Laatste Nieuws

Verslag NK2 Boekel 7-4-2019

NK2 VMCN Boekel.

Om 7 uur gaat de wekker, ik had gisteren mijn spullen al klaar gezet en mijn
transponder aan de lader gehangen. Even snel boterhammetjes smeren en dan mogen we weer!  Voordat ik de deur uit ga geef ik mijn zoontje nog even een knuffel. Over een paar jaartjes mag hij met mij mee. In boekel aangekomen heeft mijn vriend Dennie Hubers (bekend van de fameuze strijd die hij jaarlijks levert met Jarno van Haaren) een mooi plekje geregeld en even later komt Danny Seels(de snelle belg die nooit traint) er ook bij staan. De zon schijnt al heerlijk door de takken en de ochtend ruikt naar mooie dag, ik heb er zin in!  

Als eerste mogen de 50 plus twinshock mannen van staal het Boekelse zand trotseren, het belooft wat vandaag, Boekel is een echte zandbaan volgens mij heeft iedereen hier weleens een vastloper gehad (al dan niet mechanisch of mentaal). Na deze klasse mogen wij met onze classics het eens proberen.
Ik vind het heerlijk dat zand, Ik heb de grootste sproeier uit mijn sproeierbakje in
de mikuni geschroefd en hij loopt voor geen meter maar ach het is een mooie dag, Danny Seels zijn motor liep helemaal niet dus dan lap ik die ook eens een keer in plaats van hij mij. Peter van de Nieuwenhof gaat ouderwets hard en er reden een paar Belgische mannen mee van Smeyers en die stonden ook niet stil. Er reed ook iemand met een hele mooie KTM mee, man die motor glom me toch.

Na ons was het de beurt aan de twinshock klasse waarin mijn maat Dennie Hubers mee rijd, dus ik ben even gaan kijken. Daar reden een paar snelle jongens mee zeg, wat ik persoonlijk jammer vind is dat de pre 90 en de twinshock bij elkaar rijden dat maakt de klasse visueel wat minder aantrekkelijk en ik snap nooit wie nou strijd met wie zou moeten leveren voor welk klassement, dat esthetische puntje werd wel goed gemaakt door de snelheid die deze mannen hadden. Dave Xhofleer gaat donders snel maar de motor kan hem niet bij
houden want hij heeft jammer genoeg regelmatig mechanische malaise, Jarno en Dennie vinden elkaar weer met hun Maico’s, dat belooft hopelijk iets dit jaar. De rest van de klassen heb ik niet zo bij gehouden want ik moest zo nodig aan mijn motor pielen, jullie kennen het wel, een andere sproeier erin, een beetje klooien met je vering (want elke millimeter veerweg is natuurlijk mee genomen bij de classics).

Mijn manches vandaag gingen van redelijk beroerd naar ongelooflijk beroerd, man, man als je een ‘nieuwe’ motor bouwt ben je zo weer een paar  wedstrijden verder voordat je hem naar je zin hebt. Ik heb wel beide manches uitgereden en genoten, ook heb ik jammer genoeg Rob Vernet aangereden, dat was wat minder, nondedju heel mijn uitlaat dubbel dus die heb ik afgelopen maandag maar meteen weer gemaakt. Rob had gelukkig niks en volgens
mij zat hij ook te klooien met zijn motor, daar ben ik dan gelukkig niet alleen in.
Peter en Danny hebben gewonnen, deze vedetten hebben hier onderhand een gewoonte van gemaakt. Ik heb de rest van de dag af en aan gekeken naar de andere klasse maar daar kan ik eigenlijk niks zinnigs over zeggen behalve dat ik medelijden voelde elke keer als er een 50cc motor voorbij kwam, die arme dingen werden helemaal opgestookt in dat zware zand. Dennie had ook geen geluk in de twinshock pre 90 klasse zijn bougie sprong kapot achterin het bos, Dennie is daarop gauw naar de bus gerend en heeft daar zijn reserve motor gepakt en daarmee de wedstrijd uitgereden (de doorzetter).Daarna was hij er wel goed klaar mee want hij moest zijn andere motor ook nog ophalen en terug duwen. Verscheidene motoren kregen overigens te kampen met
technische problemen, Dave xhofleer had geen achterrem zag ik toen zijn maico voorbij geduwd werd na de wedstrijd, steady old Jurgen rijd goed door en houd zijn motor heel tot het einde van de dag en pakt dus ook de dag overwinning.

.Al met al vond ik het een mooie tweede wedstrijddag , en hoef ik mij deze week zoals vele van ons niet te vervelen want er is zat aan mijn motor te doen. Volgend weekend moet ik vroeg op want dan gaan we naar Markelo, tot dan Heren en mevrouw Adriaanse en mevrouw Willems.

Namens: Motor-Z

Seth-timo Kox

Scroll to top