Laatste Nieuws

VMCN kent prachtig tweeluik op legendarische GP circuits in Halle en Markelo!

We hebben twee geweldige weekenden achtereen gehad met wedstrijden op de legendarische GP circuits van Halmac Halle en de Markelose Motorcross Club ‘Ons Genoegen’. Hierbij zijn ook al reeds de eerste kampioenen bekend. Beide clubs nogmaals enorm bedankt voor beide TOP evenementen!

Fotocredits: Mark Rinkeman fotografie.

Waar het in Halle bloedheet was kende de nacht voor de wedstrijden in Markelo als ook tijdens de trainingen nog regen, maar gedurende de dag droogde het circuit goed op met prachtige wedstrijden tot het gevolg. Vele Classic motorcrossers en brommercrossers hebben beide weekenden acte de présence gegeven met 168 rijders in Halle en 215 in Markelo. Chapeau!

MX50
Halle: In de eerste manche was het kampioenschapsleider Wesley Staring die het tempo aangaf, en de manche winnend wist af te sluiten voor Senna van Voorst op plek 2, en Mark Poorthuis op plek 3.
De tweede manche was het wederom Staring die er al snel tussenuit ging, en de concurrentie het nakijken gaf.  Plek 2 was er voor Poorthuis, nadat van Voorst uit de wedstrijd verdween. De top 3 werd compleet gemaakt door Cornelisse.
Pech was er in beide manches voor Niels van der Duijn, rijdend in de top 3, en moest de wedstrijd noodgedwongen verlaten.

Markelo:
Wesley Staring zette zijn zegereeks door en won de eerste manche. Niels van der Duijn nam revanche na zijn uitvalbeurten in Halle en eindigde op een mooie tweede plek, en Mark Poorthuis werd derde.
Tijdens de tweede manche was het Wesley Staring die de gashendel ver open draaide, waarbij hij de manche won met maar liefst meer dan één minuut op de nummer 2, terwijl tot en met plek 5 op een ronde werd gezet door de winnaar. Het was Mark Poorthuis die de tweede positie bemachtigde en Carlo Cornelisse moest genoegen nemen met plek 3.

Classic 60+/60-
In Halle was deze klasse afwezig i.v.m. de CMCdN te Zwitserland.
In Markelo ging Mark Beekmans van start tot finish aan de leiding in de eerste manche en liet nog maar eens zien waarom hij de verdiende Classic 60- kampioen van 2023 is. Op een tweede positie was het Jimmy Turk op zijn BSA, gevolgd door de eerste Classic 60+ rijder John Smeyers.
Ook de tweede manche werd een prooi voor Beekmans, die eenvoudig een overwinning mocht bijschrijven. Wederom was het Jimmy Turk die tweede werd, voor John Smeyers op plek drie.
In de Classic 60+ klasse zal de titel in Emmen worden beslist waarbij Johan Kistemaker een kleine voorsprong geniet op zijn naaste concurrent Peter van den Nieuwenhof.

Super EVO (Pre 97)
Halle:
1e manche groep B; Het was een mooi gevecht waarbij Peter Lenselink en Laszlo Tichi knokten om de koppositie. Het was uiteindelijk Laszlo Tichi die de overwinning op zijn naam schreef, voor Lenselink op plek 2 en de top werd compleet gemaakt door Chris van Voorst.
2e manche groep B; Snelstarter Peter Lenselink pakte de kop met zijn Kawasaki, en stond deze niet meer af. De strijd om plek 2 en 3 werd spannend, met meerdere positie wisselingen. Bart Builtjes leek op weg naar een mooie tweede plek, maar de conditie gooide roet in het eten en hij meest het tempo laten zakken. De tweede plek ging naar Chris van Voorst en derde werd Milan Adriaanse. Builtjes werd moegestreden vierde.

1e manche groep A; Gert-Jan Assink pakte weer eens de koppositie en leidde van start tot finish. Ezra Veldman begon zeer sterk op positie twee, maar moest al snel noodgedwongen de wedstrijd verlaten. Luca Nijenhuis schoof door naar plek 2, en op drie was het de Suzuki van Alwin Takman. Opmerkelijk was de hele goede inhaalrace van Remco Doornwaard die van de allerlaatste positie terug reed naar plek 6, met tussentijds nog een valpartij.
2e manche groep A; Het was Mike Keupers die op de “Kroeze Honda” kopstart nam. Al snel werd hij gepasseerd door Gert-Jan Assink die de manche winnend wist af te sluiten. Het gevecht om plek 2 bleef spannend tot de allerlaatste meter, waarbij Senna van Voorst strak in het achterwiel van Luca Nijenhuis op een derde plek over de finish kwam op slechts 0.1 sec achter Nijenhuis op plek 2.

Markelo:
1e manche groep B; Vanaf de start was het direct Peter Lenselink die het veld rondenlang aanvoerde. Het was echter Rob Teunissen die vanuit de middenmoot zijn opmars naar voren maakte en 2 ronden voor het einde de koppositie overnam en deze niet meer afstond. De tweede plek ging naar Peter Lenselink, en Yannick Grievink eindigde als derde.
2e manche groep B; Wederom waren het Peter Lenselink en Rob Teunissen die vochten om positie één. Teunissen wist Lenselink te passeren en ging er met de winst vandoor. Lenselink werd tweede en John Oude Nijhuis eindigde met zijn mooie CR500 op positie drie

1e manche groep A; De holeshot was voor Didier van Kasteren, maar helaas was hij net iets te gretig in de 2e bocht waardoor hij in aanraking kwam met een andere rijder en als een van de allerlaatsten zijn weg kon vervolgen. Het was Gert-Jan Assink die na 1 rondje het eerste weer uit het bos kwam, met Luca Nijenhuis kort achter zich. Laatstgenoemde gaf zijn 125cc Kawasaki goed de sporen en kon het tempo van Assink goed volgen en zelfs de snelste rondetijd van de manche liet noteren, maar helaas zat een inhaalactie er niet in. Plek 1 ging naar Gert-Jan Assink,  plek 2 naar Luca Nijenhuis en op plek 3 was het Martijn van der Veen die in het laatste rondje Nigel Blömer nog passeerde.
2e manche groep A; Wederom was het Didier van Kasteren die snel uit de startblokken schoot, echter schoot hij net iets te ver door. Dit keer was het Luca Nijenhuis die het snelst door de eerste 180 graden bocht draaide en de kop nam. Helaas was er in de eerste ronde een heftige valpartij voor van Kasteren en daardoor niet meer verder kon. Beterschap gewenst! De wedstrijd ging door met Luca Nijenhuis die na twee ronden op kop toch de leiding moest afstaan aan Gert-Jan Assink en genoegen moest nemen met plek 2. De derde positie ging naar Dave Xhofleer die ditmaal met een 250cc aan de start verscheen. Assink stuurde zijn Honda naar de overwinning en dit was voldoende voor de titel in de Super EVO (Pre 97) open klasse. Proficiat! In de 40+ klasse ligt de strijd nog open waarbij Richard van Drooge met een kleine voorsprong op Kees van den Heuvel richting Emmen zal gaan. In de 125cc zitten er 4 rijders binnen de 100 punten van elkaar, maar lijkt de titel naar Tom Vollenberg of Douwe Kroeze te gaan waarbij eerstgenoemde een geringe voorsprong van 34 punten heeft.

Twinshock / Pre85

Halle:
Groep B 1e manche: Het was Robert Dorland die rondenlang aan de leiding reed tot dat Jarno van Haren in ronde 7 deze wist over te nemen en naar de overwinning reed. Beide heren werden gevolgd door Wilhelm Lutz, Henny Berends en Hans van der Leest welke nog even op de 2e plaats had rondgereden, maar uiteindelijk toch genoegen moest nemen met de 5e plaats.
Groep B 2e manche: De kopstart ging naar Hans van der Leest welke vervolgens door een schuivertje zijn leidende positie moest afstaan aan Hannes van Engelen. De winst ging uiteindelijk naar Wilhelm Lutz die vanaf een 5e positie naar de kop wist op te stuiven. Dit voor Henny Berends, Hannes van Engelen, Iris Willems en Devid Bremer.

Groep A 1e manche: Marijn Gilis wist in de A-groep van start tot finish aan kop te rijden en zo de overwinning binnen te halen voor Edwin Evertsen, Jurgen Schreurs, Johan Pieper en John Cuijpers. Hierbij moest Edwin Evertsen en Chistiaan Groot van een bijna laatste positie komen om alsnog de 2e en 5e plaats weten te behalen.
Groep A 2e manche: In de 2e manche moest Edwin Evertsen opnieuw vanuit het achterveld komen en wist deze manche wel de overwinning te behalen voor Marijn Gilis, John Cuijpers, Jurgen Schreurs en Johan Pieper. Verder hadden Christiaan Groot en Fokke Tuik een mooie strijd om de 8e plaats met verschillende positiewisselingen welke Christiaan in zijn voordeel wist te beslissen.

Markelo:
In deze thuiswedstrijd van Jurgen Schreurs was uitrijden bijna voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Hij stelde dan ook niet teleur door in beide manches in de top van de uitslagen te eindigen.
In de 1e manche was het Edwin Evertsen die de gehele wedstrijd domineerde en met een comfortabele voorsprong de winst wist te behalen. Marijn Gilis kwam eerst nog als 2e door, maar moest later vanuit een 8e positie een inhaalrace inzetten om toch nog 3e weten te worden. Jurgen Schreurs startte nog op een 6e positie, maar wist uiteindelijk een 2e plaats binnen te halen. 4e werd Marc Caron gevolgd door Johan Pieper op een 5e stek.
In de 2e manche was het Marc Caron die het snelst startte voor Michel Paulussen en Edwin Evertsen. Na 2e ronden werd het veld echter geleid door Rendo Boersma, maar die moest daarna toch zijn meerdere erkennen in Edwin Evertsen die opnieuw wist te winnen als ook Jurgen Schreurs die met zijn 2e plek de titel in de Twinshock 50- klasse wist te behalen. Proficiat! Rendo Boersma werd deze manche 3e voor Marc Caron en Christiaan Groot.
In de Twinshock 50+ klasse is de titel nog niet vergeven en is er een spannende strijd gaande tussen Mart Hink en Michel Paulussen welke tijdens de laatste wedstrijd in Emmen pas zal worden beslist. In de Pre 85 klasse gaat Kevin Roeterdink aan kop met een kleine voorsprong op Clemens Reuvekamp welke hij normaal gesproken in Emmen niet meer uit handen gaat geven.

Classic 50cc
Halle:
In de 1e manche was zoals zo vaak dit seizoen Wesley Staring oppermachtig op zijn Van Heek Motorsport Kreidler. Rondenlang werd hij gevolgd door Dave Xhofleer op de VHS Kreidler echter maakte deze bij het inhalen van een achterblijver een foutje met een valpartij tot het gevolgd. Hierdoor moest hij genoegen nemen met de 5e plaats. Niels de Klein werd op zijn De Klein Kreidler 2e, Rob Veldman 3e en Francois Schaftenaar 4e.
In de 2e manche leek het lang een kopie van de 1e manche te worden totdat Wesley Staring in comfortabele leidende positie in de 5e ronde ten val kwam en in eerste instantie zijn motor niet meer aan de praat kreeg. Uiteindelijk lukte dit wel met een 13e plaats als resultaat. Door de valpartij van Wesley nam Dave Xhofleer de leiding over en wist ook de overwinning in deze manche binnen te halen voor Niels de Klein, Francois Schaftenaar, Rob Veldman en Remko Cazemier. De dag overwinning ging zo naar Niels de Klein.

Markelo:
In Markelo leek de kopstart de 1e manche opnieuw naar Wesley Staring te gaan, maar het was toch Dave Xhofleer die de 1e bocht het beste wist te nemen. Deze wist de leiding enkele ronden vast te houden totdat Wesley  toch te snel bleek en hem wist te passeren. Beide heren werden gevolgd door Niels de Klein, Remko Cazemier en Martin Salomons. Daarnaast hadden o.a. Claus Langeveld en Jannes Klock een strijd om de 9e plaats welke in het voordeel van Jannes Klock werd beslist.
In de 2e manche waarbij de start werd gemist door Dave Xhofleer was Wesley Staring weer een klasse apart en eindigde slechts 1 rijder in dezelfde ronde in de persoon van Niels de Klein. Hiermee behaalde Wesley Staring geheel terecht de titel van het Nederlands Kampioenschap in de Classic 50cc klasse van 2023. Op de 3e plek zien we in de 2e manche Remko Cazemier terug welke hierdoor een mooie podiumplek in de daguitslag wist te behalen. Martin Salomons werd 4e en Ger Derie 5e. Dave Xhofleer wist via een inhaalrace toch nog een 6e plaats te behalen.

VMX2
De ‘Open’ 2-tact klasse van de VMCN was bij beide wedstrijden ook weer aanwezig en kende hierbij beide keren een mooi deelnemersveld.
In Halle was het voormalig VMCN 125cc kampioen Luuk Lukassen die de dagoverwinning wist te behalen voor Mark Poorthuis en Kelvin Daalwijk.
De winst in Markelo ging ten prooi aan Mark Wassink welke beide manches winnend wist af te sluiten voor Sam Bovenschutte en Damian Flierman.
Kelvin Daalwijk mag zich als eerste trots kampioen van de VMX2 klasse noemen voor Damian Daalwijk en Jelle Groothuis.

Uitslagen:

Halle:

 • Classic 50cc: 1. Niels de Klein 2. Dave Xhofleer 3. Francois Schaftenaar
 • Pre 85: 1. Edwin Evertsen 2. Emiel Dijkman 3. Kevin Roeterdink
 • Twinshock 50-: 1. Marijn Gilis 2. John Cuijpers 3. Jurgen Schreurs
 • Twinshock 50+: 1. Johan Pieper 2. Mart Hink 3. Jan Heikamp
 • Super EVO 125cc: 1. Luca Nijenhuis 2. Senna van Voorst 3. Tom Vollenberg
 • Super EVO Open: 1. Gert-Jan Assink 2. Alwin Takman 3. Dave Xhofleer
 • Super EVO 40+: 1. Tom Hemmelder 2. Jim Janssen 3. Paul Woldendorp
 • MX50 Hobby: 1. Luca Puthaar 2. Rik Krabbenborg 3. Stijn Sloot
 • MX50 Super: 1. Wesley Staring 2. Mark Poorthuis 3. Carlo Cornelisse
 • VMX2: 1. Luuk Lukassen 2. Mark Poorthuis 3. Kelvin Daalwijk

Markelo:

 • Classic 50cc: 1. Wesley Staring 2. Niels de Klein 3. Remko Cazemier
 • Classic 60-: 1. Mark Beekmans 2. Jimmy Turk 3. Mike Steude
 • Classic 60+: 1. John Smeyers 2. Johan Kistemaker 3. Peter van den Nieuwenhof
 • Pre 85: 1. Edwin Evertsen 2. Kevin Roeterdink 3. Harald van Zwaaij
 • Twinshock 50-: 1. Jurgen Schreurs 2. Marc Caron 3. Christiaan Groot
 • Twinshock 50+: 1. Johan Pieper 2. Tonnie van Laar 3. Fokke Tuik
 • Super EVO 125cc: 1. Luca Nijenhuis 2. Rutger Boomsma 3. Douwe Kroeze
 • Super EVO Open: 1. Gert-Jan Assink 2. Dave Xhofleer 3. Martijn van der Veen
 • Super EVO 40+: 1. Rudi Takman 2. Richard van Drooge 3. Ralph Barten
 • MX50 Hobby: 1. Lukas ten Broeke 2. Luca Puthaar 3. Stijn Sloot
 • MX50 Super: 1. Wesley Staring 2. Mark Poorthuis 3. Carlo Cornelisse
 • VMX2: 1. Mark Wassink 2. Sam Bovenschutte 3. Damian Flierman

Voor de tussenstanden in de kampioenschappen zie: Standen VMCN

Er staat nog één laatste wedstrijd voor ons op de kalender. Op zondag 1 oktober a.s. zijn we welkom bij het Motodrôme Emmen.

Tot dan!

Scroll to top