Laatste Nieuws

De VMCN gaat Super EVO!

Vanaf dit seizoen maakt de Pre 97 ‘Super EVO’ klasse onderdeel uit van de VMCN, Dé Vintage Motocross Club van Nederland!

Bij de Dutch Twinshock Vintage Motorcrossclub, één van de twee voorlopers van onze club, als ook in het eerste seizoen van de VMCN in 2014 stond deze klasse nog bekend als de Pre 90. Vervolgens is deze klasse in 2015 aangepast in de Pre 90/95 waarin tot dit jaar deelgenomen kon worden met motoren tot en met het bouwjaar 1994. Vanaf het seizoen 2022 gaat deze klasse door als de Pre 97 ‘Super EVO’ waarin deelgenomen kan worden op motoren tot en met het modeljaar 1996.

Super EVO uitgelegd:
Het EVO-racefenomeen is begonnen in Engeland, waar ‘EVO’ staat voor de ‘Evolutie’-periode van de ontwikkeling van crossmotoren van +- 1983-1989. Tijdens deze periode evolueerden de motoren ieder jaar erg snel. Denk aan de verschuivingen van trommel- naar schijfremmen, van lucht- naar watergekoelde motoren als ook van de ‘Twinshocks’ naar de ‘Mono’ schokdempers. Waar EVO staat voor motoren tot bouwjaar 1990 gaat Super EVO over de motoren in de periode van 1990 tot en met 1996.

Afbeelding met motor, buiten, gras, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving

Voor het komende Nederlands Kampioenschap Classic Motocross zal er in deze ‘nieuwe’ categorie gestreden kunnen worden in de volgende 3 klassen:

  • Pre 97 ‘Super EVO’ 40+ (Leeftijd vanaf 40 jaar)
  • Pre 97 ‘Super EVO’ 125cc (Leeftijd vanaf 13 jaar)
  • Pre 97 ‘Super EVO’ Open (Leeftijd vanaf 16 jaar)

Nieuw vanaf dit seizoen is dat ook startbewijshouders welkom zijn bij de VMCN. Dit alleen in de Pre 97 ‘Super EVO’ klasse. Een andere wijziging is de minimale leeftijd welke is verlaagd naar 13 jaar in de 125cc klasse.

Heb je zin gekregen om deel te nemen op jou Vintage Super EVO crossmotor?! Schrijf je dan nu in:

In voorgaande jaren is de VMCN al welkom geweest op zo’n beetje alle nog bestaande befaamde circuits van Nederland. Te denken aan o.a. Markelo, Rhenen, Halle, Boekel en Lochem. Ook voor komend seizoen denken wij weer een prachtige kalender voor jullie te hebben samengesteld. Wij verwachten deze binnen 1-2 weken bekend te kunnen maken. Houd daarom goed onze website en social media kanalen in de gaten.

Je vindt de VMCN ook op Facebook en Instagram.

Scroll to top