Laatste Nieuws

Record brekend 5e NK van de VMCN in Lochem!

Zondag 9 juni jongstleden werd er onder prachtige weersomstandigheden de vijfde wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Classic Motorcross & MX50 verreden bij de MACSEV te Lochem.

De inschrijving ging open om half acht en al snel stond er een lange rij voor de inschrijftafels. De inschrijving en beoordelen van de licenties verliep vlot en zodoende kon een ieder op tijd inschrijven en zich klaar maken voor de training. Het circuit de Gageldijk was zoals altijd perfect geprepareerd door de mensen van de MAC Sport en Vriendschap.

Maar liefst 283 deelnemers mochten er verwelkomt worden, een aantal wat in de hele geschiedenis van de VMCN nog nooit eerder voorgekomen is.

Om half negen begonnen de trainingen, welke vlotjes verliepen. Na de (tijd)trainingen waren de series bekend, en na een kort baanonderhoud viel om 10:40 uur het starthek voor de eerste manche van de Classic 50cc.

Classic 50cc

1e manche: Niels de Klein wist de eerste manche naar zijn hand te zetten en won voor een aandringende Hans Bremer gevold door Geert Bremer op de 3e plek.
2e manche: Wederom Niels de Klein die er met de overwinning van door ging, op 5,6 seconden gevolgd door startnummer 111 van Hans Bremer en wederom op de 3e plek Geert Bremer.

Classic 60+/60-
1e manche: In de classic 60- werd de eerste manche gewonnen door Mark Beekmans gevolgd door Steven Wouters en op de derde plek Jimmy Turk op zijn snelle BSA.
In de Classic 60+ kwam John Smeyers als eerste over de finish, als tweede Peter van den Nieuwenhof en op de derde plek de crossende akkerbouwer Johan Kistemaker.
2e manche: In de tweede manche van de classic 60- een herhaling van zetten met de zelfde uitslag als de eerste manche: Mark Beekmans op een, Steven Wouters op twee en de derde plek was wederom voor Jimmy Turk. Bij de 60+ klasse werd eveneens gewonnen door John Smeyers maar nu was het Johan Kistemaker op de tweede plek en als derde Peter van den Nieuwenhof

Super EVO (Pre 97) 125cc
In de eerste manche was het Luca Nijenhuis die won voor Diderik Kruisselbrink en op de derde plek Klaas Jan Kruisselbrink.
De tweede manche was een copy van de eerste met exact de zelfde uitslag van de nummer 1 2 en 3.

Super EVO (Pre 97) Open
De tenoren van de VMCN maakten er weer een mooi schouwspel van met elkaar, waarbij Gert-Jan Assink de eerste manche won voor Nigel Blomer die ook weer eens een wedstrijd van de VMCN meereed op zijn super snelle Honda 250. De top drie werd compleet gemaakt door Dave Xhofleer op zijn dikke Honda CR500.

In de tweede manche viel het goed gevulde starthek met 34 rijders en was het wederom Gert-Jan Assink die de leiding nam en deze ook niet meer uit handen gaf. Als tweede was het nu Ezra Veldman en als derde kwam Dave Xhofleer over de meet.

Super EVO (Pre 97) 40+
De eerste manche werd gewonnen door Tom Hemmelder voor Paul Woldendorp op de tweede plaats en als derde kwam “Good old” Richard van Drooge aan de finish.
Manche twee was het Rudi Takman die er met de winst vandoor ging gevolgd door Richard van Drooge en als derde nieuwkomer in deze klasse Ralph Barten.

ONK MX50 Superklasse
Wesley Staring won manche een voor Mark Poorthuis en Klaas Jan Kruisselbrink op plek 3
De tweede manche een blauwdruk van de eerste met Wesley Staring op 1 Mark Poorthuis 2 en Klaas Jan Kruisselbrink op plek 3

ONK MX50 Hobbyklasse
1e manche winst voor Joy Puthaar voor Niels van der Steen en als derde Bart ter Hofte.
De 2e manche wist Niels van der Steen te winnen voor Sjoerd Bos en Luca Puthaar.

Twinshock 50-
Onze zuiderbuur Marijn Gilis won manche 1 voor Jurgen Schreurs en Marc Caron op de derde plaats.
In de tweede manche wist Jurgen Schreurs de rollen om te draaien door de wedstrijd te winnen en dit keer was het Marijn Gilis die tweede werd voor Marc Caron op plek 3.

Twinshock 50+
In de eerste manche was het Rudi Takman voor Rene Eelderink op p2  en Johan Pieper op p3.
Manche 2 werd wederom gewonnen door Rudi Takman plek twee was weer voor Rene Eelderink en Gerben Minkhorst op plek drie.

Pre 85
De eerste manche was het Edwin Evertsen die als winnaar afgevlagd werd voor Bram Bulten en Clemens Reuvekamp.

In de tweede manche was het Clemens Reuvekamp die won voor Bram Bulten en Kevin Roeterdink op plek 3.

VMX2
Klein van stuk maar groots in prestaties Wesley Staring won ook in de VMX2 manche een gevolgd door thuisrijder Mark Wassink en op de derde plaats Jarno van Amerongen.

Ook de tweede manche viel ten deel aan Wesley Staring, Mark Wassink eiste wederom plek twee voor zich op en Bart van Dulmen maakte de top drie compleet.

Wederom kon er weer een prachtige sportieve dag Vintage Motocross bijgeschreven worden in de geschiedenisboeken en verliep de dag gelukkig zonder noemenswaardige incidenten.

Voor alle uitslagen van Lochem en de actuele tussenstanden kijkt u hier:

Heb je de beschikking over een Classic crossmotor (alles van vóór het bouwjaar 1997) of een crossbrommer en wil je een keer deelnemen aan een wedstrijd van de VMCN? Ook dag deelnames zijn mogelijk. Dit d.m.v. een dag inschrijving i.c.m. een dag licentie van de MON. Je vindt de VMCN daarnaast ook op Facebook en Instagram.