Laatste Nieuws

Verslag NK VMCN Classic Motocross 22-8-21 HAMC St. Isidorushoeve

Zondag was circuit ’t Kötterbos in “De Hoeve” het strijd toneel voor de classic motorcrossers van de VMCN bij één van de gezelligste motorcrossclubs van Nederland, namelijk HAMC St. Isidorushoeve.

Met aan de start al het moois wat ogen kunnen bewonderen, sommige mooier als ze destijds uit de showroom kwamen. Suzuki’s, Honda’s, Kawasaki’s, Kreidlers, BSA, CZ , Maico ,etc.etc. In totaal waren er meer dan 144 deelnemers.

De weergoden waren ons goed gezind. Omdat de bovenlaag wat nat was werd het tijdtrainingsschema omgedraaid en was het in plaats van de Classic 50cc als eerste de beurt aan de Pré 90/95 klasse. Deze snelste klasse van de VMCN mocht strijden voor een plek in de A of B groep. De snelste starten in de manches in de A groep en de tweede helft start in de B groep. Vervolgens was het de beurt aan de Classic 50cc, Classic 60+/60-, Twinshock 50-/50+ met als afsluiter de ONK MX50 (voorheen Brommercross).

Vol overgave werd er in de twee manches gestreden en wisselden in alle klassen eenieder vaak van plaats. Dat de baan er zwaarder bij lag als gedacht bleek ook o.a. bij de Classic 50cc klasse. Hier konden we in de 2e manche o.a. een uitvaller noteren door een lege benzinetank. De Kreidler, Zundapp en Sach blokjes werden op de volledige baan maximaal op de proef gesteld waardoor niet iedere rijder genoeg bijgetankt bleek te hebben. Zodoende kwam deze na 18 minuten het gas open te hebben gehouden stil te staan. Volgende keer de tank vol zullen we maar zeggen. 😅

In de dag eindstand werd voor de Classic 50cc als dag winnaar Rob Teunissen op het hoogste schavot geplaatst gevolgd door Pedro van Hout en als derde Wilhelm Palthe.

In de Classic 60- was het de Belg Danny Seels die het beste resultaat neer wist te zetten, gevolgd door de CZ rijder Seth Cox en als derde Johan Kistemaker.Met dezelfde motoren maar dan in de categorie 60+ was het Jakob Homan die de beste zaken deed gevolgd door Herman Vanbroekhoven en als derde Jan Boonstra.

In de Twinshock 50- klasse was het Marijn Gilis, die al nagenoeg het hele seizoen met zijn dikke RM 500 iedereen te snel af is. Hij nam opnieuw de maximale punten mee naar huis, gevolgd door Maico rijder Jurgen Schreurs en als derde Hannes van Engelen .Bij de 50+ ging de winst naar Nico Groot, 2e werd Johnny Slomp en 3e Fokke Tuik.

Bij de Pré 90/95 125cc klasse ging de winst naar Jelle Groothuis. Luuk Lukassen welke de 1e manche van de B groep op de toch nogal zware baan met zijn lichte machine tegen het zwaarder geschut winnend wist af te sluiten ging in de 2e manche in de A groep van start. Hierin wist hij als best geklasseerde rijder op een 125 te finishen en eindigde hiermee op een 2e plek in het dagtotaal. De 3e plaats was voor Johan Pieper.

De einduitslag bij de Pré 90/95 40+ was 1. Gerard Zundorf, 2. Chris van Voorst en 3. Marcel Kraaijvanger.

In de Pré 90/95 Open klasse was er veel strijd te zien met voorin veel plaats wisselingen tussen o.a. Robin Termeer, Jesper Nieuwlaar, Bryan Kersten en Bart van Dulmen. Ook was er in beide manches een heuse inhaalrace. Was het in de 1e manche nog koploper in de tussenstand voor het NK Martijn van der Veen die naar voren moest rijden en hiermee tot een 2e plek wist te komen. In de tweede manche was het de winnaar van de 1e manche Alwin Takman die in de 1e ronde nog op een laatste plaats doorkwam en uiteindelijk alsnog een 2e plek wist te behalen.
Daguitslag: 1. Martijn van der Veen 2. Alwin Takman 3. Jesper Nieuwlaar.

De actuele standen en uitslagen vinden jullie hier:

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Vintage Motocross op de agenda en zijn we welkom bij MC Utrecht

Tot zaterdag! 😁

Scroll to top