Laatste Nieuws

NK Delfzijl zondag 4 juli

Het moment waar we allemaal zo op hebben gewacht is eindelijk zover. Na 658 dagen zal het starthek eindelijk weer gaan vallen voor een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross van de VMCN. Aanstaande zondag zijn we te gast bij de noordelijkste motorcross vereniging van Nederland, MC Delfcross. De club aldaar is in ieder geval zeer enthousiast om de VMCN opnieuw te verwelkomen.

Wedstrijdinfo:
Er is mogelijkheid om te overnachten van zaterdag op zondag. Dit kost € 15,- per voertuig.
De inschrijving start op zondag om 8.15 uur en de trainingen vangen aan om 9.30 uur.

Alle info en het dagschema van deze wedstrijd zijn te vinden hier op onze site via de volgende link:

Familie Cup
Ook dit jaar kan er weer gestreden gaan worden om de Familie Cup. Onder familie valt een bloedverwant als familielid t/m neef/oom. (vader, moeder, broer, zus, zoon, dochter, oom, tante, neef of nicht).
Aanmelden kan per mail via: info@vmcn-mx.nl. Vermeld hierbij de namen en klassen van beide rijders.

Proef met eye-track systeem:
Bij het ONK jeugd van afgelopen zondag heeft MC Delfcross een pilot gedraaid om te zien hoe het eye-track systeem functioneert bij wedstrijden. Dit systeem draait mee naast de baancommissarissen die op alle posten langs het circuit hun werk als vrijwilliger doen. De rijders zien dus naast een geel gezwaaide gele vlag, ook licht signalen en horen een sirene. Het was een groot succes. Bij onze wedstrijd gaat het systeem opnieuw worden gebruikt, maar daarnaast staan er ook gewoon vlaggenisten langs de baan. (Eye track info filmpje)

Per 26 juni is de vierde stap in het versoepelingsplan van de overheid in werking getreden. Hierbij zijn er geen verdere restricties voor de sport anders dan de basisregels. Het coronaprotocol is dan ook vervallen. Wel blijft er een protocol ‘verantwoord sporten’ van het NOC*NSF van kracht. Dit protocol lees je hier: Protocol verantwoord sporten

Wij wensen alle deelnemers een mooie sportieve strijd om het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross toe en zien jullie graag allereerst allen aanstaande zondag in Delfzijl!

Scroll to top