Laatste Nieuws

Van glibberen en glijden tot pof in Geldermalsen voor de Classic crossers van de VMCN

We hadden een dag met alles bij MCC Geldermalsen. Door het wisselvallige weer hebben de rijders te maken gehad met de natte klei waar Geldermalsen om bekend staat, maar net zo snel als het glad werd droogde het ook weer op en pofte het alweer. Ondanks de regenbuitjes die we hebben gehad kunnen we spreken van opnieuw een zeer succesvolle Vintage motorcross dag waarvoor ook dank aan de goed georganiseerde club MCC Geldermalsen!

Jarno Baauw in actie in Geldermalsen op zijn CR250 ‘93

Het was in Geldermalsen de eer aan de Pre 97 Super EVO om de dag aan te vangen met de training en voor de B-groep van deze klasse viel ook als eerste het hek net iets voor de middag. Douwe Kroeze ging hierbij het snelst van start en wist hierbij de leiding even in handen te houden totdat Tom Vollenberg na enkele ronden vanaf het middenveld doorstootte naar de leidende positie. Mogelijk dat deze krachtsinspanning hem te veel heeft gekost want na enkele ronden was het toch weer Douwe Kroeze die hem voorbij wist te gaan en de race winnend af wist te sluiten voor Tom Vollenberg en Bart Builtjes. In de 2e manche was het Chris Van Voorst welke de holeshot binnen wist te halen voor Mark van Eindhoven en Bob Elbers. Aan de finish was het uiteindelijk Bart Builtjes die er met de winst vandoor ging voor Johan Pieper en Dennis Kuenen. In de A-groep kwam vandaag o.a. thuisrijder Jarno Baauw aan de start. Dat hij er zin in had op zijn Honda CR250 van ’93 was te merken door er in beide manches met de holeshot vandoor te gaan. In de 1e manche werd hij gevolgd door de kampioenschapsleider in de Open klasse Gert-Jan Assink, Senna Van Voorst, Bart van Dulmen en Alwin Takman. Het was uiteindelijk Gert-Jan Assink die als 1e de finish wist te passeren voor Jarno Baauw, Senna Van Voorst, Robin Termeer en Didier van Kasteren. In de 2e manche was het Alwin Takman die achter Jarno Baauw goed weg was gevolgd door Didier van Kasteren, Dave Xhofleer en Francois Schaftenaar. Gert-Jan Assink moest ditmaal vanaf een 7e plaats bij de start zijn weg naar voren zien te vinden en wist na 6 ronden de leiding van Jarno Baauw over te nemen. Achter deze beide heren was het opnieuw Senna Van Voorst die op de 3e plek wist te eindigen ditmaal voor Martijn van de Veen en Didier van Kasteren.

Bij de Classic 50cc ging de strijd om het eremetaal zoals gewoonlijk dit seizoen tussen Jesse Meindertsma, Rob Veldman en de gebroeders Breemer. Ook Mike Jonker was weer aanwezig op zijn Zundapp machine. Deze bleek beide manches echter nog niet betrouwbaar genoeg te zijn dit seizoen om na een 2e tijd in de training in beide races tot de finish mee te kunnen doen om de winst. In de 1e manche kon daarnaast ook good-old Peter Janssen zich in deze strijd mengen echter was zijn start in de 2e manche te matig om ook in deze race voorin een rol van betekenis te kunnen spelen. De kopstart in de 1e manche ging naar Geert Breemer gevolgd door Berjan van Heek en Jesse Meindertsma. Het was Jesse die vervolgens ook enkele ronden de leiding over wist te nemen echter was het toch Geert Breemer die winnend wist af te sluiten voor Jesse, Peter Janssen, Rob Veldman en Berjan van Heek. In de 2e manche ging de kopstart zoals al vaker dit seizoen naar Jesse Meindertsma ditmaal voor Hans Breemer welke deze race weer op zijn vertrouwde Sach aan de start kwam na in de 1e manche op een VHM Kreidler te hebben gereden. Hierachter volgde Geert Breemer, Rob Veldman en Kevin Roeterdink. De winst ging naar Jesse Meindertsma voor Hans Breemer, Rob Veldman, Geert Breemer en Kevin Roeterdink. Nog het vermelden waard is de inhaalrace van Remko Cazemier op zijn VHS Kreidler. Na een 16e plaats bij de start wist hij uiteindelijk na een zeer sterke race te finishen op een 7e plaats met een snelste ronde die niet onderdeed voor de top-5.

In de Classic 60+/60- ging de kopstart in beide races naar Peter v/d Niewenhof. De 1e manche wist hij ook winnend af te sluiten voor John Smeyers en Jan Schapendonk. In de 2e manche was het Johan Kistemaker die na uitgevallen te zijn in de 1e manche de 2e race orde op zaken wist te stellen door deze te winnen voor Peter v/d Nieuwenhof en John Smeyers. Verder was er o.a. een mooie strijd te zien om de 7e plaats tussen Wim Kroon en Derk Rattink welke eerst genoemde uiteindelijk in zijn voordeel wist te beslissen.

Bij de Twinshocks in de B-groep was er goed strijd tijdens de 1ste Manche. Karel Albers pakte kopstart op de voet gevolgd door het drietal Robert Dorland, Henk Wesselink en Rene Valentijn. Karel hield knap stand en werd 1ste. De 2de Manche was bijna een kopie van de 1ste manche. Weder vertrok Karel op kop en op de voet gevolgd door Robert. Die, wat hij ook probeerde, Karel niet wist te passeren. De plekken 3 en 4 verwisselde stuivertje dus uiteindelijk werd Rene Valentijn 3de in de einduitslag van de B-groep. In de A-groep Twinshocks ging het gevecht weer tussen de “usual suspects” met de Belgen Danny Seels & Marijn Gilles in de hoofdrol. Marijn moest wel zijn meerdere erkennen in Jurgen Schreurs die goed hersteld is na zijn crash in St Isidorushoeve. Doordat de 50- en 50+ samen zijn gevoegd en de tijdtraining bepaald of je in de A of B groep start, ontstaat er in beide groepen veel strijd in de top. Een matige start of een valpartij betekend vaak moeilijk naar voren rijden. De 1ste manche ging zonder veel incidenten voorbij. Een kleine valpartij van Fokke Tuik wierp hem terug naar de 7de plaats. Good Old Stef Willems wist zich goed staande te houden met een 8ste plaatst. (I

in de 2de manche zelfs 5de) Danny Seels, Gerben Minkhorst en Nico Groot maakte de top 3 compleet. In de de 2de Manche was het weder Danny die won maar moest wel terug komen van een slippertje. Nico Groot kreeg zijn Yamaha niet op tijd gestart maar kon wel even later aan de wedstrijd beginnen en reed toch nog naar een 3de plaats. Door dat Gerben Minkhorst lek reed en Jan Heitkamp na een matige start heel goed naar voren kwam werd Jan 2de in de dag uitslag. Er reden vijf 50- renners in de A-groep en zowel Ruben Smits en Freekie vh Wout kende beide pech in een manche. In de 2de manche was het weder Jurgen Schreurs 1ste , Marijn Gilles 2de en heel knap Christiaan Groot 3de bij de 50- Twinshock. Beide mannen Groot (vader & zoon) op het podium.

In Geldermalsen was na eerder in Boekel opnieuw de VMCN Promotieklasse in het dagprogramma opgenomen. In deze klasse kunnen crossers welke eens graag kennis willen maken met de VMCN deelnemen ook al hebben zij nog geen ‘Vintage’ crossmotor. In Geldermalsen waren er een 17-tal inschrijvingen. In de 1e manche ging de kopstart naar Bennie van Burk voor Derk Lamphen en Mark van Lomwel. Derk Lamphen wist de race te winnen voor Bennie van Burk en Mark van Lomwel. In de 2e manche was het opnieuw Bennie van Burk die het snelst weg was met de start. Uiteindelijk was het opnieuw Derk Lamphen die wist te winnen voor Bennie van Burk en Mark van Lomwel.

Uitslagen:

Classic 50cc: 1. Jesse Meindertsma 2. Geert Breemer 3. Rob Veltman

Classic 60-: 1. Jan Schapendonk 2. Jeff Lanting 3. Seth Kox

Classic 60+: 1. Peter v/d Nieuwenhof 2. John Smeyers 3. Wim Kroon

Twinshock 50-: 1. Jurgen Schreurs 2. Marijn Gilis 3. Christiaan Groot

Twinshock 50+: 1. Danny Seels 2. Jan Heikamp 3. Nico Groot

Pre 97 ‘Super EVO’ 125cc: 1. Senna Van Voorst 2. Remco Doornwaard 3. Robbert Klomp

Pre 97 ‘Super EVO’ Open: 1. Gert-Jan Assink 2. Jarno Baauw 3. Didier van Kasteren

Pre 97 ‘Super EVO’ 40+: 1. Thomas Adriaanse 2. Francois Schaftenaar 3. Michel van Dooren

Promotieklasse: 1. Derk Lamphen 2. Bennie van Burk 3. Mark van Lomwel

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie onze website: Uitslagen en standen 2022

Komend weekend zondag 5 juni staat de volgende wedstrijd gepland en zijn we welkom bij MBC de Zeven Heuvelen in Groesbeek. Tot dan! Een keer deelnemen of een wedstrijd van de VMCN bezoeken? Voor onze volledige kalender en meer info zie onze website. Je vindt de VMCN daarnaast ook op Facebook en Instagram.

Scroll to top