Laatste Nieuws

Spannende wedstrijden in Son bij de Vintage motorcrossers van VMCN

Voor ons ging het NK afgelopen zondag verder met een wedstrijd bij MC Son.

Foto: Rins Karsmakers

De wedstrijd vond zoals gebruikelijk niet op het reguliere trainingscircuit van de club plaats, maar op een baan speciaal aangelegd voor de wedstrijden aan de Brouwerskampweg. De track lay-out was gemaakt door voormalig GP rijder Carlo Hulsen en die had er in samenwerking met de leden van MC Son weer een perfecte crossbaan van gemaakt met o.a. mooie uitdagende wave secties.

Bij de deelnemers konden we daarbij in ieder geval één opvallende naam noteren. Bij de Classics zagen we namelijk Mark Beekmans aan de start. Deze naam zal zeker bij de MON kenners wel bekend voorkomen waarbij hij o.a. in de jeugd bij de 125cc kampioen is geweest. Hij heeft onlangs een CZ aangeschaft en zal hiermee met het startnummer 254 aan het hek verschijnen. Dat de reeds gevestigde namen in deze klasse hiermee een ware concurrent erbij hebben gekregen dat bleek direct in Son waarover later meer.

Verschillende VMCN-ers waren al op zaterdag afgereisd naar Son en waren zo getuige van een flinke regenbui waardoor het erop leek dat de baan voor zondag nooit meer wat ging worden. Dat je nooit te snel moet oordelen bleek nu maar weer. MC Son heeft met man en macht aan het circuit gewerkt wat resulteerde in een heel goed rijbaar circuit op zondagochtend in de training. Er werd slechts 1 lus uit het circuit gehaald waarna tijdens de manches het circuit alweer perfect erbij lag. Tijdens de 2e manches werd er zelfs alweer pof waargenomen. Crossclubs zijn tot wonderen in staat. 😊 Hulde aan MC Son in ieder geval en dank namens alle Vintage crossliefhebbers!

Deze zondag was het de eer aan de Super EVO’s (Pre 97) klassen om de dag aan te vangen. Met opnieuw enkele klinkende namen aan de start was de strijd voor de snelste tijd spannend en zagen we zowel in de A- als in de B-groep mooie manches.

In de B-groep was het Rudy van den Heuvel die de winst wist te pakken voor Chris van Voorst en Brent Winnemuller. In de eerste rondes waren het Rudy en Brent die enkele keren van stuivertje wisselde echter moest naar mate de race vorderde Brent Rudy toch laten gaan en wist Christ van Voorst ook nog Brent voorbij te steken. In de 2e manche heeft Brent revanche kunnen nemen en wist deze wel winnend af te sluiten. Op 1 sec. gevolgd door Jurn Dortmans met daarachter ditmaal Kees van den Heuvel. Winnaar van de 1e manche Rudy van den Heuvel moest dit keer genoegen nemen met de 4e plek.
In de A-groep bewees Gert-Jan Assink opnieuw dat hij wat betreft de holeshots bijna onverslaanbaar is. In beide manches pakte hij namelijk opnieuw de punten voor de Van Dulmen ‘Holeshot’ award en wist ook beide races winnend af te sluiten. In de 1e manche werd hij op de finishstreep gevolgd door Marcus-Lee Soper, Didier van Kasteren, Luca Nijenhuis en Remco Doornwaard. Mooie vermelding waard is dat Marcus, Luca en Remco op hun 125cc kanonnen gewoon de strijd aan konden gaan met de machines in de Open klasse. De leider in de Open klasse Martijn van der Veen had in de 1e ronde een tegenvaller te verwerken gekregen nadat bij een valpartij zijn gashendel krom was komen te staan. Hierdoor liet hij zich echter niet tegenhouden en wist toch nog met slechts 1 ronde achterstand op een 11e plaats te finishen en zo de schade voor het kampioenschap te beperken. Zo blijft de strijd met Gert-Jan Assink nog spannend met nog 4 manches voor de boeg.
In de 2e manche lukte het laatstgenoemde opnieuw om van start tot finish het veld aan te voeren en zo de winst te pakken. Dit keer gevolgd door Remco Doornwaard, Luca Nijenhuis, Didier van Kasteren en Senna van Voorst.

Bij de Classics 60+/60- was het Seth Cox die min of meer in zijn achtertuin het snelste aan het hek wist te reageren en als eerste de eerste bocht in schoot. Bij de 1e doorkomst was het echter al de eerder genoemde Mark Beekmans die de leiding in handen had weten te nemen voor Seth gevolgd door Johan Kistemaker, Jeff Lanting en Jan Schapendonk. De top 3 veranderde gedurende de wedstrijd niet meer en was ook de uitslag van de 1e manche.
In de 2e manche was het opnieuw Mark Beekmans die de winst wist te pakken ditmaal voor Johan Kistemaker, Seth Kox, Jan Schapendonk en Bas van Kaathoven.
Het verder benoemen waard in deze klasse zijn o.a. de deelnemers Martin Karsmakers en Gerrit Siebelink die met hun respectabele leeftijden van 73 en 70 nog mooi hun rondes op de CZ en Triumph bij de VMCN meerijden. Hulde!

Bij de Twinshocks was tijdens de 2e manche in de A-groep de mooiste strijd van de dag waar te nemen. Eerst was het echter de beurt aan de B-groep waarbij Michel Paulussen de winst in de 1e manche binnen wist te halen voor Robert Game en Hans van der Leest. In de 2e manche was het Rendo Boersma die won voor Christiaan Groot en Hans van der Lees. Bij de 1e manche in de A-groep was het Marijn Gilis die vanaf de start gelijk de basis voor de winst legde door na de kopstart te hebben genomen na 1 doorkomst al een voorsprong van 11 seconden had weten op te bouwen op Danny Seels. Een ronde later had Jurgen Scheurs de 2e plaats van Danny over weten te nemen echter keek hij toen al over een onoverbruggelijke achterstand van 14 seconden op Marijn aan. Dit drietal wist dan ook in deze volgorde de finish te bereiken voor John Cuijpers op de 4e plaats en Sjaak Taskin werd 5e. Zoals gezegd was de mooiste strijd van de dag in de 2e manche bij de A-groep waar te nemen. Ditmaal was het Jurgen Scheurs die gebrand van start ging en de leiding in handen wist te nemen gevolgd door Marijn Gilis. In 8 van de 10 ronden was het verschil tussen beide heren onder de seconde. Hierbij wist Jurgen iedere aanval in de wedstrijd af te slaan en zo de gehele wedstrijd Marijn voor te blijven. Chapeau aan beide heren voor deze prestatie en vermakelijke race voor alle aanwezige Vintage crossliefhebbers.

In de Classic 50cc was de kampioen van afgelopen jaar en ook leider van dit seizoen Jesse Meindertsma de gehele dag in de races oppermachtig. In de training was het nog de enige overgebleven concurrent voor de titel Kevin Roeterdink die de snelste tijd noteerde. In beide manches was het Jesse die de winst met ruime voorsprong wist te behalen beide keren gevold door Peter Janssen op de 2e plaats en Kevin Roeterdink op de 3e plaats. In de 1e manche werd dit drietal gevolgd door Berjan van Heek op de 4e plaats en Davy Janssen op de 5e plaats. In de 2e manche was het laatstgenoemde die beslag wist te leggen op de 4e plek en Berjan genoegen moest nemen met de 5e plaats. Als de berekeningen van onze verslaggever kloppen zou Jesse de titel van 2022 in de Classic 50cc voor het 2e achtereenvolgende jaar veilig kunnen stellen indien Kevin Roeterdink niet meer dan 28 punten als Jesse behaald. Aangezien Jesse dit seizoen nog iedere manche in de top-3 heeft weten te eindigen lijkt het een uitgemaakte zaak, maar zolang het nog niet is beslist is de strijd nog open.

Uitslagen:

  • Classic 50cc: 1. Jesse Meindertsma 2. Peter Janssen 3. Kevin Roeterdink
  • Classic 60-: 1. Mark Beekmans 2. Seth Kox 3. Jan Schapendonk
  • Classic 60+: 1. Johan Kistemaker 2. Peter van de Nieuwenhof 3. Rien van der Wekken
  • Twinshock 50-: 1. Jurgen Schreurs 2. Marijn Gilis 3. John Cuijpers
  • Twinshock 50+: 1. Danny Seels 2. Nico Groot 3. Sjaak Taskin
  • Pre 97 ‘Super EVO’ 125cc: 1. Remco Doornwaard 2. Luca Nijenhuis 3. Marcus-Lee Soper
  • Pre 97 ‘Super EVO’ Open: 1. Gert-Jan Assink 2. Didier van Kasteren 3. Bryan Kersten
  • Pre 97 ‘Super EVO’ 40+: 1. Thomas Adriaanse 2. Francois Schaftenaar 3. Chris van Voorst

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie onze website: Uitslagen en standen 2022

Aankomende zondag staat de volgende wedstrijd op het programma en zijn we welkom op het prachtige befaamde circuit “De Herikerberg” in Markelo. Daarom graag tot ziens aanstaande zondag bij Markelose Motorclub “Ons Genoegen”!

Scroll to top