Laatste Nieuws

Verder uitstel start VMCN seizoen 2021

Wij, het bestuur van de VMCN, de MC Hamac Harfsen evenals de MACSEV Lochem wilden dolgraag weer twee prachtige wedstrijden organiseren. Iedereen staat natuurlijk te popelen om weer van start te gaan. Helaas is van hogere hand besloten om deze twee mooie evenementen niet door te laten gaan i.v.m. corona. Het zal voor de meesten een enorme tegenvaller zijn, maar het is voor ons pure overmacht.

Zodra er groen licht komt van de overheid, zullen we er meteen op in springen en er alles aan doen om alsnog een mooie kalender in elkaar te zetten.

De actuele VMCN kalender is hier te vinden op onze website:

Wij als VMCN bestuur zijn aan het kijken om ter vervanging gezellig een trainingsdag te organiseren.

We houden jullie op de hoogte.

Update Vintage Motocross Club Nederland Kalender 2021

Het moment waarop het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross van de VMCN van start kan gaan en onze Classic motorcrossers achter het starthek plaats mogen gaan nemen komt steeds dichterbij. Toch zijn wij genoodzaakt om de start van onze wedstrijden nog even verder uit te stellen.

Omdat de regels het vooralsnog niet toelaten om wedstrijden te organiseren is het nog niet mogelijk om de wedstrijden in Gouda (MCC Holland) welke stond gepland op 1 mei en Neerijnen (MCC Neerijnen) gepland op 8 mei doorgang te laten vinden.

Nieuwe datums afgelaste wedstrijden:
Voor de afgelaste wedstrijden van Boekel, Gouda en Utrecht kunnen wij reeds nieuwe datums melden, namelijk:

  • Gouda zaterdag 10 juli (NK voor alle VMCN klassen incl. ONK MX50)
  • Utrecht zaterdag 28 óf zondag 29 augustus (NK voor alle VMCN klassen incl. ONK MX50)
  • Boekel zondag 17 oktober (NK voor alle VMCN klassen incl. ONK MX50)

Er wordt voor de wedstrijd in Neerijnen nog gekeken naar een evt. nieuwe geschikte datum.

De actuele VMCN kalender is hier te vinden op onze website: Kalender 2021

Update start VMCN seizoen 2021

Naar aanleiding van de door de overheid verlengde maatregelen heeft het bestuur van de VMCN in samenspraak met de desbetreffende clubs MC Utrecht en MAC Mova ’83 helaas moeten besluiten om beide wedstrijden in Utrecht (5 april) en Boekel (18 april) af te gelasten. Er wordt nog gekeken naar evt. nieuwe geschikte datums voor deze wedstrijden.

De actuele kalender is hier te vinden: Kalender 2021

VMCN op Instagram 
Vanaf dit seizoen zijn we met de VMCN ook te vinden op Instagram. Gedurende het seizoen zullen we hier rondom wedstrijddagen foto’s en video’s op gaan plaatsen echter zijn wij nu vooral benieuwd naar hoe jullie Classic crossmotoren er bij staan?
Heb jij een mooie foto van je motor of al een mooie actiefoto tijdens een recente training? Stuur deze dan per e-mail naar davy@vmcn-mx.nl. Wij plaatsen deze dan op onze Instagram pagina zodat we in voorbereiding op het nieuwe seizoen toch al een beetje elkaars Classic motoren kunnen aanschouwen. (Je hebt geen Instagram account nodig om de berichten te kunnen bekijken.)

Onze Instagram pagina vind je via de volgende link: Instagram-logo VMCN_MX

Mocht er meer over de kalender bekend zijn dan wordt dit zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Kalenderwijziging

Binnen de huidige richtlijnen, durende tot 30 maart, is het nog niet mogelijk om een wedstrijd te organiseren voor het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross. Wat er mogelijk is in de vorm van wedstrijden na 30 maart is afhankelijk van eventuele versoepelingen door de overheid welke zij op 22 maart tijdens de eerstvolgende persconferentie mogelijk bekend maken.

#89 Richard van Drooge (Pré 90/95 40+)

Door de geldende richtlijnen is een wijziging in de kalender noodzakelijk. De eerste geplande wedstrijd op zondag 28 maart bij Motodrôme Emmen zal daarom op deze datum géén doorgang kunnen vinden. De nieuwe datum voor deze wedstrijd is zondag 18 juli.

Voor de wedstrijden na 30 maart gaan we er vooralsnog vanuit dat deze op de geplande datum doorgang kunnen vinden. Indien hier meer nieuws over is te melden zal dit z.s.m. bekend worden gemaakt.

De actuele kalender vind je hier: Kalender 2021.

Weet dat de clubs, de vrijwilligers en officials, de KNMV en de VMCN er alles aan doen om dit seizoen, binnen de geldende maatregelen mooie wedstrijden voor jou mogelijk te maken. Hopelijk kunnen we daarom jullie snel beter nieuws sturen met de informatie over onze eerste wedstrijd van 2021.

Succes met de voorbereidingen op het seizoen en blijf gezond!

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

Bekendmaking kalender 2021

Ook voor de classis motorcrossers van de Vintage Motocross Club Nederland (VMCN) zit het nieuwe cross seizoen er weer aan te komen.

Het bestuur van de VMCN heeft in overleg met de diverse cross clubs weer een prachtige kalender weten samen te stellen op de meest mooie circuits van ons land.

Helaas ligt het ook bij ons voor de hand er wellicht het e.e.a. gaat veranderen aan de huidige kalender. Hiervoor hebben wij diverse extra reservedata aan onze kalender toegevoegd.

Tijdens alle wedstrijden zijn naast alle VMCN klassen ook de ONK-MX50 (voorheen ONK-brommercross) vertegenwoordigd met één klasse, met uitzondering van Delfzijl en Eersel.

Robin Termeer in actie in de Pré 90/95 klasse

Kalender 2021
1) Zondag 28 maart = Emmen
2) Maandag 5 april = Utrecht
3) Zondag 18 april = Boekel
4) Zaterdag 1 mei = Gouda
5) Zaterdag 8 mei = Neerijnen
6) Zondag 30 mei = Harfsen
7) Zondag 13 juni = Lochem
8) Zondag 20 juni = Geldermalsen
9) Zondag 4 juli = Delfzijl
10) Zondag 22 augustus = St. Isidorushoeve
11) Zondag 12 september = Halle
12) Zondag 19 september = Markelo
13) Zondag 26 september = Groesbeek
14) Zondag 10 oktober = Eersel

Reservedata 2021:
1) Zondag 16-5-2021
2) Zaterdag/Zondag 11/12-7-2021
3) Zaterdag/Zondag 17/18-7-2021
4) Zaterdag/Zondag 28/29-8-2021
5) Zaterdag/Zondag 16/17-10-2021


De definitieve kalender is te vinden op onze website via de volgende link.
Hier vind je ook een afdrukbare versie (PDF).

Bij alle wedstrijden blijft het KNMV protocol van kracht en houden wij ons aan de RIVM regels. Deze vind je terug op deze pagina. 

Vooralsnog gaan wij er van uit dat we 28 maart in Emmen bij de Motodrôme Emmen weer met z’n allen de strijd aan kunnen gaan voor het Nederlands Kampioenschap classic motorcross!

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

ALV & VMCN kalender 2021

Beste Classic Crossers,

Dit jaar zal er helaas geen Algemene Ledenvergadering (ALV) voor de start van het seizoen plaatsvinden i.v.m. Covid-19.Wellicht dat het halverwege dit jaar wel mogelijk gaat zijn om met een grote groep bij elkaar te komen met de nodige voorzorgsmaatregelen. Het is in ieder geval het idee om de ALV in te halen. Hier wordt t.z.t. een besluit over genomen.

Kalender

De kalender voor dit jaar is zo goed als rond en wordt begin februari bekend gemaakt. Ook dit jaar staan er weer enkele nieuwe crossbanen op de kalender dan voorgaande jaren.

In afwachting van de maatregelen die het wel/niet mogelijk maken zal de eerste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross eind maart bij de Motodrôme Emmen worden verreden.
Half oktober zullen we voor de afsluitende wedstrijd welkom zijn bij MCC de Kempen te Eersel.

Nummerbehoud seizoen 2021

Aan eenieder die zich nog niet heeft ingeschreven, tot 1 februari had iedereen het recht op nummerbehoud van het voorgaande jaar. Dit houd in dat alle nummers waarmee nu nog niet is ingeschreven vrij zijn.

Direct inschrijven kan hier: https://vmcn-mx.nl/inschrijving-2021/

Blijf gezond en hopelijk tot snel als de tijd het toelaat.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

Scroll to top