Laatste Nieuws

Mooie dag classic motorcrossers tijdens NK VMCN en Pré 65 Classic GP bij MACSEV Lochem!

Voor ons ging het NK afgelopen zondag verder met de Pré 65 Classic GP van de MAC Sport en Vriendschap Lochem. Na de UMX op zaterdag had de club het circuit weer op en top geprepareerd. Zo konden alle VMCN leden als ook de internationale gasten van heinde en verre een mooie Classic crossdag tegemoet zien!

Afbeelding met boom, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving
©Fotocredits: Ria Tuik

Voor de Classic 60+/60- stond er vandaag dus geen NK, maar een internationale race op het programma. Dit betreft inmiddels een échte jaarlijks terugkerende klassieker voor onze Classics. De editie van dit jaar was alweer de 30e editie van deze “Pré 65 Classic GP” van de club in Lochem. De eerste editie is niet exact achterhaald kunnen worden door onze verslaggever echter zal dit ergens rond 1990 zijn geweest. Destijds waren het o.a. Dutch Pré 70 Classic Motocrossclub oprichter Wim van Voorst en Dick van de Kolk die het initiatief namen voor dit evenement. Waar er dit weekend enkel op zondag werd gereden in de klassen Classic tweetact en Classic viertact was het vroeger een geheel weekend vullend programma met daarin apart klassen voor de Classic Pre 60, Pre 65 en Pre 70. Op de zaterdag werd er voor alle buitenlandse rijders daarbij voor catering gezorgd door de Amsterdamse cateraar Bennie Héman welke ook mede mogelijk werd gemaakt door diversen sponsors waaronder slager Jo Roelofs welke nog steeds lid is van de VMCN. Verder was er in de Lochemse kantine op de zaterdagavond ook Live-muziek aanwezig. Door de jaren heen is het evenement iets wat veranderd en inmiddels wordt er al jaren op slechts 1 dag gereden met een totaal programma van de huidige VMCN. Op naar nog vele succesvolle edities van deze Pré 65 Classic GP zouden wij in ieder geval zeggen!
Het was binnen deze GP de eer aan de klassieke viertacten ‘Classic 4 stroke (pre 60/65/70)’ om als eerste te starten. Gerrit Polsvoort ging als snelste van start en wist enkele ronden de leiding vast te houden. De overwinning ging uiteindelijk naar Jan Willem Klerks voor Wim Kroon en Rob Vernet.
In de 2e manche wist Jan Willem Klerks de leiding al gelijk in handen te nemen en wist vervolgens opnieuw de manche winnend af te sluiten opnieuw gevolgd door Wim Kroon en Rob Vernet.
Bij de tweetacten ‘Classic 2 stroke (pre 60/65/70)’ ging in de 1e manche Steven Wouters het snelst van start. De minder goed gestartte Bjorn Verdoodt wist de manche komende van een 10e positie uiteindelijk winnend af te sluiten voor Steven Wouters en Johan Kistemaker.
In de 2e manche was het Derk Rattink die als snelst startte. Op de eindstreep was de top-3 vervolgens weer gelijk aan de 1e manche met als winnaar Bjorn Verdoodt voor Steven Wouters en Johan Kistemaker.

De Classic 50cc was op circuit Gageldijk als eerste aan zet. In de training gebeurde gelijk iets opmerkelijks. De motor met wellicht veruit de meeste uren op de teller van de VMCN (in ieder geval in de Classic 50cc klasse) en welke al minstens 2x de aarde rond moet zijn geweest ging de achterbrug van stuk. Ook de LVS Kreidler van Claus Langeveld blijkt dus stuk te kunnen gaan. Gelukkig voor hem stelde Peter Janssen zijn reserve motor beschikbaar zodat Claus beide manches toch in actie kon komen.
In de 1e manche was het kampioenschapsleider Jesse Meindertsma die vanaf de start tot de finish heeft geleid en de overwinning binnen heeft weten te slepen. Dit gevolgd door Rob Veldman en Peter Janssen. Hans Breemer had zich na de start opgewerkt naar de 2e plaats echter moest hij na een valpartij genoegen nemen met een 4e plaats. Claus Langeveld vinden we terug op de 17e plaats. Hiermee heeft hij nog enkele plaatsen winst weten te behalen na een 20e plek bij de 1e doorkomst.
Bij de 2e manche was Hans Breemer wellicht gelijk gebrand op eerherstel en hij wist direct de kopstart te pakken. De leiding zou hij daarna ook niet meer uit handen geven. Jesse Meindertsma volgde de eerste ronden nog binnen de seconde, maar daarna wist Hans zijn voorsprong iedere ronde steeds iets uit te bouwen. Daarachter was het Rob Veldman op de 3e plaats voor Remko Cazemier die zeer sterk rijdend deze 2e manche 4e wist te worden voor Kevin Roeterdink op de 5e stek. Claus Langeveld voelde zich deze 2e manche op de geleende VHS Kreidler ook al meer vertrouwd en wist zich ten opzichte van de 1e reeks flink te verbeteren met een 12e plaats.

De Twinshock 50- en 50+ trainde gezamenlijk en reden ook hun manches samen. Er stond een groep van 40 renners achter het starthek. Dit leidde wel tot een snelheid verschil tussen de eerste en de laatste renner tijdens de manches maar het gaat prima als je wat rekening met elkaar houd. Tijdens de trainingen werden al snelle tijden gerealiseerd maar tussen tijd-training en daadwerkelijk wedstrijd laat toch vaak een ander beeld zien. Het circuit in Lochem lag er fantastisch bij en er waren mooie gevechten tijdens de eerste en tweede manche.
Bij de 50- was het Sven Hummel die na 2 matige starts goed naar voren reed en op een 3de plek bleef steken. Marijn Gilles en Jurgen Schreurs verwisselde van 1ste en 2de positie tijdens eerste en tweede manche waardoor Jurgen uiteindelijk de dag-winnaar werd.
Bij de 50+ was een goede opkomst en er werd hard gereden. Danny Seels ging er met de buit van door ondanks wat problemen met een lekkende voorvork. Gerben Minkhorst was de eerste manche 3de geworden maar won keurig de tweede manche. Pechvogel van de dag was Nico Groot die wegens machine problemen de tweede manche niet kon rijden terwijl hij de eerste manche keurig 2de was geworden. Sjaak Taskin werd de tweede manche nog 3de. Michel Paulussen werd beide manches 4de en mocht mee naar de 3de plek op het podium.

Bij de Pre 97 Super EVO was het Werner Kuenen die bij de B-groep het snelst startte. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een 2e plaats, want de winst ging naar Marnix Takman die zichzelf komende van de 10e positie naar de overwinning wist te rijden. Achter deze twee waren het Douwe Kroeze, Johan Pieper en Ralph Barten die ook in deze volgorde binnen de 20 seconden achter de winnaar wisten te eindigen.
In de 2e manche was het na het doorschuiven van Marnix Takman en Werner Kuenen naar de A-groep vooraan eenzelfde volgorde op de finish. De winst ging ditmaal naar Douwe Kroeze voor Johan Pieper en Ralph Barten gevolgd door Laszlo Tichi en Brent Winnemuller.
In de A-groep was het zoals al zo vaak dit seizoen Gert-Jan Assink die de holeshot oftewel de punten voor de ‘Van Dulmen Award’ in beide manches binnen wist te halen. In de 1e manche moest hij de leiding echter na enkelen ronden uit handen geven aan de zeer sterk rijdende Dave Xhofleer welke de winst in de 1e manche wist te pakken. Achter Dave en Gert-Jan volgden Martijn van der Veen, Marcus-lee Soper en Remco Doornwaard.
In de 2e manche lukte het Gert-Jan Assink om na zijn volgende goede start wel om de leiding de gehele race in handen te houden. Op de 2e plek volgde Martijn van der Veen voor Dave Xhofleer, Marcus-lee Soper en Jesper Nieuwlaar. Een andere mooi gegeven uit deze wedstrijd is de strijd om de 15e plaats. Op de finishstreep scheelde het namelijk slechts 0.736 seconden tussen vader en zoon Rudi en Stefan Takman. Zou dit nog het onderwerp ’s avonds aan de eettafel zijn geweest? 🙂

Uitslagen:

  • Classic 50cc: 1. Jesse Meindertsma  2. Hans Breemer 3. Rob Veltman
  • Classic 4tact: 1. Jan Willem Klerks 2. Wim Kroon 3. Rob Vernet
  • Classic 2tact: 1. Bjorn Verdoodt 2. Steven Wouters 3. Johan Kistemaker
  • Twinshock 50-: 1. Jurgen Schreurs 2. Marijn Gilles 3. Sven Hummel
  • Twinshock 50+: 1. Danny Seels 2. Gerben Minkhorst 3. Michel Paulussen
  • Pre 97 ‘Super EVO’ 125cc: 1. Marcus-Lee Soper 2. Remco Doornwaard 3. Tom Vollenberg
  • Pre 97 ‘Super EVO’ Open: 1. Gert-Jan Assink 2. Dave Xhofleer 3. Martijn van der Veen
  • Pre 97 ‘Super EVO’ 40+: 1. Paul Woldendorp 2. Francois Schaftenaar 3. Rudi Takman

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie onze website: Uitslagen en standen 2022

Dit weekend is er in verband met het al eerder wegvallen van een wedstrijd een rustweekend voor alle crossers van de VMCN. Zondag 26 juni gaan we verder met een volgende NK wedstrijd in Eersel waar we welkom zijn bij MCC de Kempen.

Scroll to top