VMCN-LID IN BEELD #4 Seth Kox

Hoe lang rijd je al bij de VMCN (of één van de voorlopers) en in welke klasse(n)?
Ik ben in 2014 voor het eerst gestart bij de VMCN.
Ik heb de eerste jaren bij de twinshock gereden, na een aantal jaar heb ik de overstap naar de classics gemaakt.

Met welke motor(s) rijd je? Heb je deze al lang in je bezit?
Ik rijd met een CZ 380 en ik heb een tweede CZ 380 als reserve. Ik ben in 2016 bij de classics gaan rijden en ik heb toen een CZ via Peter vd Nieuwenhof gekocht. Die motor heb ik nog steeds maar die staat op zolder want die was op her laatst echt ‘’moe’’. Ik heb in de jaren daarna de twee ‘’nieuwe motoren’’ die ik nu berijd opgebouwd en ik heb er lol in om ze telkens wat beter te maken.

Is er verder nog een bijzonder verhaal over een motor te vertellen?
Normaal ben ik nogal snel uitgekeken op een motor maar op een of andere manier komt het niet in mij op om een CZ weg te doen. Ik heb zoveel lol in het rijden op en het sleutelen aan mijn motor, ik heb met mijn CZ echt het idee dat ik ‘’mijn’’ motor heb gevonden. Als ik op een moderne motor stap dan zit ik naar de schakelpook te zoeken en weet ik meestal niet snel genoeg mijn cz te vinden.
Zo had ik een keer een cr 500 uit 1984 opgebouwd man, man wat een slecht idee was dat zeg. Danny Seels stond te kijken in Eersel hoe ik uitgelaten werd door die motor en daar heeft hij het nog steeds over. Een paar weken later stond John vd Berk te kijken in Den Dungen hoe die cr 500 de grote tafel over vloog met mij erachteraan en daarna een paar meter achter de landing terecht kwam. Hij zei toen ik mank aangestrompeld kwam, daar zijn die motoren niet voor gemaakt om de landing zo te missen. Nou daar heb ik toch wel leergeld betaald en de zoektocht naar pk’s waren na de acute hernia snel over maar mijn zin om te crossen niet!

Op welke leeftijd ben je begonnen met crossen?
Het zal rond mijn twaalfde geweest zijn toen ik een 80cc kawasaki uit 1992 kleine wielen had. Ik ben nooit groot van stuk geweest maar die motor die was toch wel echt te klein voor mij, maar dat en mijn integraalhelm mochten de pret niet drukken. Ik heb toen een aantal jaar gereden maar toen ik met een ski ongeluk mijn negende ruggenwervel brak, maar na een paar weken toch wilde crossen en de motor aantrapte in de schuur, vonden mijn ouders het genoeg geweest, toen deden ze stante pede mijn motor weg. De wereld was te klein en ik heb gezworen dat ik later als ik groot was weer ging crossen.

Waar en wanneer was je eerste wedstrijd? Hoe ging het? En je eerste VMCN wedstrijd?
Ik reed mijn eerste wedstrijd in Heerde ik denk dat de laatste man mij dubbelde maar donders wat was het mooi. De eerste wedstrijd bij de VMCN was hetzelfde verhaal op een andere motor op een andere baan….maar donders wat was het mooi.

Afgelopen jaar reed je in de Classic 60- klasse en werd je 2e in de eindstand. Hoe heb je dit seizoen beleefd?
Ja ondanks de covid heb ik een mooi seizoen gehad. Ik vind het prachtig dat mijn vriendin en mijn zoontje een paar keer mee zijn gegaan en dat die kleine man dan met zijn blote pootjes tot zijn luier in de modder staat. Het rijden gaat elk jaar beter en ook dit jaar heb ik progressie geboekt. Ik probeer elke week twee keer op de motor te trainen en fit te blijven en dat betaald zich uit. Ik kom er nu ook achter dat er veel meer bij komt kijken dan alleen rijden en dat brengt weer een extra uitdaging. Ik ga ook af en toe met Danny rijden en van hem leer ik een hoop. Ik hoop dat ik volgend seizoen weer vooruit ga en net zoveel lol mag hebben.

Rijd je liever op harde of op lossere banen?
Ik vind zware zandbanen het leukst omdat ik me dan helemaal leeg kan rijden, dan voelt het soms of ik aan het surfen ben door het zand, lekker plankgas door de bochten. Ik dacht dat harde banen niet zo mijn ding waren maar dat ging dit jaar eigenlijk best goed.

Welke baan waar je met de VMCN hebt gereden is je favoriet?
Rhenen vind ik fantastisch mooi en Lochem is ook een favoriet van mij. Ik heb geen baan waar ik liever niet meer kom, als ik mijn been over een motor gooi ben ik blij en weke baan het is maakt mij niet uit al heb ik natuurlijk wel favorieten en vind ik ver reizen voor een dag crossen niet prettig.

Welke baan waar je met de VMCN hebt gereden is je favoriet?
Rhenen vind ik fantastisch mooi en Lochem is ook een favoriet van mij. Ik heb geen baan waar ik liever niet meer kom, als ik mijn been over een motor gooi ben ik blij en weke baan het is maakt mij niet uit al heb ik natuurlijk wel favorieten en vind ik ver reizen voor een dag crossen niet prettig.

Welke baan zou je graag in de toekomst op de VMCN kalender zien verschijnen?
Oirschot, machtig mooi baantje voor de classics en ik kan er wandelend naartoe alleen zijn zij huiverig voor het geluid en de reacties die dat geeft.

Wat zou je verder nog aan alle VMCN leden mee willen geven?
Jongens geniet lekker van het crossen en de sfeer, we hebben het machtig mooi zo.


Voor eerdere leden welke ‘in beeld’ zijn gebracht zie:

Scroll to top