Laatste Nieuws

Geslaagde dag voor de Classic motorcrossers in Boekel!

Afgelopen zondag waren we welkom bij Mac Mova ’83 te Boekel. Alle zandhazen van de VMCN konden zich opmaken voor een mooi dagje Classic motorcross op het circuit Bezuidenhout welke helemaal top geprepareerd was in samenwerking met MC Boekel.

Om klokslag 12.00 uur viel het starthek voor het eerst zoals vanouds in Boekel voorover voor de Classic 50cc klasse. Het was Rob Veldman die op zijn Kreidler als eerste vanuit het startveld het bos in dook. Hierbij kwamen helaas enkele rijders ten val waaronder Tijs Cox en Freddy van der Laan beide op hun Italiaanse TGM welke hierdoor helaas door technische problemen hun race niet verder konden vervolgen. De strijd voor het eremetaal ging vervolgens deze 1e manche net als in Holten tussen Jesse Meindertsma en Hans Breemer. Het was eerstgenoemde die gedurende de gehele race de eerste plaats in handen wist te houden totdat Hans in de laatste ronde de trukendoos open trok en met een snelste race ronde ook de overwinning binnen wist te halen. Peter Janssen heeft lang achter beide leiders op een 3e plek gereden totdat deze in de voorlaatste ronde een foutje maakte waardoor Rob Veldman hem voorbij kon gaan en beslag wist te lagen op deze 3e stek.
In de 2e manche was het beeld voorin bijna identiek net als dat Peter Janssen en zoon Davy Janssen beide besloten om er in de eerste ronde even bij te gaan liggen. Beide konden weer snel hun race vervolgen. Hans Breemer leek deze 2e manche op weg naar de dag overwinning en ging als leider de laatste ronde in met een op het oog comfortabele voorsprong op Jesse Meindertsma. Door een fout van Hans 4 bochten voor de eindstreep wist Jesse toch de koppositie in handen te nemen en er hiermee ook vandoor te gaan met de dag overwinning.

In de Classic 60+/60 klasse waarin wordt gestreden met Pre 74 motoren zoals de machtige BSA’s en Triumph’s was het Johan Kistemaker op zijn CZ die zijn in Holten ingezette reeks heeft weten voort te zetten met een overwinning in beide reeksen. In de 1e manche was het Seth Kox die een aantal ronden de leiding in handen wist te nemen (zie foto) echter moest deze uiteindelijk toch genoegen nemen met een 2e plaats gevolgd door John Smeyers. In de 2e manche wist deze op een 2e plek te eindigen met Seth Kox daarachter op de 3e plaats.

In de Twinshock klasse waren de verwachtingen voor de zandrijders van deze klasse hoog gespannen in Boekel en dat was aan de trainingstijden wel te zien. Start van eerste manche was het duidelijk kopstart voor Jurgen Schreurs gevolgd door de Belgen Danny Seels en Marijn Gillis. Bij de eerste doorkomst was het reeds Danny Seels die de koppositie had overgenomen en die ook niet meer zou afstaan. Schreurs en Gilis vochten een prachtige strijd uit voor de koppositie van de 50- gevolgd door John Cuijpers, Bernie Kuenen en de twee oude rotten Gerben Minkhorst en Fokke Tuik. Jammer genoeg moest Jurgen Schreurs de strijd voor zover staken door een vast lopende motor en moest daarom een andere strijd gaan leveren om toch nog duwend met zijn motor de negende plek te kunnen bemachtigen.
In de 2e manche van de Twinshock A groep was er kopstart voor Gerben Minkhorst gevolgd door Marijn Gilis. Bij de eerste doorkomst was het veld al weer aardig veranderd want de jonge Gilis had al snel de koppositie overgenomen gevolgd door de andere Belg en zand specialist Danny Seels. Jurgen Schreurs kon zich prachtig door het veld heen naar voren rijden naar de derde plek op de reserve motor van Jarno van Haren en liet hier mee zien hoeveel kwaliteit hij zelfs op een onbekende motor heeft! Hij werd gevolgd door John Cuijpers en Bernie Kuenen. Gerben Minkhorst moest na zijn mooie start het veld ruimen voor al dit geweld en zakte terug naar een zesde positie. De baan was er gedurende de dag niet makkelijker op geworden en zo werd het voor alle rijders een zware strijd.

Seth Kox in actie achtervolgt door Johan Kistemaker
Fotocredits: Motocross foto’s van Kees-jan

In de Twinshock B groep ging de winst in de 1e manche naar Leon Daris voor Robert Game en Karel Aalbers. In de 2e manche was het Emiel Dijkman die wist te winnen na in de 1e manche nog na 1 ronde al uitgevallen te zijn. Daarachter volgden Leon Daris en Henk Wesselink op de 2e en 3e plaats.

In de Pre 97 Super EVO groep A ging de winst in beide manches naar Gert-Jan Assink. Beide manches was het routine die de doorslag maakte voor de beste reactie aan het hek. In de 1e manche was het Thomas Adriaanse die op zijn rode Honda 500cc kanon als 1e het bos in dook en in de 2e manche was het Richard van Drooge die hetzelfde kunstje uitvoerde op een 250cc Kawasaki. Op de finishlijn werd Gert-Jan Assink in de 1e manche gevolgd door Martijn van der Veen en daarachter Remco Doornwaard.
In de 2e manche was deze volgorde andersom en was het Remco Doornwaard op een 2e plaats en Martijn van der Veen op de 3e plek. Een mooie strijd was er daarnaast gaande in het middenveld tussen Paul Woldendorp en Dylan van Maastrigt. Het was tussen hen rondenlang stuivertje wisselen voor de 8e en 9e plek welke uiteindelijk Paul in zijn voordeel wist te beslissen.
In de Pre 97 Super EVO groep B ging de winst in de 1e manche naar Gerard Heijnen gevolgd door Marnix Takman en Johan Pieper. In de 2e manche starten de twee eerstgenoemden in de A-groep. Het was Johan Pieper die ditmaal de winst wist te pakken voor Bart Builtjes en Ralph Barten.

Naast alle Vintage klassen stond er in Boekel ook voor het eerst de VMCN Promotieklasse op het programma. We willen met deze promotie klasse de gelegenheid bieden aan rijders om op een aantal wedstrijddagen van onze kalender kennis te maken met onze club. Ben jij geïnteresseerd in deelname aan VMCN wedstrijden, maar wil je eerst eens kennis komen maken? Houd dan onze website en/of social media in de gaten wanneer deze klasse opnieuw aan het dagprogramma zal worden toegevoegd.
In Boekel kwamen er reeds verschillende deelnemers in deze klasse aan de start. In beide manches was de 1/2/3 gelijk met op 1 Dave Xhofleer, 2 Alec Blokland en op 3 Joop JR. Staman.

Uitslagen:

  • Classic 50cc: 1. Jesse Meindertsma 2. Hans Breemer 3. Rob Veldman
  • Classic 60-: 1. Seth Kox 2. Jan Schapendonk 3. Jan Willem Klerks
  • Classic 60+: 1. Johan Kistemaker 2. John Smeyers 3. Peter van den Nieuwenhof
  • Twinshock 50-: 1. Marijn Gilis 2. John Cuijpers 3. Jurgen Schreurs
  • Twinshock 50+: 1. Danny Seels 2. Gerben Minkhorst 3. Fokke Tuik
  • Pre 97 ‘Super EVO’ 125cc: 1. Remco Doornwaard 2. Robbert Klomp 3. Bart Builtjes
  • Pre 97 ‘Super EVO’ Open: 1. Gert-Jan Assink 2. Martijn van der Veen 3. Dave Xhofleer
  • Pre 97 ‘Super EVO’ 40+: 1. Thomas Adriaanse 2. Paul Woldendorp 3. Gerard Heijnen
  • VMCN Promotieklasse: 1. Dave Xhofleer 2. Alec Blokland 3. Joop JR. Staman

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie:

Komend weekend staat onze volgende NK wedstrijd op het programma. We zijn dan welkom bij MC Delfcross in Farmsum, de noordelijkste motorcross vereniging van Nederland. Tot zondag in het hoge noorden!

Je vindt de VMCN ook op Facebook en Instagram.

Scroll to top