Laatste Nieuws

Verslag 7E VMCN NK Wedstrijd op het prachtige en legendarische circuit “ONS GENOEGEN” Motorclub Markelo

Een club die alles perfect voor elkaar heeft en het circuit lag er perfect bij. Met maar liefs 184 deelnemers was het een goede opkomst en beloofde het een mooie dag te worden. Het zonnetje liet zich later op de dag vaker zien, maar al met al was het TOP crossweer.Om 9.00 uur begonnen de trainingen mooi op tijd.

#26 Jurgen Schreurs (Twinshock 50-)

Om 12.00 uur was het zover en viel het starthek voor eerst en dat voor de Classic 50cc. De dagzege ging naar Dave Xhofleer welke ter gelegenheid deelnam op een VHS Kreidler en op deze machine oppermachtig was in beide reeksen. Het podium werd compleet gemaakt door Jesse Meindertsma op een 2e plek en 3e Geert Breemer.

Om 12.20 uur stonden de prachtige ronkende classic machines van de 60+ en de 60- ongeduldig voor het starthek te wachten om de strijd met elkaar aan te gaan. Ook hier werd er fanatiek met elkaar gestreden. In de 60+ was de dagzege voor de altijd sterk rijdende cross veteraan Peter vd Nieuwenhof. De 2e podium plek was voor Gerrit Polsvoort en de 3e plek was voor Rien vd Wekken. De dagzege bij de 60- ging naar de Belg Danny Seels op gevolgd door Johan Kistemaker op een 2e plek en 3e werd Derk Rattink.

Hierna was de geweldig mooie Twinshock klasse aan de beurt. Beide manches in de A groep gingen ten prooi aan de thuisrijder Jurgen Schreurs welke iedereen op zijn Maico te slim af wist te zijn. In de B groep was het Robert Game die beide manches winnend wist af te sluiten. In de dagtotaal kwam dit tot de volgende verdelingen op het podium:Twinshock 50+: 1. Rudi Takman 2. Gerben Minkhorst 3. Nico GrootTwinshock 50-: 1. Jurgen Schreurs 2. Marijn Gilis 3. Joop JR Staman

Als afsluiter van deze mooie dag stonden de rijders van de Pré 90/95 aan het starthek opgesplitst in een A en B groep.Opvallend deze dag mag genoemd worden dat Dave Xhofleer de 2e manche in de A groep winnend wist af te sluiten op een door hem zo geliefde Suzuki. In de 1e reeks was zijn eigen Honda vastgelopen waarna iemand anders voor de 2e manche een motor ter beschikking stelde. Gaan we Dave in de toekomst vaker op een geel racemonster aanschouwen?!Enig smetje was de zware valpartij tijdens de start van de 2e manche van de A groep waarna de wedstrijd werd onderbroken. We wensen de getroffen rijders veel beterschap toe!De dagzege in de Open klasse ging naar de altijd sterk rijdende Alwin Takman, 2e Bart van Dulmen en 3e Remi Krap. Bij de 125cc was de 1e plaats voor Francois Schaftenaar 2e Luuk Lukassen en 3e Bart Builtjes. In de 40+ klasse was de podiumvolgorde 1e: Carlo van Loon 2e: Gerard Zundorf en 3e: Maichel Visser.

Al met al was het een zeer geslaagde dag op het legendarische circuit Ons Genoegen Motorcross Markelo. Vele legendarische crossers hebben hier al gestreden. Een baan met een GP status waarop de VMCN dan ook trots is dat deze weer opnieuw op onze kalender mocht staan. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers van de club Ons Genoegen die dit mogelijk hebben gemaakt. Wellicht tot ziens!

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie onze website:

Aanstaande weekend staat er voor de VMCN een wedstrijd gepland in Groesbeek waarbij we welkom zijn bij Mbc De Zeven Heuvelen.
Alle info en het tijdschema is op de kalender op onze site terug te vinden of via de volgende link:

Tot zondag!

Fotocredits: 𝑭𝒓𝒆𝒅𝒅𝒊𝒆 𝑫𝒓𝒊𝒆𝒛𝒆𝒔 𝑭𝒐𝒕𝒐𝒈𝒓𝒂𝒇𝒊𝒆

Scroll to top