Laatste Nieuws

Update start VMCN seizoen – Training Geldermalsen

De aanvang van het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross van de VMCN komt echt steeds dichterbij. Toch zijn we nog genoodzaakt om de start van onze wedstrijden verder uit te stellen. Ondanks de versoepelingen laten de regels het namelijk nog niet toe om een wedstrijd te mogen organiseren. Dit houd in dat de wedstrijd van 20 juni in Geldermalsen niet kan doorgaan.

Voor de overige geplande wedstrijden hebben wij goede hoop dat deze doorgang kunnen gaan vinden. Op 22 juni besluit het kabinet of er verdere versoepelingen mogelijk zijn. De verwachting is dat wedstrijden dan wel weer mogelijk gaan zijn, maar dat blijft voor nu nog even afwachten en zijn we afhankelijk van de overheid en daarnaast de gemeenten van organiserende clubs. Mocht er meer bekend zijn over onze wedstrijden dan maken we dit uiteraard z.s.m. bekend.

Trainingsdag
Samen met de MX50 (Brommercross) hebben we in overleg met MCC Geldermalsen het circuit aldaar af kunnen huren op de eigenlijke wedstrijddatum, namelijk volgende week zondag 20 juni. Van 10:00 tot 17:00 uur mag er worden getraind. Er is een dagindeling gemaakt conform onze standaard klassenindeling. Elke groep/klasse kan 4×20 minuten rijden en aan het einde van de dag is er nog een klein uur de baan open voor alle aanwezigen.

!! LET OP: Vooraanmelding = verplicht !!

Omdat MCC Geldermalsen maar een max. aantal rijders mag ontvangen is vooraanmelding voor deze training verplicht. Dit via de site van MCC Geldermalsen (https://mcc-geldermalsen.nl/inschrijven/). Vandaag zal er door de club een optie voor de VMCN training aan het inschrijfformulier worden toegevoegd. (Gelieve alleen aan te melden als je écht gaat. Mocht het max. aantal inschrijvingen worden bereikt en je komt niet opdagen terwijl je wel hebt aangemeld, dan volgen er consequenties.)

Kosten
De kosten voor deze trainingsdag zijn geheel gratis, uiteraard is een KNMV verzekeringspas wel verplicht. De dag is alleen bedoeld voor VMCN en/of MX50 leden én ook alleen voor de motoren zoals toegelaten zijn in de klassen van de desbetreffende clubs (dus geen moderne motoren!).

Overnachten
Overnachten is mogelijk van zaterdag op zondag. Hiervoor gaat het terrein op zaterdag vanaf 19.00 uur open. De kantine is zaterdagavond geopend. De kosten voor het overnachten zijn €10,- per voertuig.

Dagschema
De poort gaat op zondagochtend om 9.00 uur open. Bij de ingang vind je een keet waar aangemeld dient te worden en de vooraanmelding incl. lidmaatschap VMCN en/of MX50 zal worden gecontroleerd. Om 10.00 uur zullen de trainingen aanvangen.

Alle info en het dagschema zijn hier te vinden:

Uiteraard zijn we afhankelijk van de opkomst en kan er nog het e.e.a. veranderen. Er zijn reeds een tweetal pauzes ingepland om evt. te kunnen sproeien.

De actuele protocollen m.b.t. het coronavirus van de RIVM, NOC*NSF en KNMV (Link). Dit houd o.a. nog in dat publiek niet is toegestaan en iedere rijder 2 begeleiders mee mag nemen.

Wij hopen op een goede opkomst en een mooie gezellige trainingsdag. Tot zondag 20 juni in Geldermalsen!

Scroll to top