VMCN-LID IN BEELD #2 BRYAN KERSTEN

BryanKersten
Bryan Kersten – Rijder VMCN Pré 90/95 Open klasse

Hoe lang rijd je al bij de VMCN (of één van de voorlopers) en in welke klasse(n)?
Ik ben begin 2016 begonnen met wedstrijden rijden bij de VMCN. Dat seizoen heb ik een aantal wedstrijden gereden in de Pre90/95 Klasse. Nou ben ik voor het 4de seizoen actief in deze klasse.

Met welke motor(s) rijd je? Heb je deze al lang in je bezit?
Ik rijd de VMCN wedstrijden op een Kawasaki KX 250 uit 1994. Vanaf 2016 rijd ik met deze motoren. Verder rijd ik op een moderne Yamaha 450 om wat te trainen. Hoe kom ik erbij dat ik met een Kawasaki KX 250 uit 1994 rij? Ik heb vanaf 2002 tot 2015 alle klasse gereden bij de MON van 50cc tot de MX1 Inters. Daar kreeg ik in 2015 een rug blessure en veel zware valpartijen en was de zin om te crossen op dat niveau er niet meer en hebben we de motor verkocht. Naar een aantal maanden niet gereden te hebben begon het toch te kriebelen en kwam ik heel toevallig een oude KX 250 tegen. Met deze motor had ik het plezier in het crossen direct terug. En het jaar erop ben ik begonnen bij de VMCN.

BryanKersten-KX250-94

Op welke leeftijd ben je begonnen met crossen?
Toen ik 4 jaar werd in 1998 ben ik begonnen met crossen op een Suzuki 50cc. Hier heb ik een 3 jaar mee gereden en in 2002 begonnen met wedstrijden.

Waar en wanneer was je eerste wedstrijd? Hoe ging het? En je eerste VMCN wedstrijd?
Mijn eerste wedstrijd was in Arnhem in maart 2002. Ik had nog nooit op een hele zware zandbaan gereden als de oude baan van Arnhem elke ronden ben ik wel 3x gevallen dus dat was geen groot succes. Naar een aantal wedstrijden ging het elke week een stuk beter. Mijn eerste VMCN wedstrijd was in Boekel. Ik rijd absoluut niet graag in Boekel, maar omdat het maar een klein half uurtje van mijn huis is leek het me leuk om toch mee te doen. Ik had al een aantal keer gereden met de Kawasaki 250 en had ook zeker verwacht leuk mee te kunnen rijden bij de pre 90/95 klasse. In de ochtend hadden we een tijdtraining daar ging het rijden best goed dus vroeg aan mijn vader wat mijn tijd was? Ik verwachten zelf wel rond de 5de plek. Toen was het voor mij meteen duidelijk dat er bij de VMCN echt wel serieus gas word gegeven want ik had een 16de tijd gereden. Op dat moment wou ik het liefste gelijk naar huis haha! In de wedstrijden wel erg leuk gereden en ik denk dat ik rond de 15de plek ben geëindigd die dag.  Het resultaat was niet waar ik had op gehoopt maar het was wel erg leuk en ik had weer een wedstrijd met plezier gereden!

Afgelopen jaar reed je in de Pré 90/95 Open klasse en werd je 4e in de eindstand. Hoe heb je het seizoen beleefd? Zat er mogelijk meer in als de 4e plaats of was dit het maximaal haalbare?
Klopt, Het was een erg leuk seizoen. We hebben een leuke en gezellige groep waar we op de wedstrijden mee zijn. Lekker de BBQ zaterdag avond met een kratje bier.  Een 4de plek was het maximalen voor mij, de eerste 3 rijders waren ook een stuk sneller als mij. 

Dit seizoen hebben we inmiddels 2 wedstrijden voor de VMCN Cup mogen rijden. Hoe verliepen deze beide voor jou?
In Geldermalsen hadden we zaterdag avond goed ons best gedaan in de kantine en daar hadden meerdere nog erg veel last van haha. Maar het was zeker heel gezellig en leuk om iedereen weer te zien! De wedstrijden gingen prima en totaal was ik 6de geworden. In Neerijnen ( een van mijn favoriete circuits ) hadden we het vrijdag avond iets rustiger aan gedaan en werd ik 2de algemeen voor mij was dit wel een van mijn beste wedstrijden wat ik bij de VMCN heb gereden.

BryanKersten

Je vader Ferdy Kersten is ook actief bij de VMCN in de Pré 90/95 40+ klasse. Zo kan het weleens voorkomen dat jullie in dezelfde manche/groep aan het starthek mogen verschijnen. Win jij dan altijd of word je weleens verslagen door je vader?
Klopt, mijn vader rijd nu ook een aantal jaar op een Kawasaki KX 250 uit 1994 mee bij de 40+. We hebben wel eens samen aan de start gestaan dat is heel erg raar vond ik. Nee haha ik win voortaan wel van mijn vader maar dat was een aantal jaren terug wel anders! In 2002 en 2003 heef mijn vader Ferdy bij de DTS gereden op een Honda 480. Toen kwam ik mee kijken en reed zelf al bij de 65cc jeugd bij de MON . Ik had toen ook nooit verwacht dat ik nu zelf deze competitie zou rijden bij de VMCN. In 2004 is mijn vader ook gestopt bij de DTS en ook verder gegaan met mij bij de MON.

Rijd je liever op harde of op lossere banen?
Voor mij het liefste een harde baan.

Welke baan waar je met de VMCN hebt gereden is je favoriet en bij welke baan kom je liever niet meer?
Bij de VMCN rijden we zeker op heel veel mooie circuits. Lochem Markelo en Rhenen zijn toch wel de mooiste waar we met de VMCN hebben gereden. Boekel kom ik liever niet meer haha.

Welke baan zou je graag in de toekomst op de VMCN kalender zien verschijnen?
Lichtenvoorde. Die hadden we al dit jaar maar kon helaas niet door gaan. Verder circuits als Oss, Oldebroek, Halle en Varsseveld zijn erg mooi!

Wat zou je verder nog aan alle VMCN leden mee willen geven?
Geniet van deze mooie club. Er is nergens anders een club waar het zo gemoedelijk is en gezellig is onder elkaar.  En dat we vooral goed onthouden dat er veel mensen dag en nacht druk voor ons zijn om elke week weer van start te kunnen.

Bronnen:
Relouwmxpics

Scroll to top