VMCN wedstrijd te Lochem 10-6-2018

VMCN wedstrijd te Lochem 10-6-2018

Gisteren stond de jaarlijkse klassieker op het mooie circuit van Lochem op de kalender. Het weer was perfect, de club MAC-SEV had het zoals altijd perfect voor elkaar en dit resulteerde in een hele goede opkomst van 226 rijders/rijdsters.

John heeft inmiddels de standen weer bijgewerkt, en deze zijn te vinden op de website. Wel hebben we hierbij een uitleg over de 2e manche van de Pré 90/95 Open+125cc klasse.

Tijdens de start van de 2e manche, is het starthek niet volledig gevallen. De man die het starthek bediende trapte met 1 been op het ontgrendelsysteem, waardoor het hek bewoog maar niet viel, vervolgens moest hij met 2 benen tegelijk erop springen om het hek alsnog te laten vallen. Door de eerste beweging zijn er diverse rijders in het hek gereden, maar ook bleven er diverse hekken nog overeind staan terwijl het grootste deel van de hekken wel viel. Wij als VMCN zijn van mening dat de wedstrijd middels een rode vlag stil gelegd had moeten worden, en een herstart plaats had moeten vinden. MAC-SEV Lochem was op dat moment van mening dat dat niet nodig was, en heeft de wedstrijd door laten gaan. Het is op dat moment een momentopname, en de keuze is nou eenmaal gemaakt en is niets meer aan te veranderen.

Na de wedstrijd kwamen er direct diverse protesten van rijders, die het niet eens waren met de start, en dat deze oneerlijk was. Het bestuur heeft toen met MAC-SEV Lochem overlegd, en gekeken wat de oplossingen waren om het zo eerlijk mogelijk op te lossen.

Wanneer we niets zouden doen, en gewoon de manche laten tellen zoals deze verreden is, zijn er diverse rijders benadeeld door de oneerlijke start. Daarnaast hebben er ook nog 7 rijders een tijdstraf gekregen van 2 minuten, waarover ook de meningen van zowel de rijders als de toeschouwers (waaronder enkele bestuursleden) flink verdeeld waren.

We hebben daarom unaniem met het bestuur besloten dat de 2e manche van de Pré 90/95 Open+125cc klasse niet meetelt voor het NK kampioenschap. Op deze manier benadelen/bevoordelen we niemand, en zijn er niet alleen een klein aantal rijders de dupe van iets waar ze niets aan kunnen doen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur VMCN

Scroll to top