Laatste Nieuws

Mooie Vintage cross wedstrijden bij MC Utrecht

Afgelopen zaterdag verreden de classic motorcrossers en de brommercrossers van onze club de volgende wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Vintage Motorcross en het ONK MX50. Voor de verandering werd deze wedstrijd zoals ieder jaar enkele keren gebruikelijk is op een zaterdag verreden. Aan de prachtige opkomst van bijna 200 rijders was dit niet de merken en zowel rijders als bezoekers konden dan ook genieten van een prachtige dag in Utrecht bij de plaatselijke MC!

De dag begon helaas wel met een flinke valpartij in de training van de Classic 60+/60- klasse door één van onze vaste deelnemers Jan Schapendonk. Wij wensen hem namens de VMCN sterkte en een spoedig herstel toe!

Twinshock 50-/50+ & Pre85 groep B:

Eerste manche: Het was Peter Leijten die na de start als 1e door kwam. Hij wist zijn leidende positie echter niet vast te houden. De winst ging in de 1e manche naar Hannes van Engelen voor Karel Aalbers en Ewout van den Heuvel.

Tweede manche: Dit keer was het Karel Aalbers die vanaf het begin de leiding in handen wist te nemen en deze ook tot de finish niet meer zou vergeven. Achter hem volgden Hannes van Engelen en Wiltjelm Lutz.

Twinshock 50-/50+ & Pre85 groep A:

Oud GP-rijder Edwin Evertsen bleek in Utrecht heer en meester bij de Twinshocks op zijn gele Suzuki machine. In de 1e manche was het eerst Johan Pieper die de 2e plaats in handen had waarna hij vervolgens toch genoegen moest nemen met een 4e plaats na in gehaald te zijn door eerst Jurgen Scheurs die 2e werd en Marijn Gilis op een 3e plek.
In de 2e manche was er helaas een herstart nodig i.v.m. een valpartij bij de start van Twinshock 50- kampioenschapsleider Jurgen Schreurs. Deze kon daarna helaas niet verder. Bij de herstart was het opnieuw Edwin Evertsen die naar de overwinning reed ditmaal gevolgd door Marijn Gilis en Michel Paulussen.

Classics 60-/60+:

Bij de Classics ging de overwinning zoals al vaker dit seizoen beide manches naar Mark Beekmans. In de 1e manche werd hij gevolgd door Johan Kistemaker en Jimmy Turk wist 3e te worden. In de 2e manche was het Steven Wouters die beslag wist te leggen op de 2e plek en ditmaal werd Johan Kistemaker 3e.

Classics 50cc:

In de Classic 50cc klasse waren er vandaag verschillende mooie gevechten te zien. Behalve de wekelijks met elkaar strijdende Wesley Staring en Dave Xhofleer had vandaag ook Rene Albers welke d.m.v. een daginschrijving deelnam zich gemeld in de strijd om de overwinning. Daarnaast was er ook om de 4e plek daarachter een mooi gevecht te zien tussen Niels de Klein en Mike Jonker.
In de 1e manche pakte Wesley Staring de kopstart gevolgd door Rene Albers en Dave Xhofleer. Die laatste 2 wisselde daarna van plek en deze volgorde bleef zo rondenlang totdat Rene Albers in de 5e ronde toch weer voorbij ging bij Xhofleer en de jacht op Wesley Staring opende. Bij de finish bleek Wesley Staring toch de sterkte en deze finishte met een voorsprong van 1 sec. op Rene Albers en 5 sec. op Dave Xhofleer. Daarachter was het Mike Jonker die rondenlang achter Niels de Klein heeft aangereden zoekende naar een gaatje om in te halen. Deze wist hij uiteindelijk niet te vinden. Inhalen bleek gedurende de dag sowieso lastig om het circuit te Utrecht.
In de 2e manche was de situatie na de start niet veel anders. Het was opnieuw Wesley Staring die de kopstart pakte en in de eerste ronde gelijk een voorsprong van enkele sec. wist te pakken. Rene Albers volgde hierbij op een 2e plek met daarachter Niels de Klein. Dave Xhofleer had deze keer een wat mindere start en moest daardoor tijd goed zien te maken. Na 3 ronden had Rene Albers de voorsprong van Wesley Staring terug weten te brengen tot onder een sec., maar toch duurde het nog enkele ronden voordat hij een gaatje had gevonden om Wesley in te kunnen halen. Met volgens toeschouwers een prachtige faire move wist hij Wesley te passeren en zo de winst en daarmee de dagoverwinning binnen te halen op zijn blauwe VHS Kreidler. Achter Rene en Wesley was het opnieuw Dave Xhofleer die de 3e plek wist te behalen.

Super EVO (pre 97) groep B:

In de B-groep van de Super EVO wist Mark Homan als beste te starten. De overwinning ging uiteindelijk naar Rudy van den Heuvel voor Douwe Kroeze en Kees van den Heuvel.
In de 2e manche van deze groep wist Rudy van den Heuvel gelijk de koppositie te pakken en de winst te behalen ditmaal voor Kees van den Heuvel en 3e werd Michel van Dooren.

Super EVO (pre 97) groep A:

In de A-groep zagen we een mooie ‘Red-plate’ toegevoegd aan het starthek. Leider in het kampioenschap van de Super EVO 125cc klasse Tom Vollenberg zag tot zijn eigen verbazing plots een mooie rode plaat op zijn machine zitten mede mogelijk gemaakt door Bryan Kersten en Bram Goedhart.

Verder stond in de A-groep opnieuw Wesley Pittens aan de start welke zijn in Boekel kapot gelopen machine alweer had weten te prepareren voor deze wedstrijd. In de 1e manche wist hij gelijk de kopstart te pakken voor Didier van Kasteren, Dave Xhofleer, Gert Jan Assink en Bryan Kersten. Tom Vollenberg vinden we met zijn rode plaat bij de 1e doorkomst op een 15e plaats terug. Winnaar in Boekel Remco Doornwaard had helaas al in de 1e ronde te maken met een vastloper en viel daardoor helaas uit. Kampioenschapsleider in de Open klasse Gert-Jan Assink had een opmars naar voren ingezet en wist zelfs tot in het wiel van Wesley Pittens te komen. De manche werd door een valpartij vroegtijdig afgevlagd waardoor beide heren wellicht verrast na de laatste bocht een eindsprint inzette wat resulteerde in een spannende finish. Het was toch Wesley Pittens die de winst wist te behalen. Luca Nijenhuis volgde op een 3e plek. Tom Vollenberg had nog 1 plaats winst weten te behalen en werd uiteindelijk 14e.
Het VMCN bestuur wenst de bij de valpartij betrokken Jesper Nieuwlaar een spoedig herstel toe!

In de 2e manche pakte Gert Jan Assink een betere start en na de leiding te hebben genomen gaf hij deze ook niet meer uit handen. Giancarlo Buijs volgde eerst op de 2e plaats voor Wesley Pittens, Didier van Kasteren en Dave Xhofleer. Op de finish wed Gert Jan Assink uiteindelijk gevolgd door Luca Nijenhuis die na de start vanaf een 7e plek een inhaal race had ingezet. 3e werd dit keer Wesley Pittens voor Giancarlo Buijs en Didier van Kasteren. Tom Vollenberg begon in de 2e manche opnieuw op een 15e plek en wist er met zijn rode plaat deze keer een 12e plaats uit te halen.

MX50: 

Op de 50cc motoren is dit jaar Wesley Staring nauwelijks te verslaan. Net als bij de Classic 50cc wist hij bij de MX50 vandaag in Utrecht beide keren kopstart te pakken en ook tot de finish de leiding niet meer uit handen te geven. In beide manches heeft Carlo Cornelisse de 2e plek weten te behalen voor Mark Poorthuis gevolgd op de 3e plaats. De top-5 werd beide manches gecompleteerd door Niels van der Duijn op plek 4 en Rene Eelderink op plek 5.

In de MX50 Hobby klasse wist Stijn Sloot de 1e manche winnend af te sluiten voor Rick Waenink en Bart ter Hofte. In de 2e manche ging de winst naar Rick Waenink voor Stijn Sloot en Bart ten Hofte opnieuw 3e.

Heb je de beschikking over een Classic crossmotor (alles van vóór het bouwjaar 1997) of crossbrommer en wil je een keer deelnemen aan een wedstrijd van de VMCN? Vanaf dit seizoen zijn dag deelnames mogelijk. Let op: Ook voor deelname met een daginschrijving dien je de donderdag voor een wedstrijd vóór 12.00 uur via de website van de VMCN te zijn ingeschreven!

De volgende wedstrijd voor ons staat gepland voor zaterdag 10 juni a.s. als we welkom zijn bij de MAC Sport en Vriendschap Lochem. Tot in Lochem!

Scroll to top