EERSTE 3 NK’S CLASSICS GROOT SUCCES !

EERSTE 3 NK’S CLASSICS GROOT SUCCES !

Een betere seizoensstart kon de VMCN zich bijna niet wensen, eind Maart begon met de openingswedstrijd in een zonnig  St. Isidorushoeve met maar liefst 250 deelnemers. Het is altijd al zo dat na een lange, donkere winter de classicrijders staan te popelen om hun vaak schitterend geprepareerde motoren aan eenieder te tonen. Maar nog meer is er de drang om te rijden, rijden, rijden. Het zal de mannen van de VMCN wel gegegund zijn, want ook op 9 April op de zware zandbaan van Boekel en op 30 April in Oirschot was het werkelijk fantastisch crossweer . De laatste 2 wedstrijden trokken ook rond de 190 rijders. Na 3 wedstrijden komt er al wat tekening in de strijd, al is die om de kop bij de 50 cc ver te zoeken. Boswachter Rob Teunissen uit Ede steekt ver boven de rest uit, mede te danken aan professor-tuner Dick Baan . Tegenstand zal er vooral van Geert Breemer, Roan Bergman, Pedro van Hout en Gerard Zundorf moeten komen. Dit belooft weer vele avonden en nachten frezen, vijlen en testen te worden. Bij de “echte” classics was de verwachting dat de oude garde het langzaam af zou laten weten, niets is minder waar. Met tussen de 35 en 45 ronddaverende BSA’s en gillende CZ’s laten de mannen van staal zien er nog zin in te hebben. Toonaangevend bij de 60+ blijft ex-GP rijder  Peter van de Nieuwenhof met adjudant Rob “panter tools” Vernet als goede tweede. Speciaal applaus  voor Herman”pantaloni”van Broekhoven, die keurig vierde staat op zijn exotische ducati , geparkeerd tussen 9 CZ’s.. Bij de 60-classics is het Jan Schapendonk aan de leiding. Jan is al vele keren als tweede geëindigd bij de twinshocks en hoopt door deze switch eindelijk eens op de hoogste trede te belanden. Dan moet hij hopen op absentie van Belg John Smeyers, die de laatste 4 manches met grote voorsprong wist te winnen. Bij de twinshock mannen onder de vijftig  is het te hopen dat Husky 4 stroke rijder Maikel Vossenberg  van team husky van der Leest geen blessures krijgt anders gaat Rudi Takman weer met de hoogste eer strijken….. of het moet zijn dat Danny Seels zijn Suzuki heel houdt dit jaar. Danny is een van de snelste en technisch  begaafdste rijders uit het hele classicveld. Dankzij  2(twee!) nieuwe heupen heeft hij na twintig jaar pauze zijn crosscarrière kunnen vervolgen, wat als…….

Bij twinshock boven de vijftig zal Fokke Tuik er nog een hele zware dobber aan krijgen om nieuwkomer Johan Pieper te verslaan en zo zijn hattrick te voltooien. De laatste 4 manches waren voor Pieper op zijn snelle 400cc Suzuki. Bloedfanatieke zuiderbuur Michiel Paulussen  volg beiden op de hielen op zijn speciale 4-takt Honda. Ook in deze klasse zijn er al 33 rijders die punten hebben behaald.  Holeshot Hans van der Leest,  Stef Willems en Chris Verlinden strijden om de Husky 4takt eer, waarbij verwacht wordt dat een sterk afgetrainde Verlinden grot dingen gaat laten zien, hij heeft als Belg zelfs de Leffe afgezworen.

Het klapstuk van een classic dag blijft toch wel de pre90/95 klasse. Het blijft een lust voor het oog om deze razendsnelle tweetakten te zien rondboenderen, vooral spektakelrijder Jeffrey Buitenhuis is weer de grote favoriet , al hoeft hij maar een steekje te laten vallen of Martijn v/d Veen gaat hem voorbij. En steekjes laat Jeffrey nogal eens vallen…. Dat het niveau hoog is ondervond ook  de nr 3 uit het wk 250cc 1992, Edwin Evertsen.  Winnen zat er voor hem nog niet in in Oirschot, ondanks een oogstrelende rijstijl. Het VMCN kampioenschap wordt as zondag voortgezet in Geldermalsen en de wwek daarna  Marum. Daarna wordt het uitkijken naar het EK twinshock/EVO in het Gelderse Hummelo op 20 en 21 Mei, tevens het jubileum van de TCD

Scroll to top