Laatste Nieuws

Spectaculaire manches tijdens de VMCN wedstrijden in Boekel

Op zondag 21 mei werd de vierde wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Vintage Motorcross en het ONK MX50 (brommercross) verreden bij M.A.C. Mova ’83 op het circuit van MC Boekel. Een mooie opkomst van gemotiveerde rijders, lekker weer en een mooi circuit zorgden voor spectaculaire wedstrijden op het zand circuit Bezuidenhout.

Fotocredits: Patrick Turelinckx

Classics 50cc:

Eerste manche: het was Rob Veldman die als een racket vertrok uit het hek maar moest in de eerste bochten combinatie Wesley Staring laten passeren. Niet veel later wist ook Dave Xhofleer een plekje op te schuiven. Deze drie rijders zorgden voor een goed tempo en wisten uit te lopen op de rest.

Helaas moest Rob Veldman de wedstrijd verlaten door mechanische problemen en werd de strijd om plek 3 uitgevochten door Niels De Klein en Francois Schaftenaar. De manche werd gewonnen door Staring, gevolgd door Xhofleer en het was uiteindelijk de Klein die 3de werd voor Francois.

Tweede manche: Het was opnieuw Wesley Staring die als eerste doorkomt met Dave Xhofleer gevolgd. Maar het was ditmaal Francois Schaftenaar die op plek 3 doorkwam gevold door Dave Xofleer en Niels de Klein. Staring wist met strakke ronde tijden de manche winnend al te sluiten voor Xhofleer. De klein was op dreef en wist zich van een 5de plaats terug te knokken naar een 3de plaats.

Classics 60-/60+:

Eerste manche: Mark Beekmans en Seth Kox doken samen de eerste bocht in maar het was Beekmans die de touwtjes in handen nam en de koppositie pakte en niet meer uithanden gaf. Het waren John en Chris Smeyers die volgden. Helaas zagen we Chris vlak voor het einde uit de uitslag verdwijnen die ondertussen was opgeklommen naar een 2de plaats. Hierdoor schoven John en Seth een plaatsje op en maakten hiermee de top 3 compleet.

Tweede manche: Beekmans was heer en meester en deed het zelfde als in de eerste manche en wist deze manche winnend af te sluiten voor John Smeyers die twee goede manches reed. Op plek drie was het dit keer Chris Smeyers die de top drie compleet maakte voor Steven Wouters op een vierde plaats en Jan Schapendonk op plaats vijf.

Twinshock 50-/50+ & Pre85 groep B:

Eerste manche: Jos de Groen reageerde goed op het hek en wist als eerste het bos in te duiken. Maar het was Karel Albers die de eerste ronde als eerste doorkwam met van Engelen, Dorland en Valentijn in de achtervolging. Albers moest helaas een aantal plaatsen afstaan want het was Hannes van Engelen die de koppositie overnam en tevens de manche won voor VMCN vlogger Robert Dorland. Op een derde plaats werd Rene Valentijn afgevlagd.

Tweede manche: Rene Valentijn wist de tweede manche te winnen voor Karl Albers die aan het begin van de wedstrijd Toon van der Wijst wist te passeren en hierdoor de manche op plaats twee afsloot voor Toon op plaats drie.

Twinshock 50-/50+ & Pre85 groep A:

Eerste manche: Met de 490 Maico was het Jurgen Schreurs die de kopstart pakte. Het waren Gilles en Pieper die moest volgen. Schreurs wint de manche met overtuiging. Op een nette 2e plaats Gilles en op plaats drie Johan Pieper.  Fokke Tuik reed een erge sterke wedstrijd en eindigt op plaats vier.

Tweede manche: Jurgen Schreurs pakt nogmaals kopstart en vliegt het bos in gevolgd door Marijn Gillis en Johan Pieper. Schreurs loopt ronde op ronde uit op Gilles en wint ook de tweede manche.

Gilles wordt 2e en Johan pieper staan zijn mannetje op het zware zand circuit en eindigt nogmaals sterk als 3e.  Ditmaal is het Mart Hink die als 4e over de finish komt gevolgd door Michel Paulussen wie eindigt als 5e.

MX50:

Eerste manche: Mark Poorthuis reageerde het snelste op het hek en pakte de kopstart. Wesley Staring komt als eerste het bos uit gevolgd door Carlo Cornelissen.  Met een grote voorsprong wint Staring de 1e manche met op een 2e plaats Carlo Cornelissen gevolgd op plaats 3 door Niels v/d Duijn.

Tweede manche: Nogmaals is het Wesley Staring wie als eerste doorkomt. Op dit zware zand circuit weet Staring wel raad en wint ook de tweede manche. Ditmaal word Staring gevolgd door Niels v/d Duijn. Niels eindigt sterk op een tweede plaats. Cornelissen begon op een 5e plaats maar wist terug te rijden naar een 3e plaats.

Super EVO (pre 97) groep B:

Eerste manche: Het is Kees van den Heuvel die als eerste doorkomt gevolgd door Luc van der Schraelen. En daar is Laszlo Tichi beginnend op plaats 7 waarbij hij duidelijk nog niet tevreden is en als en speer terug rijdt naar de koppositie. Plaats 1 is voor Laszlo Tichi gevolgd op plaats 2 door Kees van den Heuvel. Op plaats 3 eindigt Luc van der Schraelen.

Tweede manche: Als eerste komt Laslo Tichi het bos uit gevolgd door Ferry Tichi. Zei rijden een sterke manche en eindigen op plaats 1 en 2.  Om plaats 3 werd flink gestreden uiteindelijk is het Ferdy Kersten wie de grootste longen heeft en eindigt op plaats 3.

Super EVO (pre 97) groep A:

Eerste manche: De 250cc motoren waren goed weg bij de start waarbij nieuwkomer Wesley Pittens de holeshot pakt. Hij vertrok als een kogel en verdween aan de horizon maar moest helaas wegens mechanische problemen de wedstrijd verlaten. Hierdoor kwamen er kansen voor de andere rijders. Het was Remco Doornewaard die met een rap tempo op de 125cc machine de kop positie overnam en de manche winnend afsloot.  Assink word op een van der Veen 125cc machine 2e voor Alwin Takman die uit de achterhoede met zijn Suzuki netjes 3de werd.

Tweede Manche: Ditmaal pakt Robin Termeer de holeshot maar wordt al snel achtervolgd door Martijn van der Veen die de kop positie in de eerste ronde al weet over te nemen. Niet veel later komt zijn 125cc brommer hem voorbij. Assink neemt de kop positie over maar moet deze drie ronde voor het einde afstaan aan zand specialist Remco Doornewaard.  Van der Veen maakt de top drie compleet.