Laatste Nieuws

Geslaagde warme Vintage cross in Den Dungen

Voor de Classic motorcrossers en brommercrossers van onze club ging het NK afgelopen zondag verder met alweer de 8e NK van dit seizoen bij MC Lidu in Den Dungen.

Op de zaterdag was er weer zoals vanouds de Maico dag voorafgaand aan onze eigen NK op de zondag. Zo waren er deze wedstrijd verschillende internationale deelnemers te verwelkomen die beide dagen deelnamen aan de races. In het bijzonder te benoemen was een gastdeelnemer in de Classic 50cc klasse op zondag helemaal vanuit de USA. Rijder Kim Reeg was speciaal overgekomen om een keer deel te nemen na via het internet helemaal verliefd te zijn geworden op de Classic 50cc klasse. Hij kende bij ons een prachtige dag! De Classics reden deze dag geen NK i.v.m. hun ECMO wedstrijd in Pacov (Tsjechië).

Harald van Zwaaij

Super EVO

De Super EVO (Pre 97) machines mochten vandaag weer eens als eerste van start.
In de B-groep wist Laszlo Tichi in beide manches de overwinning binnen te halen. In de 1e manche was het Stephan Verhoeven die kopstart wist te pakken en deze wist uiteindelijk 4e te worden achter Yannick Grievink op de 2e plaats en Team Bud Beer aanvoerder Bart Builtjes werd 3e. In de 2e manche ging de kopstart naar Ronald Robbe welke als 2e over de finish wist te komen achter Laszlo Tichi. Yannick Grievink werd dit keer 3e.
In de A-Groep ging de kopstart in de 1e manche naar Remco Doornwaard. Het was daarna Bryan Kersten die 1 ronde als leider doorkwam waarna toch Gert-Jan Assink komende van een 7e positie als kampioenschapsleider de leiding in handen wist te nemen en de manche ook winnend wist af te sluiten voor Remco Doornwaard, Bart van Dulmen, Didier van Kasteren en Dave Xhofleer. Bart van Dulmen heeft hiervoor een hele inhaalrace moeten rijden. Komende van een 14e positie wist hij sterk naar voren te rijden om in de 8e ronde de 3e plek in handen te nemen.
In de 2e manche ging de winst opnieuw naar Gert-Jan Assink voor Remco Doornwaard. De 3e plek ging naar Martijn van der Veen welke door tegenslag in de 1e manche slechts 9e wist te worden. 4e werd Didier van Kasteren en 5e Bryan Kersten.

  • Super EVO 125cc: 1. Robbert Klomp 2. Thijs Keustermans 3. Douwe Kroeze
  • Super EVO Open: 1. Gert-Jan Assink 2. Remco Doornwaard 3. Didier van Kasteren
  • Super EVO 40+: 1. Richard van Drooge 2. Kris Fleerackers 3. Kees van den Heuvel

Twinshock / Pre85

In de 1e manche van de groep B ging de kopstart naar Jos Groen. De winst ging naar Steffen Knauf voor Oscar van der Mierden en Edgar van Gils.
2e manche was het Steffen Knauf die van start tot finish aan kop reed en winnend wist af te sluiten gevolgd door Hanny Berends en Iris Willems.
Bij de A groep pakte Steven Peters kopstart en wist de leiding ook rondenlang vast te houden tot in de 5e ronde een dnf te moeten noteren. Hierdoor nam Edwin Evertsen de leiding over en hij werd 1e voor Marijn Gilis en Jurgen Scheurs. 2e manche pakte Edwin Evertsen direct kopstart voor Ad Groffen en Stef Willems. Op de finishstreep was de volgorde bij de finishvlag weer gelijk aan die in de 1e manche.

  • Pre 85: 1. Edwin Evertsen 2. Ad Groffen 3. Kevin Roeterdink
  • Twinshock 50-: 1. Marijn Gilis 2. Jurgen Schreurs 3. Freekie van ‘t Wout
  • Twinshock 50+: 1. Michel Paulussen 2. Stepgan Jöst 3. Hannes van Engelen
  • Classics (Open): 1. Jerry Berkmans 2. Herman van Broekhoven 3. Dirk Roosen

MX50

In de MX50 werd vandaag ook weer mooi gestreden. In de 1e manche ging de winst hierbij makkelijker naar Wesley Staring dan in de 2e manche. In de 1e manche had hij op de finishstreep een voorsprong van 12 en 13 sec. op zijn naaste belagers Niels van der Duijn en Mark Poorthuis. Deze volgorde bleef onlangs de geringe verschillen bij iedere doorkomst over de lus de gehele manche gelijk. De 4e plaats ging naar Carlo Cornelisse en Rene Eelderink werd 5e. In de 2e manche pakte Wesley opnieuw kopstart waarna Niels van der Duijn de leiding wist over te nemen. Die maakte toen echter een foutje waarna Wesley de leiding weer overnam en een kleine voorsprong van 6 sec. op Mark Poorthuis wist op te bouwen. Deze kon zich gedurende de manche verbeteren en reed zo de laatste 2 ronden tot zowat aan het wiel van Wesley. Met een voorsprong van 7 tienden wist Wesley toch opnieuw de winst te pakken voor Mark Poorthuis en 3e werd dit keer Carlo Cornelisse voor Rene Eelderink en Jullien Lorquet.

  • MX50 Hobby: 1. Stijn Sloot 2. Sjoerd Bos 3. Rik Krabbenborg
  • MX50 Super: 1. Wesley Staring 2. Mark Poorthuis 3. Carlo Cornelisse

Classic 50cc

In de eerste manche was het zoals bijna gewoonlijk dit seizoen Wesley Staring die op zijn VHM Kreidler de kopstart wist te pakken en ook soeverein naar de winst wist te rijden. Grootste uitdager normaliter Dave Xhofleer maakte een foutje bij de start en moest hierdoor een inhaalrace inzetten. Eenmaal op de 2e plaats aangekomen was Wesley al gevlogen met een voorsprong van meer dan een halve minuut toen een afgelopen ketting voor Dave helaas een dnf betekende. Dit keer hadden opnieuw Niels de Klein en Mike Jonker elkaar gevonden. Waar Mike leek uiteindelijk de 2e plek te gaan behalen was het in de laatste ronde toch nog Niels die hem voorbij wist te gaan en 2e wist te worden voor Mike en daarachter werd Rob Veldman 4e en Francois Schaftenaar 5e.
In de 2e manche ging het met de start erop en gingen Wesley Staring, Dave Xhofleer en Peter Janssen gezamenlijk de 1e bocht in. In de 2e bocht was het toch weer Wesley Staring die de leiding wist te pakken en ondanks dat Dave Xhofleer de snelste rondetijd wist te noteren kon deze toch geen bedreiging voor de overwinning vormen. Wesley Staring won deze manche voor Dave Xhofleer, 3e Niels de Klein, 4e Francois Schaftenaar en 5e Rob Veldman.
De Amerikaan Kim Reeg heeft in de 1e manche op een 10 plek gereden toen hij de Kreidler af liet slaan en door tijdverlies genoegen moest nemen met een 19e plek. In de 2e manche wist Kim een nette 11e plaats te behalen.

  • Classic 50cc: 1. Wesley Staring 2. Niels de Klein 3. Francois Schaftenaar

VMX2

Ook de VMX2 klasse, de klasse waarmee je enkele keren per jaar kennis kunt maken met de gezelligheid bij de VMCN rijdend op een moderne 2-tact kwam in Den Dungen aan de start. Met een mooi deelnemers aantal werden beide manches in de hitte verreden. De dag overwinning ging naar Kelvin Daalwijl. 2e werd Miguel Kastelijn en Joey Puthaar 3e.

Voor alle uitslagen van deze wedstrijd zie: Mylaps Speedhive

De tussenstanden vind je hier: Uitslagen en standen

Heb je de beschikking over een Classic crossmotor (alles van vóór het bouwjaar 1997) of crossbrommer en wil je een keer deelnemen aan een wedstrijd van de VMCN? Vanaf dit seizoen zijn dag deelnames mogelijk. Let op: Ook voor deelname met een daginschrijving dien je de donderdag voor een wedstrijd vóór 12.00 uur via de website van de VMCN te zijn ingeschreven!


Voor meer info en onze volledige kalender zie onze website. Je vindt de VMCN daarnaast ook op Facebook en Instagram.

De volgende en laatste wedstrijd voor de VMCN  voor de zomerstop staat gepland voor aankomende zondag 2 juli en zijn we welkom op het MXGP circuit van Motorsportpark Gelderland Midden te Arnhem. Tot zondag!

Scroll to top