Laatste Nieuws

De kop is er af. Het VMCN seizoen 2023 is begonnen!

We waren te gast bij de MCC Geldermalsen. De baan lag er goed geprepareerd bij en het was droog , dus na twee afgelastingen eindelijk van start.
Met een 210 rijders was de opkomst geweldig en het beloofde een mooie dag te gaan worden met prachtige wedstrijden en dat werd het ook.

Foto: Ria Tuik

Super EVO:
Als eerste ging de Konings klasse van start Super EVO (Pre 97) met een A en B klasse.

In de B klasse ging de strijd in de eerste manche tussen op een 1e plaats Johan Pieper 2e Peter Lenselink 3e Kees vd Heuvel. In de 2e manche waren de rollen omgedraaid maar was er ook een nieuwe naam aan de kop van het veld te vinden Werner Kuenen. Het was dan ook Werner Kuenen die er met de 1e plaats van door ging 2e Johan Pieper 3e Peter Lenselink.

In de A Klasse Waren het de grote kanonnen die de tijden op Geldermalsen scherp stelden. Het ging er hard aan toe in de 1e manche tussen Gert -Jan Assink en thuisrijder Jarno Baauw met daar achter de altijd goed presterende Dave Xhofleer. Gert-Jan Assink kon het toch afmaken met een 1e plaats 2e Jarno Baauw en 3e Dave Xhofleer. Maar er was nog een grote smaakmaker in dit veld Boyd van der Voorn die op zijn Maico 250cc uit 1981 na een wat matige start het halve veld moest doorkruisen om vervolgens op nog maar 2 sec van Xhofleer op een prachtige 4e plaats te eindigen. Daarnaast bleek bij de start dat je in Geldermalsen geen kortere weg aan de binnenzijde in de 1e bocht kunt vinden. Richard van Drooge ging namelijk op zijn Honda machine het natte opzoeken en had zo nog voor de manche goed en wel begonnen was zijn motor al van een modderbad voorzien. Hij zette daarna nog een mooie inhaalrace in en wist nog op een 2e plek in zijn 40+ categorie te behalen.

In de 2e manche waren het toch weer dezelfde kanonnen die de touwtjes in handen hadden maar nu was het Jarno Baauw die er na een zeer sterk optreden op zijn Honda CR500 met de 1e plaats vandoor ging 2e Gert-Jan Assink en 3e dit keer was Luca Nijenhuis met ook een zeer sterk optreden op zijn 125cc Honda. Boyd van der Voorn wist er met zeer snelle tijden op zijn Maico weer een mooie 4e plek uit te slepen.

Classics 60-/60+:

In de Classics klasse was het ook met een prachtige opkomst van maar liefst 26 rijders weer een lust voor het oog van de liefhebbers. Voor dat er met deze klasse van start is gegaan is er een minuut stilte gehouden voor mede oprichter en icoon in de classics klasse Hans Polsvoort.  R.I.P. Hans*

In de 1e Manche was het een behoorlijk gedrang in de eerste bocht en was het wel duidelijk dat iedereen de eerste wedstrijd gelijk als scherprechter wilden stelen. Met een zeer goede start van Johan Kistemaker en Keith Best gevolgd door de rest van het veld werd het een leuke wedstrijd om naar te kijken ,vooral ook omdat in het midden veld behoorlijke strijd werd geleverd.
De manche werd dan ook gewonnen door 1e Johan Kistemaker 2e Kieth Best 3e werd een altijd netjes rijdende Jan Schapendonk.

In de 2e manche waren het ook 1e Johan Kistemaker 2e Keith Best 3e  Jan Schapendonk
Smaakmaker in deze klasse was de altijd top fitte 82 jarige Herman Leunen die zelfs nog het publiek kon groeten terwijl er volle strijd was voor de 20e plaats met Martin Karsmakers en Gerrit Siebelink

MX50:

Vervolgens was het de ONK MX50 die voor het eerst als onderdeel van de VMCN van start gingen met een prachtige opkomst van 37 rijders.

In de 1e manche was het gelijk vuurwerk met de koplopers Mark Poorthuis, Wesley Staring en daarachter Tijn van den Berg en Carlo Cornelisse die netjes konden volgen. Het waren wel de twee koplopers Mark Poorthuis en Wesley  Staring die het vuurwerk maakten voor het publiek wat zelfs tot in de laatste ronde pas werd beslecht door toch een prachtige inhaal actie van 1e Wesley Staring  2e Mark Poorthuis en een 3e plaats voor de na een wat mindere start zeer sterk rijdende Senna van Voorst gevolgd door Carlo Cornelisse. Jammer was dat de altijd goed presterende Tijn van den Berg zich niet kon blijven bemoeien met de podium plaatsen omreden van een haperende ontsteking.

In de 2e manche waren het weer Wesley Starink en Mark Poorthuis die er weer een scherpe strijd van maakten waren het niet dat Wesley Starink de strijd halve wegen noodgedwongen moest staken met een niet werkende achterrem. 1e werd nu Mark Poorthuis, 2e was nu Senna van Voorst die met een betere start en zeer sterk rijden zich prachtig naar voren reed. 3e plaats was voor Carlo Cornelisse die zich zo keurig op het podium wist te rijden.

Twinshock 50-/50+ & Pre85:

In de altijd met een goede opkomst gevulde Twinshock klasse is het dit jaar ook mogelijkheid om voor de Pre85 motoren mee te doen in deze klasse, het betreft dan motoren die aan het Pre85 reglement voldoen. Ook deze klasse word verdeeld in een A en B klasse.

1e manche Twinshock B klasse ging van start met een mooi veld van 22 rijders. Het waren Wilhelm Lutz en Oscar vd Mierden die de touwtjes in handen namen en de strijd aangingen. Helaas voor Oscar vd Mierden was het al snel over in de 1e ronde en moest zijn Maico met een lekke koppakking langs de kant zetten. Het was voor Wilhelm Lutz niet moeilijk meer om 1e te worden voor op een 2e plaats eindigende Rene Valentijn 3e Wil van Putten. Ook mooi om te zien was dat Eva Heikamp als nieuwkomer in dit veld een heel sterk debuut maakten met een 14e plaats en laat zien dat ze het durft op te nemen tussen de mannen. Ook ging er veel respect uit van het publiek voor Dennis Tonen die met zijn handicap maar weer eens liet zien dat er in de moto cross maar weinig limieten zijn, grote klasse.

2e Manche Twinshock B klasse
Ook nu waren het Wilhelm Lutz en Oscar vd Mierden die van leer trokken en er een dikke strijd van maakten voor het publiek. Het werd een om en om strijd waar vervolgens toch Wilhelm Lutz 1e werd en een 2e plaats voor Oscar vd Mierden en op een 3e plaats Octo Wiggers die in de 1e manche was uitgevallen.

1e Manche Twinshock A klasse
Hier waren het de grote mannen die de eerste bocht heel smal maakten, en de strijd kon beginnen.
Het waren Michel Paulussen, Ruben Smits, Kees Roelands, Mart Hink en Jan Heikamp gevolgd door een altijd kat uit de boom kijkende Jurgen Schreurs. Het was dan ook Jurgen Schreurs die als 1e door kwam en dit vervolgens niet meer afstond , gevolgd door Rubben Smits op een 2e plaats die liet zien dat hij zijn Maico de afgelopen winter goed geprepareerd  had voor dit seizoen. Daar achter was het op een 3e plaats Jan Heikamp die nog een strijd moest leveren met de altijd presterende Michel Paulussen. Omdat er gestreden werd om de 50-/50+ klasse was er achter deze groep ook veel strijd tussen de twee belgen Scott Geboers en Bart Vermeulen voor de 3e plaats in de 50- klasse, Bart Vermeulen wist toch nog tot op 1sec. achter de op de 3e plaats eindigende Scott Geboers te komen.

2e Manche Twinshock A klasse

Ook nu waren het Jurgen Schreurs 1e en Ruben Smits 2e Plaats 50- . Achter deze mannen was de strijd wel losgebarsten want de altijd goed startende Michel Paulussen ging er als een kogel van door en heeft zijn directe concurent Jan Heikamp voor het blok gezet en deze moest daarom een enorme achtervolging inzetten. De ontketende Michel Paulussen wist dit dan ook om te zetten in een 3e plaats voor Jan Heikamp die nog tot op 2sec achter hem eindigden op een mooie 4e plaats

Wederom waren het de Belgen Scott Geboers en Bart Vermeulen die voor de 3e plaats 50- gingen, maar de zeer sterk gestarte en solide rijdende Bart Vermeulen ging er toch met die 3e plaats vandoor.

Classics 50cc:
Wat een mooie klasse blijft dit toch met 30 rijders een genot om naar te kijken voor het publiek. Ook dit veld rijders wisten de eerste bochten van het toch wel brede MCC Geldermalsen zeer smal te maken bij de start van de 1e manche. Hier bleek de alles kunnende Dave Xhofleer de touwtjes in handen te nemen en met zijn rij capaciteit te laten zien hoe hard er gereden kan worden met deze motoren. Hij kon dan ook een mooie race uit rijden op een 1e plaats voor een jammer genoeg met een slechte start weg komen maar zeer snelle naar een 2e plaats rijdende Wesley Staring. Daar achter was het al snel duidelijk dat de altijd goed presterende Mike Jonker met zijn prachtige en zeer goedlopende Zundapp beslag op de 3e plaats legde.

2e Manche Classics 50:

Wederom was het na een prachtige start met zoveel mooie Classic 50cc motoren Dave Xhofleer die met zelfs een ronde tijd van 1,56 beslag legde op een zeer solide 1e plaats. Het was weer Wesley Staring op een 2e plaats en Mike Jonker 3e. Niels de Klein werd in beide manches op zijn de Klein Kreidler 4e. Ook mooi was het om te zien dat de wat oudere mannen zoals Rob veldman op een 5e en Peter Jansen op een 7e plaats goed staande weten te houden tussen dit geweldige veld rijders, kortom prachtige wedstrijden.

Uitslagen:

  • Classic 50cc: 1. Dave Xhofleer 2. Wesley Staring 3. Mike Jonker
  • Classic 60-: 1. Mark Beekmans 2. Jeff Lanting 3. Bas van Kaathoven
  • Classic 60+: 1. Johan Kistemaker 2. Keith Best 3. Jan Schapendonk
  • Pre 85: 1. Kevin Roeterdink 2. Harald van Zwaaij
  • Twinshock 50-: 1. Jurgen Schreurs 2. Ruben Smits 3. Bart Vermeulen
  • Twinshock 50+: 1. Michel Paulussen 2. Jan Heikamp 3. Kees Rolands
  • Super EVO 125cc: 1. Luca Nijenhuis 2. Senna van Voorst 3. Tom Vollenberg
  • Super EVO Open: 1. Jarno Baauw 2. Gert-Jan Assink 3. Boyd van der Voorn
  • Super EVO 40+: 1. Richard van Drooge 2. Francois Schaftenaar 3. Michel van Dooren

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie: Uitslagen en standen

Dank gaat uit naar MCC Geldermalsen voor het onder moeilijke omstandigheden goed geprepareerde circuit en goede organisatie. Ook dank aan de vele vrijwilligers die zich hebben ingezet op en rond de baan voor een dag zonder ongevallen en kantine diensten.

Heb je de beschikking over een Classic crossmotor (alles van vóór het bouwjaar 1997) en wil je een keer deelnemen aan een wedstrijd van de VMCN? Vanaf dit seizoen zijn dag deelnames mogelijk. Dit d.m.v. een dag inschrijving i.c.m. een dag licentie van de MON. Voor meer info en onze volledige kalender zie onze website. Je vindt de VMCN daarnaast ook op Facebook en Instagram.

De volgende wedstrijd voor de VMCN staat gepland voor zondag 30 april als we welkom zijn bij de BMAC te Borculo. Tot dan!

Scroll to top