Laatste Nieuws

Spectaculaire wedstrijden bij Classic en MX50 ‘GP’ in Arnhem!

Wij hadden afgelopen zondag de 9e NK en laatste wedstrijd voor de zomerstop op de kalender staan met niet de minste locatie, namelijk het GP circuit van Motorsport Park Gelderland Midden te Arnhem.

Niels de Klein | Fotocredits: Maureen

Vele Classic motorcrossers en brommercrossers van de VMCN hadden hun weg weten te vinden naar Arnhem op deze mooie maar ook winderige dag. Na al behoorlijk verwend te zijn met de aangedane crossbanen dit seizoen was het in Arnhem ook weer genieten geblazen. De gehele accommodatie lag er top bij en ook het circuit was super geprepareerd voor onze Classic en MX50 ‘Grand Prix’. Het werd dan ook een mooie dag met spannende races.

Classic 50cc

De klassieke brommers oftewel de Classic 50cc mocht de dag weer aanvangen. In de 1e manche ging de kopstart naar Francois Schaftenaar voor ‘de boswachter’ Rob Teunissen. Beide werden na de 1e bochtensectie voor de tafel alweer voorbij gestuift door Wesley Staring op de VHM Kreilder welke ook direct uit wist te lopen en met ruime voorsprong de 1e manche wist te winnen. Rob Teunissen kreeg helaas in de 1e ronde al te maken met technische malheur en viel later dan ook uit. Achter Staring ontstond een spannend gevecht tussen Niels de Klein (foto) op zijn de Klein Kreidler en Rene Eeldering op de blauwe VHS Kreidler. Na verschillende positiewisselingen leek het erop dat Niels de Klein aan het langste eind ging trekken totdat 2 bochten voor het einde zijn bougie ermee ophield. De 2e plek ging zo naar Rene Eelderink waarachter Niels lopend de 3e plek wist te bemachtigen. Zij werden gevolgd door Bart van Dulmen op de 4e plaats en Peter Janssen werd 5e. Francois Schaftenaar moest na zijn flitsende start genoegen nemen met een 6e plek. Ook om de 7e plaats was een mooie strijd gaande met meerdere positiewisselingen tussen Davy Janssen, Rob Veldman en Remco Cazemier. Laatste genoemde bleek uiteindelijk de sterkste voor Rob en Davy.
In de 2e manche wist Wesley Staring weer de kopstart te pakken ditmaal voor Rob Teunissen welke deze keer van start ging op een geleende VHS Kreidler en Remco Cazemier. Bij de 1e doorkomst had Wesley nog een comfortabele voorsprong van 3,5 sec. op weten te bouwen maar door verliezend vermogen kon hij het snelle tempo het verdere verloop van de race niet vasthouden. Rob Teunissen had zijn ritme op de voor hem nieuwe motor snel gevonden en wist met afstand de snelste rondetijden deze manche neer te zetten. Na in de 3e ronde de leiding over te hebben genomen reed hij dan ook comfortabel door naar de overwinning. Niels de Klein wist dit keer direct vanaf de start een voorsprong te pakken op zijn achtervolgers en wist zo beslag te leggen op de 3e plaats voor Rene Eelderink 4e en Bart van Dulmen 5e.

 • Classic 50cc: 1. Wesley Staring 2. Niels de Klein 3. Rene Eelderink

Classics

Na een week afwezigheid door de ECMO wedstrijd in Pacov (Tsjechië) waren de Classics weer van de partij in Arnhem. Hierbij o.a. een volledig nieuw opgebouwde Rickman Metisse BSA aan de start. Genieten geblazen voor de kenners en prachtig opgebouwd door ons lid Barry Kramer.

In de 1e manche wist Mark Beekmans de winst te pakken voor Jimmy Turk en Johan Kistemaker. Mark Beekmans zette hierbij met afstand de snelste rondetijden neer en zou op zijn CZ wellicht zo meekunnen met de GP mannen. 😉 In de Classic 60- was het Jeff Lanting die achter Mark en Jimmy 3e wist te worden. In de 60+ klasse volgde achter Johan Kistemaker de ook nog altijd snelle mannen Peter van den Nieuwenhof en Rob Vernet. Johan kreeg hierbij de overwinning niet voor niets en wist maar met slechts een ruime seconde voor Peter van den Nieuwehof de overwinning binnen te halen in zijn klasse.

In de 2e manche was het opnieuw Mark Beekmans die van start tot finish de wedstrijd wist te leiden en wist te winnen. Een mooie strijd was er o.a. waar te nemen om de 3e plaats in de wedstrijd met verschillende positiewisselingen tussen Jimmy Turk en Peter van den Nieuwenhof. Uiteindelijk was het toch de 60- rijder Jimmy Turk die achter Mark Beekmans en Johan Kistemaker de 3e plek wist binnen te halen. Per klasse zag de top 3 er als volgt in de 2e manche uit: Classic 60-: 1. Mark Beekmans 2. Jimmy Turk 3. Jeff Lanting. Classic 60+: 1. Johan Kistemaker 2. Peter van den Nieuwenhof 3. Herman van Broekhoven.

Verder stond in Arnhem uiteraard ook weer thuisrijder Herman Leunen aan het hek en hij reed op zijn CZ lekker rond.

 • Classic 60-: 1. Mark Beekmans 2. Jimmy Turk 3. Jeff Lanting
 • Classic 60+: 1. Johan Kistemaker 2. Peter van den Nieuwenhof 3. Jakob Homan

Twinshock / Pre85

B-groep: In de 1e manche van de groep B was het Emiel Dijkman die aan de leiding reed bij de 1e doorkomst. Hij wist de leiding verschillende ronden in handen te houden totdat Louis Bonenberg deze overnam komende van een 5e plaats. Achter beide heren was het Ewout van den Heuvel die 3e wist te worden.
In de 2e manche was het direct winnaar van de 1e manche Louis Bonenberg die de leiding wist te pakken maar in de 2e ronde door een fout terugviel naar een 9e plek. Dit wist hij te herstellen en na meerdere ronden kon hij opnieuw de leiding in handen nemen en zo de winst pakken. Dit keer voor Rene Valentijn en Ewout van den Heuvel.

A-groep: In de 1e manche was het van start tot eind Edwin Evertsen aan kop en de manche wist te winnen. Op de 2e plek zagen we eerst Marijn Gilis totdat Marc Caron deze in de 5e ronde wist over te nemen. Laterna moest Marijn Gilis ook de 3e plek nog laten aan Jurgen Scherurs en wist zo achter deze 3 heren op een 4e plek te eindigen. Johan Pieper werd 5e.

In de 2e manche was het aan kop niet anders en was het oud GP rijder Edwin Evertsen die de winst wist te behalen. Johan Pieper volgde de eerste ronde op een 2e plaats waarna Jurgen Schreurs deze van hem overnam en rondenlang deze vast wist te houden. 2 ronden voor het einde was het toch opnieuw Marc Caron die beslag wist te leggen op de 2e plaats voor Jurgen Schreurs. Johnny Slomp werd 4e en John Cuijpers 5e. Marijn Gilis die in de 1e manche nog 4e werd moest helaas een dnf noteren.

 • Pre 85: 1. Edwin Evertsen 2. Clemens Reuvekamp 3. Kevin Roeterdink
 • Twinshock 50-: 1. Marc Caron 2. Jurgen Schreurs 3. John Cuijpers
 • Twinshock 50+: 1. Johan Pieper 2. Johnny Slomp 3. Gerben Minkhorst

Super EVO (Pre 97)

B-groep: Na een rustig verreden training besloot Peter Lenselink in de wedstrijd wél vol het gas open te doen en zo eenvoudig de 1e manche in de B-groep winnend af te sluiten. Ook in de 2e manche wist hij de leiding te nemen maar viel hij daarna helaas uit. In de 1e manche werd hij eerst gevolgd door NBA ster Jurn Dortmans welke uiteindelijk toch genoegen moest nemen met een 3e plaats door nog ingehaald te worden door Kees van den Heuvel. In de 2e manche waren het Paul Dijkstra en Skip Sleegers die eerst volgden. Na het wegvallen van Peter Lenselink was het Kees van den Heuvel die de leiding wist te nemen en de manche winnend wist af te sluiten voor Paul Dijkstra en Jurn Dortmans. Ferdy Kersten werd 4e en Ferry Tichi 4e.

Wesley Pittens | Fotocredits: Maureen

A-groep: In de A-groep wist Martijn van der Veen als snelste te starten en de leiding ook ruim een ronde vast te houden voor Wesley Pittens, Gert Jan Assink, Nigel Blomer en Bryan Kersten. Daarna nam Wesley Pittens de leiding over achtervolgd door Gert Jan Assink. Het duurde vervolgens tot de 4e ronde dat Gert Jan de leiding van Wesley over wist te nemen en een gepaste voorsprong wist op te bouwen. Daarachter was het Nigel Blomer die na enkele ronden Martijn van der Veen wist te passeren. Zo ging de winst naar Gert Jan Assink voor Wesley Pittens, Nigel Blomer, Martijn van der Veen en Macus-lee Soper legde beslag op de 5e plek. Daarachter was er vooral een strijd gaande voor de 10e plaats tussen Bart ten Hove en Alfons Hoevers welke in het midden van de wedstrijd enkele positiewisselingen uitvochten. Hierbij trok Bart ten Hove uiteindelijk aan het langste eind waarbij Alfons Hoevers genoegen moest nemen met een 12e plek nadat Rutger Boomsma hem ook nog had weten te passeren.

In de 2e manche zijn er in ieder geval op de lus minder positiewisselingen vast te stellen. Wesley Pittens kwam hierbij als eerste door en wist ook rondenlang de leiding in handen te houden en zelfs een voorsprong van 4 sec. op te bouwen waarna Gert Jan Assink hem toch wist in te halen. Een lekke band voor Wesley hielp hier zeker niet bij. Nigel Blomer reed achter deze heren de gehele manche constant op de 3e plaats en hetzelfde gold voor Martijn van der Veen op de 4e plek. Bart van Dulmen kwam nog als eerste op de 5e plek door maar moest daarna genoegen nemen met een 6e plaats achter Marcus-lee Soper.
In de 40+ klasse ging de winst beide manches naar Alfons Hoevers voor Richard van Drooge en Laszlo Tichi.

 • Super EVO 125cc: 1. Marcus-lee Soper 2. Rutger Boomsma 3. Mees van Lenning
 • Super EVO Open: 1. Gert-Jan Assink 2. Wesley Pittens 3. Nigel Blomer
 • Super EVO 40+: 1. Alfons Hoevers 2. Richard van Drooge 3. Laszlo Tichi

MX50

In de 1e manche bij de ONK MX50 was het Nick van Wijhe die de kopstart wist te pakken. Na de eerste bochtensectie was het Wesley Staring die de koppositie wist in te nemen. Na een foutje van hem in de 2e ronde wist Mark Poorthuis de leiding over te nemen en zo ontstond er tussen beide heren een spannende strijd. Tegen het einde kwamen beide heren met elkaar in contact met een valpartij tot het gevolg. Wesley zat hierbij weer het snelste op de motor en wist zo winnend af te sluiten voor Mark Poorthuis, Rene Eelderink, Marc Helmink en Mark Hubers.

In de 2e manche pakte Wesley Staring de kopstart en reed gelijk weg bij de concurrentie om met ruimte voorsprong de manche winnend af te sluiten. Dit gevolgd door Mark Poorthuis, Marc Helmink, Rene Eelderink en Mark Hubers.

 • MX50 Hobby: 1. Sjoerd Bos 2. Wouter Scholten 3. Rick Waenink
 • MX50 Super: 1. Wesley Staring 2. Mark Poorthuis 3. Marc Helmink

Voor de tussenstanden in de kampioenschappen zie: Standen VMCN

Voor nu staat er voor de VMCN een korte zomerstop op het programma, maar na de zomer gaan we weer vrolijk met wedstrijden op (voormalige) GP banen verder. Er staan nog 3 wedstrijden op de kalender, namelijk:

 • 10 september | Halle
 • 17 september | Markelo
 • 1 oktober | Emmen

Heb je de beschikking over een Classic crossmotor (alles van vóór het bouwjaar 1997) of crossbrommer en wil je een keer deelnemen aan een wedstrijd van de VMCN? Vanaf dit seizoen zijn dag deelnames mogelijk. Let op: Ook voor deelname met een daginschrijving dien je de donderdag voor een wedstrijd vóór 12.00 uur via de website van de VMCN te zijn ingeschreven!
Bij onze wedstrijden te Halle en Markelo is daarbij ook weer de VMX2 klasse onderdeel van het dagprogramma. Heb je geen Classic crossmotor, maar wel een 2-tact? Dan kun je in deze klasse deelnemen om zo een keer met onze mooie club kennis te kunnen maken!

Scroll to top