuur deze dan per e-mail naar davy@vmcn-mx.nl. Wij plaatsen deze dan op onze Instagram pagina zodat we in voorbereiding op het nieuwe seizoen toch al een beetje elkaars Classic motoren kunnen aanschouwen. (Je hebt geen Instagram account nodig om de berichten te kunnen bekijken.)

Onze Instagram pagina vind je via de volgende link: Instagram-logo VMCN_MX

Mocht er meer over de kalender bekend zijn dan wordt dit zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Kalenderwijziging

Binnen de huidige richtlijnen, durende tot 30 maart, is het nog niet mogelijk om een wedstrijd te organiseren voor het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross. Wat er mogelijk is in de vorm van wedstrijden na 30 maart is afhankelijk van eventuele versoepelingen door de overheid welke zij op 22 maart tijdens de eerstvolgende persconferentie mogelijk bekend maken.

#89 Richard van Drooge (Pré 90/95 40+)

Door de geldende richtlijnen is een wijziging in de kalender noodzakelijk. De eerste geplande wedstrijd op zondag 28 maart bij Motodrôme Emmen zal daarom op deze datum géén doorgang kunnen vinden. De nieuwe datum voor deze wedstrijd is zondag 18 juli.

Voor de wedstrijden na 30 maart gaan we er vooralsnog vanuit dat deze op de geplande datum doorgang kunnen vinden. Indien hier meer nieuws over is te melden zal dit z.s.m. bekend worden gemaakt.

De actuele kalender vind je hier: Kalender 2021.

Weet dat de clubs, de vrijwilligers en officials, de KNMV en de VMCN er alles aan doen om dit seizoen, binnen de geldende maatregelen mooie wedstrijden voor jou mogelijk te maken. Hopelijk kunnen we daarom jullie snel beter nieuws sturen met de informatie over onze eerste wedstrijd van 2021.

Succes met de voorbereidingen op het seizoen en blijf gezond!

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

Bekendmaking kalender 2021

Ook voor de classis motorcrossers van de Vintage Motocross Club Nederland (VMCN) zit het nieuwe cross seizoen er weer aan te komen.

Het bestuur van de VMCN heeft in overleg met de diverse cross clubs weer een prachtige kalender weten samen te stellen op de meest mooie circuits van ons land.

Helaas ligt het ook bij ons voor de hand er wellicht het e.e.a. gaat veranderen aan de huidige kalender. Hiervoor hebben wij diverse extra reservedata aan onze kalender toegevoegd.

Tijdens alle wedstrijden zijn naast alle VMCN klassen ook de ONK-MX50 (voorheen ONK-brommercross) vertegenwoordigd met één klasse, met uitzondering van Delfzijl en Eersel.

Robin Termeer in actie in de Pré 90/95 klasse

Kalender 2021
1) Zondag 28 maart = Emmen
2) Maandag 5 april = Utrecht
3) Zondag 18 april = Boekel
4) Zaterdag 1 mei = Gouda
5) Zaterdag 8 mei = Neerijnen
6) Zondag 30 mei = Harfsen
7) Zondag 13 juni = Lochem
8) Zondag 20 juni = Geldermalsen
9) Zondag 4 juli = Delfzijl
10) Zondag 22 augustus = St. Isidorushoeve
11) Zondag 12 september = Halle
12) Zondag 19 september = Markelo
13) Zondag 26 september = Groesbeek
14) Zondag 10 oktober = Eersel

Reservedata 2021:
1) Zondag 16-5-2021
2) Zaterdag/Zondag 11/12-7-2021
3) Zaterdag/Zondag 17/18-7-2021
4) Zaterdag/Zondag 28/29-8-2021
5) Zaterdag/Zondag 16/17-10-2021


De definitieve kalender is te vinden op onze website via de volgende link.
Hier vind je ook een afdrukbare versie (PDF).

Bij alle wedstrijden blijft het KNMV protocol van kracht en houden wij ons aan de RIVM regels. Deze vind je terug op deze pagina. 

Vooralsnog gaan wij er van uit dat we 28 maart in Emmen bij de Motodrôme Emmen weer met z’n allen de strijd aan kunnen gaan voor het Nederlands Kampioenschap classic motorcross!

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

ALV & VMCN kalender 2021

Beste Classic Crossers,

Dit jaar zal er helaas geen Algemene Ledenvergadering (ALV) voor de start van het seizoen plaatsvinden i.v.m. Covid-19.Wellicht dat het halverwege dit jaar wel mogelijk gaat zijn om met een grote groep bij elkaar te komen met de nodige voorzorgsmaatregelen. Het is in ieder geval het idee om de ALV in te halen. Hier wordt t.z.t. een besluit over genomen.

Kalender

De kalender voor dit jaar is zo goed als rond en wordt begin februari bekend gemaakt. Ook dit jaar staan er weer enkele nieuwe crossbanen op de kalender dan voorgaande jaren.

In afwachting van de maatregelen die het wel/niet mogelijk maken zal de eerste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross eind maart bij de Motodrôme Emmen worden verreden.
Half oktober zullen we voor de afsluitende wedstrijd welkom zijn bij MCC de Kempen te Eersel.

Nummerbehoud seizoen 2021

Aan eenieder die zich nog niet heeft ingeschreven, tot 1 februari had iedereen het recht op nummerbehoud van het voorgaande jaar. Dit houd in dat alle nummers waarmee nu nog niet is ingeschreven vrij zijn.

Direct inschrijven kan hier: https://vmcn-mx.nl/inschrijving-2021/

Blijf gezond en hopelijk tot snel als de tijd het toelaat.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

Ledenlijsten 2021 staan online

De ledenlijsten voor 2021 zijn op de website geplaatst.

Controleer a.u.b. je gegevens. Indien er iets niet klopt of als er nog iets ontbreekt, stuur dan een e-mail naar info@vmcn-mx.nl

Bestaande leden hebben tot 1 februari de kans om hun huidige startnummer te behouden. Daarna zijn alle nummers waarmee nog niet is ingeschreven vrij.

Zoals bij de ALV van 2020 is toegelicht is met ingang van seizoen 2021 1x lidmaatschap betalen ook echt alleen geldig voor 1 klasse. Wanneer je meerdere klassen wil gaan rijden, zal hier extra voor ingeschreven moeten worden.

Terugblik 2020 en vooruitblik seizoen 2021

Beste VMCN Leden,

2020 was een bewogen jaar, en door de corona crisis hebben we er niet van kunnen maken wat we allemaal graag voor ogen hadden. Al met al denken wij dat we als VMCN zijnde nog niet hebben mogen klagen met het aantal activiteiten welke we toch nog hebben kunnen organiseren. Toen er eind juni bekend werd dat er vanaf 1 juli weer wedstrijden georganiseerd mochten worden, zijn we als VMCN zijnde als een speer aan de gang gegaan om een vernieuwde kalender op poten te zetten. Mede door de snelle schakelingen van diverse clubs, hebben we dit jaar toch nog een trainingsweekend en 7 NK wedstrijden kunnen organiseren. Als we dit vergelijken met alle andere MX competities in Nederland, denken wij dat we zeker van geluk mogen spreken.

Hopelijk wordt 2021 een beter jaar, en kunnen we weer een “normaal” seizoen draaien. Hoe het komende jaar eruit gaat zien, weet nog niemand. Zowel wij als VMCN als ook de organiserende verenigingen weten totaal nog niet wat we kunnen verwachten van komend seizoen. Zoals de besmettingscijfers er nu uitzien is het nog niet heel erg hoopgevend, maar met de vaccinaties in aantocht hoopt iedereen toch op een grote verbetering de komende maanden.

We hebben als bestuur zijnde besloten om gewoon met de voorbereidingen door te gaan, zoals we deze altijd doen. We zijn daarom op dit moment al druk bezig met de aanvragen voor de kalender van 2021. Uiteraard bestaat het risico dat er wedstrijden afgelast zullen moeten worden vanwege de maatregelen welke op dat moment dan nog gelden. Echter afgelopen zomer heeft ons geleerd dat wanneer de overheid aangeeft dat we weer mogen organiseren, de tijd heel erg kort is om dan nog iets te gaan plannen. We kiezen er daarom voor om de wedstrijden vooraf allemaal in te plannen, en wat meer reservedatums op  de kalender te zetten. Mochten er dan toch wedstrijden afgelast moeten worden, hebben we hiervoor mogelijke andere datums al beschikbaar.

Inschrijven voor 2021 mogelijk per 1 januari:

Ook de ledenadministratie gaan we gewoon mee verder zoals we dit van plan waren. Dat wil zeggen dat vanaf 1-1-2021 de inschrijvingen weer open gaan voor seizoen 2021. De weg welke we vorig jaar zijn ingeslagen middels de inschrijvingen blijkt goed te werken, en zal in de toekomst daardoor ook verder doorgezet worden. Iedereen kan zich vanaf 1-1-2021 weer inschrijven via de website en direct middels iDEAL, PayPal of Bancontact betalen. Let op! Het is dus NIET mogelijk om zoals in het verleden altijd werd gedaan, gewoon geld over te maken naar het bankrekeningnummer. Deze betalingen worden NIET verwerkt.

Of er een Algemene Leden Vergadering plaats mag vinden is nog niet duidelijk. Wanneer de maatregelen van de overheid het toelaten, zal er een ALV plaatsvinden op zondag 31-1-2021. Indien dit niet mogelijk is, gaan we kijken naar welke alternatieven er op dat moment mogelijk zijn. We hebben daarom ook besloten om het reglement van 2020 onveranderd te laten voor seizoen 2021.

Dan rest ons nog om jullie allemaal fijne feestdagen te wensen, en op naar een gezond, gelukkig en sportief 2021.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

Scroll to top