Laatste Nieuws

NK VMCN Classic Motocross 10-10-21 MCC de Kempen – Eersel

Zondag 10 oktober was circuit “De Ketelberg” het strijd toneel voor de classic motorcrossers van de VMCN. In verschillende klassen kon de titel reeds worden behaald waardoor bij sommige rijders de nervositeit ’s morgens al te voelen was.

Alle rijders hebben de wekker weer op tijd moeten zetten. De trainingen vingen namelijk al mooi op tijd om 9.00 uur aan in een frisse mistige, maar droge setting. MCC de Kempen had de baan na alle regen van de voorafgaande week zo optimaal mogelijk geprepareerd. Desondanks konden de rijders van de Classic 50cc klasse, welke als eerste mochten aantreden, hun motors in de training al flink op de proef stellen. Eén ding was zeker, de gashendel moest volledig OPEN! In de tijdtraining werd er zoals gebruikelijk gestreden om de plaatsen wie als eerste een goede plek achter het starthek mag gaan kiezen. Daarbij ging het er bij de Twinshocks en Pré 90/95 klassen ook weer om wie bij de races in de A- of B-groep uit mocht gaan komen.

Classic 50cc

Voor Eersel ging de titelstrijd nog tussen Zundapp strijder Mike Jonker en Jesse Meindertsma op de Homoet Kreidler. Doordat Mike gedurende het seizoen 1 DNF meer heeft moeten noteren dan Jesse had laatst genoemde al een enigszins comfortabele voorsprong van 43 punten opgebouwd. In Eersel bleek Mike afwezig te zijn waardoor Jesse de titel veilig heeft weten te stellen met een 3e plaats in het dagtotaal.

In de 1e manche ging de holeshot naar Rob Teunissen welke er als een speer vandoor ging. Na 3 rondes kwam deze echter met pech stil te staan waarna Pedro van Hout de leiding komende vanaf een 8e positie over kon nemen. Rob Veldman volgde op een 2e plaats en éénmalige gastrijder Bart van Dulmen wist in zijn 1e Classic 50cc race gelijk beslag te leggen op de 3e plaats voor Peter Janssen en Jesse Meindertsma. Verder opvallend is het vermelden waard van de inhaalrace van Remco Cazemier op zijn VHS Kreidler. Na de start lag hij nog op een 25e plaats, maar wist er toch nog een 11e plaats uit te halen.

In de 2e manche was de kopstart voor Jesse Meindertsma voor Dave Xhofleer en Rob Veldman. Deze laatste wist de koppositie over te nemen totdat winnaar van de 1e manche Pedro van Hout de koppositie in die 3e ronde overnam en deze ook tot het einde niet meer uit handen gaf. Rob Veldman werd 2e gevolgd door Rob Teunissen op de 3e plaats.

Daguitslag: 1e Pedro van Hout, 2e Rob Veldman en 3e Jesse Meindertsma

Classic 60-/60+

Bij de Classic 60+/60- klassen is bij beide het kampioenschap nog niet verdeeld en gaat deze strijd pas in Boekel worden beslist.

De kopstart in Eersel ging in beide manches naar Jeff Lanting. In beide reeksen was het de leider bij de Classic 60- Danny Seels die reeds in de 1e ronde de leiding naar zich toe wist te trekken en deze tot de zwartwit geblokte vlag ook niet meer uit handen gaf. In de 1e manche wist de leider bij de Classic 60+ Peter van den Nieuwenhof beslag te leggen op de 2e plek gevolgd door Seth Kox welke 3e wist te worden. In de 2e manche was het Johan Kistemaker die achter Danny Seels 2e wist te worden met Peter van den Nieuwenhof op de 3e plek.

In de 2e manche was er o.a. een mooie strijd te zien met meerdere wisselingen van positie tussen Jan Schapendonk en Derk Ratting om de 5e plaats beide rijdend op een CZ als ook om de 12e plaats tussen Herman Vanbroekhoven op de Ducati en Patrick Lenselink op de Maico.

Daguitslagen:

  • Classic 60-: 1e Danny Seels, 2e Johan Kistemaker en 3e Seth Kox
  • Classic 60+: 1e Peter van den Nieuwenhof, 2e Wim Kroon en 3e Jakob Homan

Twinshock 50-/50+

In de Twinshock 50- klasse was de titelstrijd t/m de wedstrijd in Markelo nog spannend met een strijd tussen Marijn Gilis op zijn Suzuki en Jurgen Schreurs op de Maico. Nadat laatstgenoemde daarna door een blessure helaas verstek heeft moeten laten gaan heeft Marijn Gilis onverstoord de titel binnen weten te slepen met 4 opeenvolgende manche overwinningen. Ook in Eersel was Marijn beide manches onverslaanbaar. In de Twinshock 50+ klasse is de strijd nog het spannendst. Met nog 2 manches te verrijden is het netto punten verschil tussen de nummer 1 Nico Groot en nummer 2 Rudi Takman slechts 1 punt.

In Eersel ging de kopstart bij de A groep in de 1e manche naar Rudi Takman gevolgd door Fokke Tuik en Sjaak Taskin. Bij de 1e doorkomst was het Marijn Gilis al die de koppositie in handen had weten te nemen gevolgd door Rudi Takman en Fokke Tuik. Bijna de gehele manche bleven deze eerste 3 posities ongewijzigd echter was het vlak voor het einde Sven Hummel die komende van een 12e positie toch nog de 3e plek van Fokke Tuik wist over te nemen.

In de 2e manche was het Marijn Gilis die van begin tot einde aan kop heeft gereden gevolgd door opnieuw Rudi Takman. Om de 3e plaats was nog de meeste strijd te zien. Lang was deze in handen van Gerben Minkhorst welke deze toch uit handen heeft moeten geven aan Nico Groot waarna ook Fokke Tuik Gerben in de laatste ronde nog voorbij ging.

Daguitslagen:

  • Twinshock 50-: 1e Marijn Gilis, 2e Sven Hummel en 3e Christiaan Groot
  • Twinshock 50+: 1e Rudi Takman, 2e Nico Groot en 3e Fokke Tuik

Pré 90/95 125cc, Open & 40+

Bij de Pré 90/95 klassen zijn alle kampioenschappen na de wedstrijd in Eersel reeds verdeeld. Oud GP-rijder Gerard Zundorf is de beste in de 40+ categorie, Luuk Lukassen is de snelste gebleken in de 125cc klasse en in de Open klasse gaat de titel naar Alwin Takman.

In de 1e manche van de A groep ging Gerard Zundorf als een speer van start waarna Carlo van Loon snel de leiding van hem overnam. Op de finishlijn werd de top 3 gevorm door op 1. Carlo van Loon, op 2 Bart van Dulmen en 3 Dave Xhofleer.

Ook in de 2e reeks was het Gerard Zundorf die na het vallen van het starthek het snelste reageerde opnieuw gevolgd door Carlo van Loon en daarachter Thijs Keustermans. Op de finishstreep was het ook weer Carlo van Loon die de race winnend wist af te sluiten gevolgd door Bart van Dulmen op 2 en Jesper Nieuwlaar op 3.

Daguitslagen:

  • 125cc: 1e Bart Builtjes, 2e Luuk Lukassen en 3e Johan Pieper
  • Open: 1e Bart van Dulmen, 2e Kristof Peeters en 3e Dave Xhofleer
  • 40+: 1e Carlo van Loon, 2e Gerard Zundorf en 3e Gerard Heijnen

Uitslagen en standen

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie:

Aanstaande zondag staat alweer de laatste wedstrijd voor alle classic crossers van de VMCN van 2021 voor het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross op de agenda en zijn we welkom bij M.A.C. Mova ’83 op het circuit van MC Boekel. Tot zondag!

Scroll to top