Laatste Nieuws

Prachtige zon overgoten Vintage crossdag VMCN in Borculo!

Dit weekend waren we te gast in het mooie Borculo bij BMAC Borculo. Dit voor ons Nederlands Kampioenschap Vintage Motorcross en het ONK MX50 (brommercross).

#696 Rico Staat (Super EVO Open)
©Foto gemaakt door Martijn Stegeman Fotografie.

De weergoden waren goed gezind want het werd een prachtige zon overgoten dag. Dit met een druk terras, een mooie opkomst van publiek en een prachtig mooi geprepareerd circuit. 
Wel hadden we twee incidenten met achteraf gelukkig weinig letsel. Beterschap gewenst aan deze rijders.

Classics 50cc:
Deze keer mochten de Classics 50 het spits afbijten. 1e manche: Het was Wesley Staring die er geen gras over liet groeien met een overduidelijke kopstart met al snel gevolgd door 2e Dave Xhofleer. Daarachter waren het 3e Rob Teunissen gevolgd door Niels de Klein en Mike Jonker.
2e Manche was het weer 1e Wesley Staring die aan het langste eind trok 2e Dave Xhofleer 3e Mike Jonker. Mooi om te zien was dat de veteraan Rob Veldman een prachtige 4e plaats wist te bemachtigen.

Classics 60-/60+:
1e manche hier was het 1e Mark Beekman met zijn goed lopende CZ, 2e Johan Kistemaker en 3e Seth Kox gevold door Jan Schapendonk en Bas Kaathoven. Heel mooi was om te zien dat Peter van den Nieuwenhof na een periode van fysieke klachten op zijn CZ weer ten tonele was en alweer veel strijd aan ging met de altijd fanatieke Wim Kroon.
2e Manche Weer was het Mark Beekman die de 1e plaats wis te bemachtigen en daar achter 2e Johan Kistemaker. 3e was het nu de altijd strek startende Jan Schapendonk die nu Seth Kox achter zich liet.

Twinshock 50-/50+ & Pre85 groep B:
1e manche was de 1e plaats voor Robert Dorland die een teleurstelling te verwerken had voor zichzelf door zich niet te plaatsen in de A groep en liet zien dat dat niet voor niets was. Want hij reed heel makkelijk de manche uit. Lange tijd waren het Edgar van Gils en Jacob Dob die daar achter een mooie strijd uit vochten, maar waar twee vechten om een been ging de altijd zeer netjes rijdende Henk Wesseling er met de 2e plaats mee heen. 3e Edgar van Gils 4e Jacob Dob.
2e Manche  Nu was het Harald van Zwaaij op zijn Yamaha de kop nam en liet zien dat zijn reactie vermogen zeer goed is maar dit nog niet om kan zetten in het in de de kop van het veld mee te blijven strijden. Het was nu de beurt aan 1e Henk Wesseling met op een zeer mooie 2e plaats Rene Valentijn 3e Edgar van Gils 

Twinshock 50-/50+ & Pre85 groep A:
1e manche was het de duivels snel startende Michel Paulussen die de kop pakten en er weer geen gras over liet groeien door een gat te slaan. Het was wel de veel jongere Jurgen Schreurs die met zijn zeer mooie rijstijl de 1e plaats bemachtigde 2e Michel Paulussen 3e Plaats was voor een na een matige start maar zeer solide rijdende Mark Caron.
2e Manche: Ook nu was het 1e Jurgen Schreurs met 2e Rendo Boersma die duidelijk liet zien met zijn mooie rijstijl  dat hij een betere afstelling voor zijn Maico had gevonden. We gaan nog meer van hem horen!? 3e plaats Mark Caron met daar achter de altijd strijdede 64 jarige Michel Paulussen.

MX50: 
1e Manche: Ook hier komt de zeer snel startende Wesley Staring in uit en zette dit gelijk om in een 1e plaats. Daarachter was het een prachtige strijd wat deze klasse dan ook tot een meerwaarde op onze wedstrijd dagen maakt. Het waren 2e Mark Poorthuis en 3e Senna van Voorst die er voor het publiek een lust voor het oog van maakten.
2e Manche: Ook nu was het 1e Wesley Staring 2e Senna van Voorst en 3e de altijd solide en netjes reidende Carlo Cornelisse. Mark Poorthuis moest halverwege de strijd met Senna van Voorst dit keer staken door motor pech.

Super EVO (pre 97) groep B:
1e manche: Hier was het Peter Lenselink die er met een mooie 1e plaats vandoor ging met op een 2e plaats Douwe Kroeze 3e Marnix Takman
2e Manche was het weer Peter Lenselink die er met de 1e plaats vandoor ging 2e werd Bart Builtjes die nu liet zien dat hij de smaak te pakken het op het moeilijke circuit van Borculo 3e Marnix Takman.

Super EVO (pre 97) groep A:
1e Manche de kanonnen van deze dag gingen van start met de altijd goed startende Gert-Jan Assink op de kop al snel gevolgd door Rico Staat. Assink kon dit niet volhouden. De zeer snelle Rico Staat reed hierdoor naar een mooie 1e plaats. 2e plaats was voor Luca Nijenhuis en daarachter eindigende op 4 sec. met een zeer verdienstelijke 3e plaats Remco Doornwaard.
De 2e manche ging weer met veel geweld van start in de eerste ronden door de krappe eerste bocht van het mooi circuit van Borculo. Met weer de snelle Gert-Jan Assink die de kop nam maar wederom dit niet kon uitbouwen door pech aan zijn motor en het tempo moest laten zakken. Hij moest hiermee de op een 1e plaats eindigende Luca Nijenhuis en 2e Remco Doornwaard voor laten gaan om vervolgens zelf toch nog een 3e plaats in te nemen. Winnaar van de 1e manche Rico Staat zien we ditmaal terug op een 4e plaats voor Senna Van Voorst die 5e werd.

Uitslagen:

 • Classic 50cc: 1. Wesley Staring 2. Dave Xhofleer 3. Mike Jonker
 • MX50 Hobby: 1. Wouter Scholten 2. Jordy van Nistelrooij 3. Stijn Sloot
 • MX50 Superklasse: 1. Wesley Staring 2. Senna van Voorst 3. Carlo Cornelisse
 • Classic 60-: 1. Mark Beekmans 2. Seth Kox 3. Jeff Lanting
 • Classic 60+: 1. Johan Kistemaker 2. Jan Schapendonk 3. Peter van den Nieuwenhof
 • Pre 85: 1. Clemens Reuvekamp 2. Kevin Roeterdink 3. Harald van Zwaaij
 • Twinshock 50-: 1. Jurgen Schreurs 2. Rendo Boersma 3. Marc Caron
 • Twinshock 50+: 1. Michel Paulussen 2. Johan Pieper 3. Mart Hink
 • Super EVO 125cc: 1. Luca Nijenhuis 2. Senna van Voorst 3. Kaylee van Dam
 • Super EVO Open: 1. Remco Doornwaard 2. Rico Staat 3. Martijn van der Veen
 • Super EVO 40+: 1. Paul Woldendorp 2. Ralph Barten 3. Werner Kuenen

Alle dank gaat uit naar de club BMAC Borculo hun EHBO, alle vrijwilligers, vlaggers en goede kantine om er gezamenlijk een mooie dag van te maken voor rijders en publiek!

De volgende wedstrijd voor de VMCN staat gepland voor zondag 14 mei a.s. als we welkom zijn bij de MotorClub de Wielewaal te Reusel ter ere van hun 60-jarige bestaan. Tot dan!

Scroll to top