Laatste Nieuws

Verslag 9e NK Motocrossers VMCN MC Lidu in Den Dungen

Voor ons ging het NK afgelopen zondag verder met een wedstrijd bij MC Lidu te Den Dungen. Zowel de organiserende club als ook alle VMCN-leden hadden een hele mooie dag.

Classic 50cc #34 Rob Veltman

Twinshock 50-/50+
In de training loog het er al niet om. De neergezette tijden waren snel en dat was in de wedstrijd wel te merken. Met de start van de 1e manche ging alles goed. Marijn Gillis, Jurgen Schreurs en Danny Seels gingen er als een speer van door gevolgd door een zeer goede start van Jeroen vd Velden.
De strijd tussen de koplopers werd beslecht door een 1e plek voor de zeer snelle Danny Seels 2e Jurgen Schreurs 3e Marijn Gillis.
In de 2e Manche was er in het begin een andere samenstelling met een zeer goede start Van de Maico mannen Jurgen Schreurs en Gerben Minkhorst met een jagende Danny Seels al direct op zijn wiel. Seels liet er geen gras over groeien en wist met zijn snelle optreden Minkhorst al snel te verschalken en zetten de jacht op Schreurs in en ook hij moest de snelle Seels voor laten gaan.
Marijn Gillis moest na een slechte start zich naar voren rijden en wist ook zelfs Minkhorst nog voorbij te gaan wat resulteerde in de volgende uitslag: 1e Danny Seels 2e Jurgen Schreurs 3e Marijn Gillis.

Voor de Classic 60+/60- waren er een mooi aantal van 26 rijders die zich bij de tijdtraining meldden. Hierbij wist Johan Kistemaker de snelste tijd op de klokken te zetten waardoor hij als 1e een hekje mocht gaan kiezen bij beide starts.
In de 1e manche ging de winst naar Steven Wouters voor Seth Kox en diezelfde Johan Kistemaker. In de 2e manche was het opnieuw Steven Wouters die de winst pakte voor Johan Kistemaker en Jan Schapendonk.

De Classic 50cc kende enkele extra deelnemers vandaag. Over enkele weken staat voor deze klasse de 1e van 2 Nations wedstrijden op het programma in Linköping, Zweden. Hierbij werd Den Dungen als ideale voorbereidingswedstrijd gezien. Vooral Jan van Hastenberg trok veel bekijks met de prachtige LBS Kreidler geheel in de originele kleurstelling (blauw voorspatbord, gele tank en rood achterspatbord).
In de 1e manche ging de winst naar Jesse Meindertsma voor Richard van Drooge en Rob Veldman. In de 2e manche ging de winst en daarmee ook de dag overwinning naar Richard van Drooge voor Jesse Meindertsma en Rob Veldman.

Bij de Pre 97 Super EVO kende een mooie opkomst van 32 deelnemers. De winst in de A groep ging beide manches naar Gert-Jan Assink beide reeksen voor Martijn van der Veen en Bart van Dulmen. In de B-groep ging de winst in de 1e manche naar Thijs Keustermans voor Ralph Barten en Yannick Grievink. In de 2e manche was het Yannick Grievink die de winst wist te pakken voor Bart Builtjes en Jurn Dortmans.

Uitslagen:

 • Classic 50cc: 1. Richard van Drooge  2. Jesse Meindertsma 3. Rob Veltman
 • Classic 60-: 1. Steven Wouters 2. Jan Schapendonk 3. Seth Kox
 • Classic 60+: 1. Johan Kistemaker 2. Wim Kroon 3. Rob Vernet
 • Twinshock 50-: 1. Jurgen Schreurs 2. Marijn Gilles 3. Jeroen v/d Velden
 • Twinshock 50+: 1. Danny Seels 2. Gerben Minkhorst 3. Sjaak Taskin
 • Pre 97 ‘Super EVO’ 125cc: 1. Remco Doornwaard 2. Bob van Looveren 3. Ralph Barten
 • Pre 97 ‘Super EVO’ Open: 1. Gert-Jan Assink 2. Martijn van der Veen 3. Bart van Dulmen
 • Pre 97 ‘Super EVO’ 40+: 1. Thomas Adriaanse 2. Richard van Drooge 3. Francois Schaftenaar

Voor alle uitslagen en tussenstanden zie:

Voor nu is er een korte zomerstop voor alle VMCN leden. Na deze break staan er nog 3 geplande wedstrijden op de kalender, namelijk:

 • 11-9 Son
 • 18-9 Markelo
 • 9-10 Emmen
Scroll to top