Laatste Nieuws

Prachtig slot Nederlands Vintage én brommercross kampioenschap bij Motodrôme Emmen

Met een mooie opkomst van 154 rijders was het een prachtige laatste wedstrijd voor ons als VMCN.

Tom Vollenberg kampioen Super EVO (Pre 97) 125cc

Classic 50cc
Met een prachtig mooi geprepareerde baan was het de Classic 50cc die de dag mochten  openen. Het was Wesley Staring die met zijn altijd zeer snelle Van Heek Kreidler de eerste bocht in ging en de 1e plaats niet meer zou afstaan. Dave Xhofleer werd 2e  gevolgd door Niels de Klein op een 3e plaats. Bob Hazenboch en Arie Stammis moesten jammer genoeg uitvallen.

2e Manche was het weer Wesley Staring die de 1e plaats opeiste. Niels de Klein wist de rollen dit keer om te draaien en een mooie 2e plaats op te eisen voor nu op een 3e plaats eindigende Dave Xhofleer.

Classic 60- 60+

Met een jammer genoeg lage bezitting maar wel een mooie wedstrijd was het hier Mark Beekmans die een sterke race reed en met 16 seconde voorsprong op een 1e plaats wist te eindigen voor Steven Wouters op een 2e plaats met heel kort gevolgd 3e plaats Jimmy Turk. 

2e Manche: hier was het ook weer Mark Beekmans die weer beslag legde op de 1e plaats met op een 2e plaats weer Steven Wouters. Dit keer was de 3e plaats voor de altijd sterke Johan Kistemaker.

Twinshock & Pre 85

Geen A&B groep deze keer maar alle rijders in een groep.

In de 1e Manche was heel duidelijk dat het Jurgen Schreurs om een 1e plaats te doen was en om hiermee de dag overwinning in de wacht te slepen. Hij wist de altijd sterk rijdende Marijn Gilis op 13 sec te rijden welke 2e werd. Een 3e plaats was weggelecht voor Edwin Evertsen.

2e Manche was vooraan zoals in de 1e manche. Ook hier was het Jurgen Schreurs die de 1e  plaats pakte en weer Marijn Gilis wist te verslaan. 3e werd nu Nico Groot die zo zijn wat mindere seizoen mooi af wist te sluiten.

MX50

Het was Wesley Staring die als een kogel uit het starthek vertrok en met rondes van 1.51 min de 1e plaats pakte. De altijd solide en mooi rijdende Carlo Cornelisse pakte een zeer mooi bevochte 2e plaats met op 6 sec op een 3e plaats Klaas Jan Kruisselbrink.

2e Manche ook nu Wesly Staring op een 1e plaats. Nu was het Mark Poorthuis die de 2e plaats wist te bemachtigen en zo zijn 13e plaats van de 1e manche wist goed te maken. 3e plaats was opnieuw voor Klaas Jan Kruisselbrink.

Super EVO (Pre 97) 

Hier waren wel twee groepen A&B nodig door een prachtige opkomst van 50 rijders. 

1e Manche groep B: Hier werd een prachtige strijd uitgevochten 1e John Oude Nijhuis en met een zeer nipt verschil van 0,3 sec Laszio Tichi op een 2e plaats. Peter Lenselink werd mooi 3e.

2e Manche waren de rollen precies om gedraaid 1e plaats Peter Lenseling 2e Laszio Tichi en op een 3e plaats John Oude Nijhuis.

1e Manche groep A: Hier waren het een aantal kanonnen die zich aan de inschrijftafel hadden gemeld en lieten zien hoe hard er gereden kan worden op deze motoren. 

Het was Wesley Pittens op de 1e plaats die ook de kopstart pakte en die deze vervolgens niet meer afstond aan Storm Hoevers die 2e werd en 3e plaats was voor Marcus -lee Soper. 

Heel jammer voor het publiek was dat Gertjan Assink uit viel door motor pech. 

2e Manche Ook nu was het Wesley Pittens die maar heel nipt de oude Maico uit 1981 van Dave Xhofleer voor bleef om als eerste de schans te springen en nam vervolgens de 1e plaats steevast in handen. De 2e plaats was opnieuw voor Storm Hoevers. Daarachter was het Remco Doornwaard die met zijn 125cc en karakteristieke rijden een prachtige 3e plaats wist te behalen. Noemenswaardig was ook zeker de strijd om de 4e plaats hier werd namelijk echt op het scherpst van de snede om gestreden door Didier van Kasteren en Bart van Dulmen . Bart van Dulmen wist dit met 2 honderdste te winnen en werd zo heel mooi 4e.

Ook werden de kampioenen natuurlijk aan het einde van de laatste Manche van dit jaar met champagne douche onthaald door het bestuur van de VMCN en teamleden en familie. 

Bijzonder was het onthaal van Tom Vollenberg in de 125 cc klasse. Mede omdat hij al een half jaar met de rode plaat op de voorkant van zijn motor rondreed was er voor hem een

touringcar vol met supporters incl. zijn net zwangere afgereisd naar het verre Emmen. Dit met veel vuurwerk en champagne. 

Kampioenen:

 • Classic 50cc: Wesley Staring
 • Classic 60+: Johan Kistemaker 
 • Classic 60-: Mark Beekmans 
 • Pre 85: Kevin Roeterdink
 • Twinshock 50+: Michel Paulussen 
 • Twinshock 50-: Jurgen Schreurs 
 • Super EVO (Pre 97) 40+: Richard van Drooge
 • Super EVO (Pre 97) 125cc:  Tom Vollenberg
 • Super EVO (Pre 97) Open: Gert jan Assink
 • MX50  Hobby:  Stijn Sloot 
 • MX50 Standaard: Rick Waenink
 • MX50 Dames: Amy Niesink
 • MX50 Superklasse: Wesley Staring
 • VMX2: Kevin Daalwijk 

De eindstanden van onze kampioenschappen vind je hier: VMCN Standen

Het seizoen is voor alle Classic- en brommercross liefhebbers van de VMCN nu afgelopen. Op zaterdag 18 november staat de befaamde feestmiddag/avond in Hedel weer gepland waar alle kampioenen worden gehuldigd en er weer tot de late uurtjes zal worden doorgefeest.

Daarnaast gaat het bestuur van de VMCN achter de schermen alvast weer druk aan de slag met de voorbereidingen voor seizoen 2024. Daarover later meer.

Scroll to top