Laatste Nieuws

VMCN Cup zaterdag 25 juli MCC Neerijnen + Geluidscontrole

Beste VMCN rijders/rijdsters,

Afgelopen weekend was het dan eindelijk weer zover, na 10 maanden geen wedstrijden was daar dan eindelijk de eerste wedstrijd van het seizoen in Geldermalsen!!

Wij wisten totaal niet wat we ervan moesten verwachten, zou het druk worden omdat iedereen al tijden niet heeft kunnen rijden, of zou het juist tegenvallen doordat de coronamaatregelen en mensen welke wellicht schrik hebben om ergens heen te gaan.

Zaterdag om 18:00 uur ging het rennerskwartier open, en direct ontstond er een lange file met rijders welke het terrein op wilde. Ook zondagmorgen stonden er flinke rijden bij de inschrijving en bij de ingang van het rennerskwartier.

Wij willen jullie dan ook hartelijk bedanken voor jullie aanwezigheid en vertrouwen in de club, en hopen er nog diverse mooie wedstrijden van te maken komend seizoen.

Aanstaande zaterdag 25-7-2020 staat de 2e wedstrijd op de kalender, opnieuw een harde baan, ditmaal in Neerijnen. Alle info over deze wedstrijd is te vinden via de volgende link:

Vanwege het coronavirus volgen wij het beleid van de RIVM, NOC*NSF en KNMV. Deze protocollen zijn te vinden via de volgende link.

Graag willen wij jullie er nogmaals op attenderen, Neerijnen ligt zoals al diverse jaren onder het vergrootglas bij de Gemeente. Hierdoor zullen zei tijdens alle sessies geluidsmetingen doen, er staat een meter langs de baan welke verbonden is aan de transponderlus en deze meet elke doorkomst het geluid.

Rijders welke teveel geluid produceren worden uit de baan gevlagd, en krijgen eenmaal de kans om iets aan hun demper te verbeteren. Wanneer je een tweede keer eruit wordt gevlagd, mag je helaas niet meer deelnemen aan de wedstrijden.

Tijdens de dag wordt er de mogelijkheid geboden om op vrijwillige basis de 2 meter max meting te doen, zodat je een indicatie kan krijgen over het geluidsniveau.

De ervaring met de vorige VMCN wedstrijd waren positief, het overgrote deel van de rijders was alles in orde. Slechts een klein deel kreeg een waarschuwing en kon na wat aanpassingen gewoon de dag verder uitrijden.

Ons advies is dan ook: zorg alsjeblieft dat je demper gevuld is en je spullen in orde hebt, of pas je rijstijl aan (keertje extra opschakelen), zodat we met zijn allen een mooie dag kunnen hebben zonder problemen.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

Scroll to top