Laatste Nieuws

Geslaagde Classic ‘Pinkstercross’ VMCN bij MBC de Zeven Heuvelen in Groesbeek

Voor de Classic motorcrossers van onze club ging het NK afgelopen zondag op 1e Pinksterdag verder bij MBC de Zeven Heuvelen in Groesbeek. Ook deze club had alles weer top voor elkaar en was het circuit helemaal gereed voor een mooie Classic motorcrossdag. Dat ook de Vintage crossers met de  tijd mee zijn gegaan zijn bleek aan de iets wat matige opkomst deze zondag. Door de verschillende weersites werd er veel regen voorspelt welke (zoals zo vaak het geval is) uiteindelijk niet bleek te kloppen. In tegenstelling tot de voorspellingen waren de omstandigheden op een buitje tijdens de 2e manches na perfect.

Afbeelding met boom, buiten, stof, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving
Jesper Nieuwlaar in actie in de Pre 97 Super EVO Open klasse. Credits: Maureen

De Twinshock klassen mochten zich in Groesbeek als eerste in de fuik melden voor de training. Voor de manches werden de klassen samengevoegd en werd er om de ereplaatsen gestreden in 1 groep met een mooi gevuld starthek van 35 rijders. In de 1e manche was het Steven Peeters die het snelste weg was. In de 50+ klasse ging de winst naar Danny Seels voor Sjaak Taskin en Gerben Minkhorst. Bij de 50- was Marijn Gilis de rapste voor Jurgen Schreurs en Chris van Voorst.
In de 2e manche was Gerben Minkhorst die het snelste weg was bij de start gevolgd door Steven Peeters en Hans van der Leest. Bij de 50+ ging de winst opnieuw naar Danny Seels ditmaal voor Gerben Minkhorst en Nico Groot. In de 50- was het Steven Peeters die ditmaal de winst wist te pakken voor Marijn Gilis en Jurgen Schreurs.

In de Classic 60+/60- ging de kopstart in de 1e manche naar naar Peter vanden Nieuwenhof die de leidende positie ook enkele ronden in handen wist te houden. De winst ging uiteindelijk naar Seth Kox die hiermee ook de 60- klasse wist te winnen voor Jan Schapendonk en Derk Ratting. Bij de 60+ was het Johan Kistemaker die won voor Peter van den Nieuwenhof en Wim Kroon. In de 2e manche werd de kopstart gepakt door Bas van Kaathoven. De top 3 in zowel de 60+ als 60- klassen waren op de eindstreep gelijk aan de 1e manche. Seth Kox had in de 2e ronde de leiding reeds in handen gehouden. Het werd vlak voor het einde nog even spannend of hij deze tot de finish wist te behouden omdat Johan Kistemaker tot binnen de seconden was genaderd. Uiteindelijk is het Kox toch gelukt en wist zo de algehele winst in de 2e manche binnen te halen en met zijn overwinning in de 1e manche ook de dag overwinning in de Classic 60- klasse. De dag overwinning in de Classic 60+ klasse ging naar Johan Kistemaker.

Bij de Classic 50cc was het geloof in de weerapps het grootst als we het aantal deelnemers bekijken. Waar er vorige week nog meer dan 30 deelnemers hun weg naar Geldermalsen hadden gevonden waren er ditmaal maar 13 rijders die zich hadden ingeschreven. Helaas moest Geert Breemer na de training de pijp al aan maarten geven door technische problemen met zijn Sach en kon hij zich hierdoor tijdens de manches niet in de strijd gaan mengen. Broer Hans Breemer heeft in Groesbeek eindelijk zijn zwaarbevochten overwinning binnen weten te halen door beide manches op zijn naam te schrijven. In de 1e manche werd hij gevolgd door Jesse Meindertsma en Rob Veldman. Laatstgenoemde was in de 2e manche Jesse Meindertsma te slim af en eindigde zo op een 2e plek voor Jesse. Na 6 verreden wedstrijden lijkt het er ook op dat de titelstrijd voor de Classic 50cc tussen deze 3 rijders zal gaan. Met de 2 tellende schrapresultaten zijn de verschillen erg klein echter zal Hans verder weinig tot geen 0 scores meer kunnen permitteren. De top 5 werd zoals vaker dit seizoen gecompleteerd door de sterk rijdende VHM Kreidler rijders Kevin Roeterdink en Berjan van Heek.

Bij de Pre 97 Super EVO was het zoals gebruikelijk aan de B-groep om hun 1e manche te verrijden. De kopstart ging naar Bart Builtjes op zijn 125cc en hij wist de winst ook te pakken voor Yannick Grievink en Ralph Barten. In de 2e manche ging de kopstart naar Luc van der Schraelen. De winst ging uiteindelijk naar Ralph Barten voor Johan Pieper en Kees van den Heuvel.
Bij de A-groep ging de kopstart naar Jesper Nieuwlaar (zie foto / Credits: Maureen). De winst werd uiteindelijk gepakt door Kay Ebben die een comfortabele voorspring wist te pakken van een halve minuut voor Martijn van der Veen en Marcus-Lee Soper. In de 2e manche was het opnieuw Jesper Nieuwlaar die het snelst weg was. Het duurde niet lang alvorens Kay Ebben de koppositie weer in handen had genomen en afstand nam van zijn achtervolgers. Hij pakte opnieuw de winst ditmaal voor Martijn van der Veen en Senna van Voorst.

Uitslagen:

  • Classic 50cc: 1. Hans Breemer 2. Rob Veltman 3. Jesse Meindertsma
  • Classic 60-: 1. Seth Kox 2. Jan Schapendonk 3. Derk Rattink
  • Classic 60+: 1. Johan Kistemaker 2. Peter van den Nieuwenhof 3. Wim Kroon
  • Twinshock 50-: 1. Marijn Gilis 2. Jurgen Schreurs 3. Chris van Voorst
  • Twinshock 50+: 1. Danny Seels 2. Gerben Minkhorst 3. Sjaak Taskin
  • Pre 97 ‘Super EVO’ 125cc: 1. Marcus-Lee Soper 2. Remco Doornwaard 3. Senna Van Voorst
  • Pre 97 ‘Super EVO’ Open: 1. Kay Ebben 2. Martijn van der Veen 3. Bart van Dulmen
  • Pre 97 ‘Super EVO’ 40+: 1. Francois Schaftenaar 2. Richard van Drooge 3. Johan Pieper

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie onze website:

Komend weekend zondag 12 juni staat voor de Classic motorcrossers van de VMCN de 30e editie van de Pré 65 Classic GP op de kalender. We zijn dan welkom bij de MACSEV Lochem. Tot dan!

Je vindt de VMCN ook op Facebook en Instagram.

Scroll to top