Laatste Nieuws

Verslag VMCN NK Boekel 17-10-2021

Afgelopen zondag heeft de 10e en laatste NK wedstrijd plaatsgevonden van de VMCN. In het Brabantse Boekel werd voor de laatste punten van het jaar gestreden. De organiserende vereniging Mac Mova ’83 had er alles aan gedaan om de baan er zo goed mogelijk bij te leggen, maar de regenbuien van de afgelopen dagen hadden ervoor gezorgd dat het een zware wedstrijd ging worden. Er werd daarom op zondagmorgen ook besloten om het schema om te gooien, zodat de Pré 90/95 als eerste mocht beginnen.

Pré 90/95

1e Manche:
Zoals al vele wedstrijden was het oud GP rijder Gerard Zundorf die wederom de kopstart wist te pakken gevolgd door Jesper Nieuwlaar, Bart van Dulmen en Dave Xhofleer. Halverwege de eerste ronde wisten Nieuwaar en Xhofleer al snel door te stoten naar de 1e en 2e positie, gevolgd door van Dulmen en Zundorf. In de 3e ronde kwam Nieuwlaar hard te val en viel terug naar de 10e positie, van Dulmen wist hiervan te profiteren en wist in deze ronde ook de koppositie over te nemen van Xhofleer welke op dat moment de nieuwe leider was. Gecontroleerd wist hij de wedstrijd uit te rijden met op de finish een verschil van 6,5 seconde voor Xhofleer en Lukassen. Nieuwlaar wist nog terug te komen naar een 4e positie gevolgd door de Pré 90/95 kampioen Alwin Takman welke voor de laatste 2 wedstrijden van het seizoen ervoor gekozen had op een 125cc motor mee te doen.

2e Manche:
In de tweede manche was er de kopstart voor Alwin Takman, welke na de eerste manche noodgedwongen toch op de 250cc moest rijden vanwege mechanische problemen aan de 125cc. Gelijk was weer overduidelijk waarom hij dit jaar de kampioen is, kopstart en met een voorsprong van 35 seconden wist hij overtuigend de 2e manche te winnen.

De strijd om de 2e plek was vanaf ronde 1gelijk weer een groot gevecht tussen dezelfde 3 rijders als de eerste manche. Xhofleer wist in de eerste ronde zowel Nieuwlaar als van Dulmen te passeren, en een klein gaatje te slaan. In de 3e ronde was het echter van Dulmen die op gang kwam en Nieuwlaar te passeren om vervolgens een ronde later ook Xhofleer te grazen te nemen. In de 5e ronde viel Nieuwlaar uit met mechanische pech, en Xhofleer wist het gaatje te dichten naar van Dulmen. Ronde na ronde gingen ze wiel aan wiel over het circuit en met nog 1 ronde te gaan was het dan ook een spannende wedstrijd voor het aanwezige publiek. Helaas kon van Dulmen een valpartij van een achterblijver niet ontwijken en was het Xhofleer die de 2e plaats in de schoot geworpen kreeg.

Daguitslag:
Pré 90/95 Open: 1e Bart van Dulmen, 2e Dave Xhofleer, 3e Alwin Takman
Pré 90/95 40+: 1e Gerard Zundorf, 2e Chris van Voorst, 3e Winfried Winnemuller
Pré 90/95 125cc: 1e Luuk Lukassen, 2e Robbert Klomp, 3e Bart Builtjes

Uitslag VMCN Kampioenschap 2021:
Pré 90/95 Open: 1e Alwin Takman, 2e Bart van Dulmen, 3e Dave Xhofleer
Pré 90/95 40+: 1e Gerard Zundorf, 2e Marcel Kraaijevanger, 3e Chris van Voorst
Pré 90/95 125cc: 1e Luuk Lukassen, 2e Bart Builtjes, 3e Jurn Dortmans

Classic 50cc:

1e Manche:
Als snelste weg was Pedro van Hout op de Van Hout Special (VHS) Kreidler voor Peter Janssen en de kampioen Jesse Meindertsma. Bij deze start heeft Mike Jonker met zijn Zundapp het wereldrecord 100 meter sprint mét brommer weten te verbeteren, maar helaas was dit tevergeefs en kreeg hij zijn motor deze reeks niet meer aan de praat. Verder was het een waar slagveld bij de Classic 50cc waarbij er verschillende uitvallers konden worden genoteerd. Uiteindelijk was het Pedro van Hout die ongenaakbaar naar de overwinning is gereden gevolgd door Jesse Meindertsma na enkele ronden de 2e plaats over heeft kunnen nemen van Peter Janssen die volgde op de 2e plaats.

2e Manche:
Bij de 2e reeks waren de rijders zo enthiousiast van het voorovervallende starthek dat zij deze met meerdere tegelijk vast hadden gereden, waardoor de starter het hek niet meer kon laten vallen. Bij de 2e poging lukte dit wel en was het opnieuw Pedro van Hout die de kopstart pakte voor Mike Jonker en Peter Janssen. Pedro kon de 1e plek tot de 4e ronde vasthouden waarna Mike Jonker de leiding overnam. Achter deze twee was het opnieuw Jesse Meindertsma die Peter Janssen te slim af was en op een 3e plaats over de finish kwam.

Daguitslag:
1e Pedro van Hout, 2 e Jesse Meindertsma, 3 e Peter Janssen

Uitslag VMCN Kampioenschap 2021:
1e Jesse Meindertsma, 2e Berjan van Heek, 3e Kevin Roeterdink

Twinshock B-Groep:

1e Manche:
De kopstart in deze manche was er voor Hans van der Leest op zijn Husqvarna 570cc viertaktmachine, gevolgd door Emiel Dijkman en David Hobbs. Van der Leest wist de 1e plaats voor een aantal ronden vast te houden, maar tijdens de 4e ronde was het toch Dijkman die koppositie wist over te nemen en steeds verder weg wist te lopen bij zijn concurrenten. De strijd om de 3e plek ging tussen Toon van der Velden en David Hobbs, welke uiteindelijk in het voordeel beslist werd door v/d Velden.

2e Manche:
Ook in de tweede manche was er weer de kopstart voor van der Leest, echter moest hij nu in de 2e ronde al zijn meerdere erkennen in Dijkman welke deze positie niet meer afstond en met een voorsprong van 27 seconden de manche wist te winnen. David Hobbs moest helaas in de 2e ronde opgeven en van der Velden moest van heel ver komen. Dit zorgde ervoor dat Hannes van Engelen een eenzame wedstrijd reed op de 3e positie gevolgd door Toon Sprenkels en Hugo Heemskerk.

Twinshock A-Groep:

In de gecombineerde A-groep Twinshock 50+ en Twinshock 50- werd gestreden om de laatste punten van het kampioenschap. In de twinshock 50- klasse was de kampioen reeds al bekend, maar bij aanvang van de wedstrijd in Boekel was het verschil tussen de 1e en 2e plaats in de Twinshock 50+ klasse slechts 1 punt tussen Nico Groot en Rudi Takman in het voordeel van Groot.

1e Manche:
De manche begon echter met een drama voor Nico Groot, in de fuik kreeg hij zijn 4-takt Yamaha niet aan de praat en na vele pogingen vertrok het complete veld zonder Nico Groot welke in deze manche puntloos bleef.

De kopstart was er voor 50- Kampioen Marijn Gilis, en liet overduidelijk zien waarom hij de kampioen van dit jaar is…. Kopstart en weg !!. De tweede positie werd ingenomen door de Belgische gastrijder Ronny Lambrechts welke als enigste de kopman een klein beetje in het vizier kon houden en uiteindelijk met een achterstand van 16 seconde op de kopman over de finish kwam.

De 3e plaats was uiteindelijk een strijd tussen een aantal echte “veteranen” van de vroegere Dutch Twin Shock club, Rudi Takman en Johnny slomp. Aan het begin was het Slomp welke de 3e positie in handen had, maar Takman had de punten hard nodig om het 50+ kampioenshap binnen te slepen. Takman wist in de 3e ronde Slomp te passeren, en uiteindelijk met 15 seconden voorsprong op Slomp op de 3e positie over de finish te komen. Hiermee was Takman winnaar van de 50+ klasse voor Slomp en Mart Hink welke in de laatste ronde Fokke Tuik nog een plekje terug verwees.

2e Manche:
Gelukkig zagen we in deze manche Nico Groot terug van start gaan, om zo zijn kansen op de titel nog open te houden. Helaas was de strijd van korte duur en moest Groot halverwege de eerste ronde opnieuw opgeven met Technische problemen en zag zo zijn kansen in rook op gaan.

De kopstart was er opnieuw voor Marijn Gilis, en wist de manche ook eenvoudig te winnen met een ruime voorsprong van 50 seconden op de tweede man. De tweede man van de 1e Manche Ronny Lambrechts moest helaas in het begin van de manche opgeven met technische problemen en de tweede plaats was nu voor Rudi Takman. Met deze 2e plaats wist Takman hiermee zijn kampioenschap voor het 3e jaar op rij veilig te stellen in de 50+ klasse. De derde positie was er voor Johnny Slomp gevolgd door Sjaak Taskin.

Daguitslag:
Twinshock 50- : 1e Marijn Gilis, 2e Christiaan Groot, 3e Ronny Lambrachts
Twinshock 50+ : 1e Rudi Takman, 2e Johnny Slomp, 3e Sjaak Taskin

Uitslag VMCN Kampioenschap 2021:
Twinshock 50-: 1e Marijn Gilis , 2e Christiaan Groot, 3e Iris Willems
Twinshock 50+: 1e Rudi Takman, 2e Nico Groot, 3e Fokke Tuik

Classic 60-/60+

1e Manche:
De eerste manche was het Seth Kox die voor Danny Seels de kopstart pakte en 4 ronden op kop reed. Daarna was het toch Danny Seels die de leiding overnam waardoor de zeer sterk rijdende Seth Kox op de 2e plek eindigde gevolgd door Peter v/d Nieuwenhof welke als 3e eindigde.

2e Manche:
Wim Kroon pakte dit keer de kopstart, waarna seels de leiding overnam en daarachter weer Seth Kox. Helaas was Peter v/d Nieuwenhof uitgevallen na een paar ronden door een defecte motor.

In 1 van de laatste ronden maakte Seels een stuurfoutje waarna Seth Kox de leiding overnam en er zo met de dagzege vandoor ging. De tweede plek was voor Wim Kroon en de derde voor Danny Seels.

Daguitslag:
Classic 60- : 1e Seth Kox, 2e Danny Seels, 3e Jan Schapendonk
Classic 60+ : 1e Wim Kroon, 2e Herman Vanbroekhoven, 3e Jakob Homan

Uitslag VMCN Kampioenschap 2021:
Classic 60- : 1e Danny Seels, 2e Seth Kox, 3e Jan Schapendonk
Classic 60+ : 1e Peter van den Nieuwenhof, 2e Wim Kroon, 3e Jakob Homan

Scroll to top