Laatste Nieuws

NK Markelo 14-04-2019

Zondagmorgen 14 april.

3e VMCN NK wedstrijd op het prachtige en legendarische circuit Ons Genoegen Motorclub Markelo. Een club die alles perfect voor elkaar heeft en het circuit lag er perfect bij. Met maar liefs 225 deelnemers was het een zeer goede opkomst en beloofde het een mooie dag te worden. Het zonnetje liet zich regelmatig zien. Beetje aan de koude kant, maar dat mocht de pret niet drukken.

Om 9.30 uur begonnen de trainingen voor alle klasses. Om 12.00 uur viel het starthek voor de classic 50 cc. Met maar liefst 42 deelnemer aan het starthek, gingen de prachtige 50 cc classic crossers van start en werd er fanatiek gestreden onder elkaar. Met een mooie dagzege voor de sterk rijdende Geert Breemer en een tweede podium plek voor Bart Roenhorst. De derde plek was voor Peter Jansen.

Om 12.20 uur stonden de prachtige ronkende classic machines van de 60+ en de 60- ongeduldig voor het starthek te wachten om de strijd met elkaar aan te gaan met maar liefst 38 deelnemers. Ook hier werd er fanatiek met elkaar gestreden. In de 60+ was de dagzege voor de altijd sterk rijdende cross veteraan Peter vd Nieuwenhof. De 2e podium plek was voor Rien vd Wekken en de 3e plek was voor Jan vd Brom. De dagzeges voor de 60- rijders (waarin iedereen eigenlijk wel een beetje de altijd sterk rijdende Belg Danny Seels op het podium zou verwachten, maar helaas door technische problemen uitviel) waren voor op de 1e podium plek de uit Engeland afkomstige Keith Best en de 2e plek was voor de altijd fanatieke Jan Schapendonk. De 3e plaats was voor Jeff Lanting.

Hierna was de geweldig mooie Twinshock klasse 50 + aan de beurt. Ook hier werd fanatiek gestreden om een podiumplek te kunnen bemachtigen. Met de prachtige machines stonden ze allemaal ongeduldig te wachten tot het starthek viel. De strijd werd gewonnen dor een zeer sterke rijder met een zeer mooie rijstijl op zijn prachtige, altijd goedlopende Suzuki Rudi Takman. Takman, een naam die vaak op het podium voor komt. De 2e podiumplek was ook voor een zeer goede rijder, namelijk Geert-Jan Keupers. De 3e plek werd bezet dor de fanatieke en graag geziene Fokke Tuik met zin Suzuki.

De bromfietsers kwamen ook aan bord vandaag. Ze stonden met een groep van 46 rijders aan het starthek. De podiumplekken voor de bromfietsers waren als volgt;

1e Joop Staman jr

2e Koen Smulders

3e Thijs Lamers

 

1e Nina Baan

2e Jeanny vd Hove

3e Daphne Vruggink

 

 

1e Bennie Wolsink

2e Wouter Scholten

3e Robby Berentsen

 

Toen was het tijd voor de klasse Twinshock 50- samen met de snelle Pré 90/95 40+ klasse. Ook hier werd er een mooi staaltje motocross geleverd. Kun je toch wel aan de ronde tijden zien, dat zo’n Twinshock motor weinig tot niets onder doet voor een Pré 90 motor. De dagzege voor de Pré 90/95 40+ was voor de zeer fanatieke en aardige crosser, een echte 500 rijder, Thomas Adriaanse. De 2e podium plek was voor Richard van Drooge, die zich goed thuis voelt op zijn Kawa 250 en ook op een 50 cc goed uit de voeten kan. De 3e mooie podiumplek was voor de crosser Johan Kistemaker. De dagzege voor Twinshock 50- was voor de uit Markelo afkomstige, sterke motocrosser Jurgen Schreurs. Een crosser afkomstig uit een echte fanatieke cross familie. De 2e podium plek was voor Winnand Hoenink met zijn Honda 500 en de 3e plek was voor de, op een 250 Yamaha rijdende, Sven Hummel.

Als afsluiter van deze mooie dag stonden de rijders van de Pré 90/95 open/125 cc aan het starthek om een mooie strijd aan te gaan. De dagzege werd gewonnen door Alwin Takman. De 2e podium plek was voor Bart van Dulmen, ook afkomstig uit een echte cross familie. De 3e podiumplek was voor het echte cross talent van de vroegere jaren Tom Hemmelder.

Al met al was het een zeer geslaagde dag op het legendarische circuit Ons Genoegen Motorclub Markelo. Vele legendarische crossers hebben hier al gestreden. Een baan met een GP status, die niet op de VMCN kalender mocht ontbreken. Wij zijn er dan ook heel trots op, dat we hier een wedstrijd mochten organiseren. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers van de club Ons Genoegen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Leon Timmerhuis bedankt voor je mooi geschreven verslag!

Scroll to top