Laatste Nieuws

Classic Motorcross VMCN bij HAMC St. Isidorushoeve groot succes!

Onze Classic cross bij HAMC St. Isidorushoeve was een groot succes! Alle facetten voor een mooie dag waren aanwezig. Het zonnetje scheen volop en de club had hun volledige circuit en accommodatie er tip top in orde bij liggen. Dit resulteerde in een prachtige Classic crossdag zowel voor de rijders als voor de toeschouwers!

Remco Doornwaard, Martijn v/d Veen en Gert-Jan Assink in voorbereiding op de start van de Pre 97 Super EVO klasse

Alle liefhebbers konden o.a. de echte oude klassiekers uit de jaren 60-70 zoals BSA’s en CZ’s aanschouwen. Ook de 50cc Kreidlers (VHS, Homoet, Gebben, Van Heek) en HeJa Sachsen gilden ook als nooit tevoren op het mooie lange startterrein. Uiteraard waren er ook weer de Twinshocks en Pre 97 ‘Super EVOs’ aanwezig met daarbij o.a. Maico’s, Suzuki’s, Kawasaki’s en Honda’s van weleer aan de start. De wedstrijd in Haaksbergen was de 4e NK wedstrijd dit seizoen. Hierbij was de VMCN sinds de oprichting in 2014 na 2017, 2018 en 2021 dit jaar voor de 4e keer welkom bij HAMC St. Isidorushoeve. Waarbij vorig jaar het circuit nog in zware conditie was door vele regen waren de omstandigheden dit jaar perfect. De club had als bonus hierbij dit jaar ook de extra lus in het parcours opgenomen welke een extra uitdaging bood aan alle Classic strijders. Over de waves met een CZ van de jaren 60/70, een prachtig zeldzaam aanzien voor zowel de rijders als de toeschouwers.

Het was opnieuw aan de Classic 50cc om het spits af te bijten. Waar de strijd bij de eerste wedstrijden om het hoogste schavot voornamelijk ging tussen Jesse Meindertsma, de gebroeders Breemer en Rob Veldman moest Hans Breemer vandaag voor beide manches verstek laten gaan. Hij was nog wel aangetreden in de training, maar kon door ziekte zich helaas toch niet in de strijd gaan mengen. In de 1e manche was het Rob Veldman die niet voor het eerst dit seizoen als snelste startte en enkele ronden de leiding in handen wist te houden voor Rene Eelderink, Jesse Meindertsma, Geert Breemer en Peter Janssen. Vervolgens was het toch weer Jesse Meindertsma die de leiding over wist te nemen en de race winnend wist af te sluiten voor Rob Veldman en op een 3e plaats Rene Eelderink die dit seizoen voor het eerst zijn VHS Kreidler van stal had gehaald.
In de 2e manche was het opnieuw Rob Veldman die als een haas van start ging gevolgd door Jesse Meindertsma en Geert Breemer. Ditmaal was het niet Jesse, maar Geert die de leiding over wist te nemen en deze een aantal ronden vast wist te houden. Uiteindelijk trok toch Jesse Meindertsma aan het langste eind en wist deze de race winnend af te sluiten voor Geert Breemer en Wilthelm Palthe. Rob Veldman had te maken gekregen met technische problemen waardoor deze uiteindelijk genoegen moest nemen met een 6e plaats.

In de Classic 60+/60- ging de kopstart in de 1e manche naar Seth Kox die zo de eerste rijder was dit seizoen die Johan Kistemaker van de ‘holeshot’ af wist te houden. Kistemaker volgde wel op een 3e plaats in de achtervolging op Jan Schapendonk en Seth Kox. Laatstgenoemde wist de leiding tot de eindstreep vast te houden, maar wel met 3 rijders binnen de 10 seconden. Johan Kistemaker had toch beslag weten te leggen op de 2e plaats voor John Smeyers op de 3e en Jan Schapendonk op de 4e plaats.
In de 2e manche wist Johan Kistemaker met de start orde op zaken te stellen en wist deze keer wel weer de kopstart te pakken. Zo blijft hij bovenaan meedoen in de stand voor de Van Dulmen ‘Holeshot’ award. Helaas is hij enkele ronden later wel uitgevallen. De manchezege ging naar John Smeyers voor Seth Kox en Jan Schapendonk.

Bij de Twinshocks was het in de B-groep Stef Willems die de 1e manche wist te winnen voor Toon van der Velden en Robert Dorland.
In de 2e manche was het na het doorschuiven van de winnaar Stef Willems naar de A-groep Emiel Dijkman die wist te winnen voor Toon van der Velden en VMCN-icoon Bert van Dulmen. Iris Willems liep beide manches op een seconde na de 3e plek mis en moest beide genoegen nemen met een 4e plek.
In de A-groep ging het met de start mis voor Jurgen Schreurs welke normaliter altijd meestrijd voor de voorste plaatsen. Hij moest hierdoor helaas de strijd staken. Gelukkig heeft hij behalve veel spierpijn verder niet veel aan zijn val overgehouden. De kopstart ging naar Dave Xhofleer die op een geleende Maico direct doorstoof naar de winst gevolgd door ‘onze’ Belgen Danny Seels en Marijn Gilis.
In de 2e manche waren het de Belgen die het beste startte en Michel Paulussen als snelste de 1e bocht indook. Het waren Danny Seels en Marijn Gilis die als nummer 1 en 2 als eerste na een ronde doorkwamen. Een ronde later was het echter Dave Xhofleer die beide heren had weten in te halen en de race ook wist te winnen met eenzelfde 1/2/3 als in de 1e reeks.

In de eerste manche van de Pre 97 Super EVO B-groep ging de winst naar Yannick Grievink die ook al als snelste was gestart voor Ralph Barten en Justin van Londen. De 1e twee kozen ervoor om in de 2e manche in de A-groep te starten. In de 2e manche van de B-groep was het vervolgens Laszlo Tichi die het kunstje van Yannick uit de 1e manche wist te herhalen oftewel van start tot eind aan de leiding rijden en winnend af weten te sluiten. Op een 2e plek volgde Clemens Reuvekamp gevolgd door Ferdy Kersten.
In de A-groep stond er weer heel wat geweld aan het hek en konden de toeschouwers uitkijken naar prachtige races op hoge snelheden. In de 1e manche was het 40+ rijder Thomas Adriaanse die het snelste wist te starten gevolgd door Jesper Nieuwlaar. De winst ging uiteindelijk naar Gert-Jan Assink voor Martijn van der Veen, Remco Doornwaard, Alwin Takman en Bart van Dulmen.
In de 2e manche van de A-groep wist Gert-Jan Assink voor de 6e keer in 8 races als eerste door te komen en beslag te leggen op het punt voor de Van Dulmen ‘Holeshot’ award. De leiding werd na de start door Gert-Jan niet meer uit handen gegeven en hij wist de race winnend af te sluiten voor Martijn van der Veen, Dave Xhofleer, Bart van Dulmen en Tom Hemmelder.

Uitslagen:

  • Classic 50cc: 1. Jesse Meindertsma 2. Geert Breemer 3. Wilhelm Palthe
  • Classic 60-: 1. Seth Kox 2. Jan Schapendonk 3. Jan Willem Klerks
  • Classic 60+: 1. John Smeyers 2. Gerrit Polsvoort 3. Wim Kroon
  • Twinshock 50-: 1. Dave Xhofleer 2. Marijn Gilis 3. Bernie Kuenen
  • Twinshock 50+: 1. Danny Seels 2. Michel Paulussen 3. Nico Groot
  • Pre 97 ‘Super EVO’ 125cc: 1. Remco Doornwaard 2. Tom Vollenberg 3. Robbert Klomp
  • Pre 97 ‘Super EVO’ Open: 1. Gert-Jan Assink 2. Martijn van der Veen 3. Bart van Dulmen
  • Pre 97 ‘Super EVO’ 40+: 1. Tom Hemmelder 2. Richard van Drooge 3. Francois Schaftenaar

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie onze website:

Komend weekend is er voor de VMCN een weekje rust. Op zondag 29 mei staat de volgende NK wedstrijd op het programma en zijn we welkom bij MCC Geldermalsen. Tot dan!

Scroll to top