Maand: juni 2024

Mooi zonnig crossweekend Vintage Motocross Club Nederland in Delfzijl

Afgelopen weekend waren wij het gehele weekend te gast bij MC Delfcross in Delfzijl.

Het weekend werd afgetrapt met op zaterdag een door de VMCN georganiseerde trainingsdag, waarbij de leden van de VMCN van 10:00 tot 16:00 vrij konden trainen. De trainingsdag is door de leden goed benut! Veel rijders hebben goed en fijn kunnen trainen en met het mooie waar erbij was alles goed voor elkaar.

Afgelopen zondag werd de 5e wedstrijd van de VMCN verreden bij MC Delfcross. Het team van MC Delfcross had de baan er perfect bij liggen en met 115 inschrijvingen werd het tijd om te beginnen. Het mooie weer zorgde ervoor dat de rijders er zin in hadden. Doordat er net te weinig inschrijvingen waren hebben we sommige klasses samen kunnen voegen die normaal gesproken apart van elkaar rijden.

饾悅饾惀饾悮饾惉饾惉饾悽饾悳 饾煋饾煄饾悳饾悳:
1e manche: We gingen van start met de 1e manche van de Classic 50. In de 1e manche van de Classic 50 stonden er 15 rijders aan de start. Al snel nam Hans Breemer de leiding met achter hem Rob Teunissen met een maar 1 100e seconde tijdsverschil per ronde ten opzichte van Hans Breemer. Achter Rob Teunissen zagen wij op de 3e plaats Richard Van Drooge.

2e manche: In de 2e manche van de Classic 50 zagen wij een nieuwe leider. Het was dit keer Niels de klein die de overwinning pakte van de 2e manche met op de 2e plek Richard van Drooge en op de 3e plek Hans Breemer. Rob Teunissen kwam net 5 seconden te kort voor een 3e plek.

饾悞饾惍饾惄饾悶饾惈 饾悇饾悤饾悗 (饾悘饾惈饾悶 饾煑饾煏) 饾煆饾煇饾煋饾悳饾悳:

1e manche: In de 1e manche van de Super EVO (Pre 97) 125cc zagen wij Rutger Boomsma ver voor de rest uitrijden. Met de snelste ronde tijd van 1.39 was hij te snel voor de rest van de rijders. Op een 2e plek zagen wij Douwe Kroeze en achter zich op de 3e plek Bart Builtjes.

2e manche: Ook bij de start van de 2e manche was het Rutger Boomsma die er snel vandoor ging. Hier was voor de overige 125cc rijders niet tegenop te rijden. Wederom zagen wij Douwe Kroeze op plek 2 en Bart Builtjes op plek 3.

饾悞饾惍饾惄饾悶饾惈 饾悇饾悤饾悗 (饾悘饾惈饾悶 饾煑饾煏) 饾煉饾煄+

1e manche: In de 1e manche van de Super EVO (Pre 97) 40+ zagen wij de snelle Richard van Drooge de leiding nemen. Richard van Drooge was helemaal in z鈥檔 element op zijn vertrouwde baan in Delfzijl maar toch zagen wij nog een gele Suzuki van Rudi Takman dichterbij komen. Helaas kon Rudi Takman niet de kopman voorbij en eindigde daardoor op plek 2 met daarachter Ralph Barten die alles heeft gegeven om plek 3 te verdedigen.

2e manche: Bij de start van de 2e manche van de Super EVO (Pre 97) 40+ nam dit keer Rudi Takman op z鈥檔 gele Suzuki de leiding. Hij liet daarbij Richard van Drooge achter zich die eindigde op de 2e plek Op de 3e plek zagen wij Ralph Barten de finish komen die zoals altijd werd aangemoedigd door zijn zoontje Bram.

饾悞饾惍饾惄饾悶饾惈 饾悇饾悤饾悗 (饾悘饾惈饾悶 饾煑饾煏) 饾悗饾惄饾悶饾惂

1e manche: In de eerste manche van de Super EVO (Pre 97) Open was het Gert-jan Assink die eveneens de leiding nam. Toch zagen wij dat Storm Hoevers ontzettend dichtbij kwam maar helaas eindigde hij op een 2e plek. Op de 3e plek zagen wij Bart van Dulmen voorbij komen die zwaaiend werd ontvangen door zijn dochter Nikkie.

2e manche: In de 2e manche van de Super EVO (Pre 97) Open zagen wij een ontzettende strijd tussen de top 3. Met op de 1e plek zagen wij als vanouds Gert-jan Assink maar in het achterwiel zagen wij Dave Xhofleer met de 500 steeds dichterbij komen. Helaas kwam Dave Xhofleer net 10 seconden tekort voor de 1e plek en eindigde daardoor op de 2e plek met achter zich de goed getrainde Martijn van der Veen.

饾悅饾惀饾悮饾惉饾惉饾悽饾悳 饾煍饾煄-

1e manche: In de 1e manche van de Classic 60- zagen wij de snelle Mark Beekmans de 1e plek pakken met heel dicht achter hem Jimmy Turk die de 2e plek behaalde gevolgd door Steven wouters op de 3e plek.

2e manche: Bij de start van de 2e manche van de Classic 60- was het dit keer Steven Wouters die de leiding nam en daardoor de 1e plek behaalde voor Mark Beekmans op de 2e plek en op de 3e plek zagen we Jimmy Turk.

饾悅饾惀饾悮饾惉饾惉饾悽饾悳 饾煍饾煄+

1e manche: In de eerste manche van de Classic 60+ zagen wij dat Johan Kistemaker de leiding nam met een voorsprong van 20 seconden op Jan Schapendonk. Jan Schapendonk eindigde op een 2e plek met achter hem Peter van den Nieuwenhof op plek 3.

2e manche: De 2e manche van de Classic 60+ was snel bekend. Johan Kistemaker had een mooie voorsprong en reed Jan Schapendonk op plek 2 en Peter van den Nieuwenhof op plek 3 zoek.

饾悡饾惏饾悽饾惂饾惉饾悺饾惃饾悳饾悿 饾煋饾煄-

1e manche: Bij de start van de 1e manche van de Twinshock 50- was het Marijn Gilis die leiding nam. Op de 2e plek zagen wij Jurgen Schreurs die nog minder dan 1 100e seconde tekort kwam op Marijn Gillis. Achter Jurgen Schreurs eindigde Christaan Groot op een 3e plek.

2e manche: Bij de 2e manche van de Twinshock 50- was het Jurgen Schreus die met een voorsprong reed van bijna 10 seconden op Marijn Gilis. Hierdoor behaalde Marijn Gillis de 2e plek en op de 3e plek zagen wij Christiaan Groot binnenkomen.

饾悡饾惏饾悽饾惂饾惉饾悺饾惃饾悳饾悿 饾煋饾煄+

1e manche: Bij de start van de 1e manche van de Twinshock 50+ stonden 16 rijders aan de start. We zagen dat Rudi Takman een enorme voorsprong nam op de nummer 2 Rene Eelderink en de nummer 3 Jan Heikamp.

2e manche: Net zoals bij de 1e manche van de Twinshock 50+ was het Rudi Takman die de leiding nam. Met een verschil van bijna 20 seconden zagen we Rene Eelderink op de 2e plek en niet Jan Heikamp werd 3e maar Stef Willems met 10 seconden voorsprong op Jan Heikamp veroverde de 3e plek.

饾悘饾惈饾悶 饾煐饾煋

1e manche: Bij de start van de eerste manche van de Pre 85 was het Danny Seels die de leiding nam. Met dik 50 seconden voorsprong zagen wij Clemens Reuvekamp op een plek 2 binnen komen en Kevin Roeterdink op plek nummer 3.

2e manche: Ook de start van de 2e manche van de Pre 85 was snel bepaald. Danny Seels ging er weer met een enorme voorsprong vandoor waardoor hij de 1e plek behaalde. Op de 2e plek zagen we Clemens Reuvekamp en op plek 3 Kevin Roeterdink.

饾悓饾悧饾煋饾煄 饾悞饾惍饾惄饾悶饾惈饾悿饾惀饾悮饾惉饾惉饾悶

1e manche: Met 22 rijders aan de start ging de ONK MX50 van start. Mark Poorthuis nam snel de leiding in de ONK MX50 en behaalde een 1e plek. Op de 2e plek zagen we Rob Teunissen die ook al een 2e plek behaalde bij de Classic 50 en op de 3e plek Tijn van den Berg.

2e manche: Bij de 2e manche van de ONK MX50 zagen we weer Mark Poorthuis de 1e plek binnen slepen. Hij heeft een groot gat gereden waardoor Rob Teunissen eindigde op een 2e plek en dit keer was het niet Tijn van den Berg op 3 maar Mark Hubers die net 1 seconde sneller was.

饾悓饾悧饾煋饾煄 饾悋饾惃饾悰饾悰饾惒饾悿饾惀饾悮饾惉饾惉饾悶

1e manche: In de eerste manche van de MX50 Hobbyklasse met dik 5 seconden snellere rondetijden nam Luca Puthaar de leiding gevolgd door Sjoerd Bos op plek 2 en Ferdi Fuchs op plek 3.

2e manche: Bij de 2e manche van de MX50 Hobbyklasse was het niet anders dan bij de 1e manche. Ook hier nam Luca Puthaar de leiding gevolgd door Sjoerd Bos op plek 2 en Ferdi Fuchs op plek 3.

饾悤饾悓饾悧饾煇

1e manche: Helaas waren er dit keer weinig aanmeldingen voor de VMX2. We hadden 4 rijders die streden om een plek op het podium. In de 1e manche was het de jonge Rutger Boomsma die de 1e plek behaalde met achter zich op plek 2 Bart van Dulmen en Nina Klink op plek 3.

2e manche: In de 2e manche van de VMX2 was het weer Rutger Boomsma die de leiding nam met dik 30 seconden voorsprong op Bart van Dulmen die daardoor de 2e plek behaalde. Op plek nummer 2 was het weer Nina Klink.

饾棬饾椂饾榿饾榾饾椆饾棶饾棿饾棽饾椈:

  • Super EVO (Pre 97) Open: 1. Gert-Jan Assink 2. Storm Hoevers 3. Dave Xhofleer
  • Super EVO (Pre 97) 40+: 1. Rudi Takman 2. Richard van Drooge 3. Ralph Barten
  • Super EVO (Pre 97) 125cc: 1. Rutger Boomsma 2. Douwe Kroeze 3. Bart Builtjes
  • Classic 60+: 1. Johan Kistemaker 2. Jan Schapendonk 3. Peter van den Nieuwenhof
  • Classic 60-: 1. Mark Beekmans 2. Steven Wouters 3. Jimmy Turk
  • Classic 50cc: 1. Hans Breemer 2. Niels de Klein 3. Richard van Drooge
  • Twinshock 50+: 1. Rudi Takman 2. Rene Eelderink 3. Stef Willems
  • Twinshock 50-: 1. Jurgen Schreurs 2. Marijn Gilis 3. Christiaan Groot
  • Pre 85: 1. Danny Seels 2. Clemens Reuvekamp 3. Kevin Roeterdink
  • MX50 Superklasse: 1. Mark Poorthuis 2. Rob teunissen 3. Tijn van den Berg
  • MX50 Hobbyklasse: 1. Luca Puthaar 2. Sjoerd Bos 3. Ferdi Fuchs
  • VMX2: 1. Rutger Boomsma 2. Bart van Dulmen 3. Nina Klink

Voor alle uitslagen en de actuele tussenstanden kijkt u op onze website: Uitslagen en standen 2024

Heb je de beschikking over een Classic crossmotor (alles van v贸贸r het bouwjaar 1997) of een crossbrommer en wil je een keer deelnemen aan een wedstrijd van de VMCN? Ook dag deelnames zijn mogelijk. Dit d.m.v. een dag inschrijving i.c.m. een dag licentie van de MON.

Record brekend 5e NK van de VMCN in Lochem!

Zondag 9 juni jongstleden werd er onder prachtige weersomstandigheden de vijfde wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Classic Motorcross & MX50 verreden bij de MACSEV te Lochem.

De inschrijving ging open om half acht en al snel stond er een lange rij voor de inschrijftafels. De inschrijving en beoordelen van de licenties verliep vlot en zodoende kon een ieder op tijd inschrijven en zich klaar maken voor de training. Het circuit de Gageldijk was zoals altijd perfect geprepareerd door de mensen van de MAC Sport en Vriendschap. 

Maar liefst 283 deelnemers mochten er verwelkomt worden, een aantal wat in de hele geschiedenis van de VMCN nog nooit eerder voorgekomen is. 

Om half negen begonnen de trainingen, welke vlotjes verliepen. Na de (tijd)trainingen waren de series bekend, en na een kort baanonderhoud viel om 10:40 uur het starthek voor de eerste manche van de Classic 50cc. 

Classic 50cc

1e manche: Niels de Klein wist de eerste manche naar zijn hand te zetten en won voor een aandringende Hans Bremer gevold door Geert Bremer op de 3e plek.
2e manche: Wederom Niels de Klein die er met de overwinning van door ging, op 5,6 seconden gevolgd door startnummer 111 van Hans Bremer en wederom op de 3e plek Geert Bremer.

Classic 60+/60-
1e manche: In de classic 60- werd de eerste manche gewonnen door Mark Beekmans gevolgd door Steven Wouters en op de derde plek Jimmy Turk op zijn snelle BSA.
In de Classic 60+ kwam John Smeyers als eerste over de finish, als tweede Peter van den Nieuwenhof en op de derde plek de crossende akkerbouwer Johan Kistemaker. 
2e manche: In de tweede manche van de classic 60- een herhaling van zetten met de zelfde uitslag als de eerste manche: Mark Beekmans op een, Steven Wouters op twee en de derde plek was wederom voor Jimmy Turk. Bij de 60+ klasse werd eveneens gewonnen door John Smeyers maar nu was het Johan Kistemaker op de tweede plek en als derde Peter van den Nieuwenhof

Super EVO (Pre 97) 125cc 
In de eerste manche was het Luca Nijenhuis die won voor Diderik Kruisselbrink en op de derde plek Klaas Jan Kruisselbrink.
De tweede manche was een copy van de eerste met exact de zelfde uitslag van de nummer 1 2 en 3.

Super EVO (Pre 97) Open
De tenoren van de VMCN maakten er weer een mooi schouwspel van met elkaar, waarbij Gert-Jan Assink de eerste manche won voor Nigel Blomer die ook weer eens een wedstrijd van de VMCN meereed op zijn super snelle Honda 250. De top drie werd compleet gemaakt door Dave Xhofleer op zijn dikke Honda CR500.

In de tweede manche viel het goed gevulde starthek met 34 rijders en was het wederom Gert-Jan Assink die de leiding nam en deze ook niet meer uit handen gaf. Als tweede was het nu Ezra Veldman en als derde kwam Dave Xhofleer over de meet. 

Super EVO (Pre 97) 40+
De eerste manche werd gewonnen door Tom Hemmelder voor Paul Woldendorp op de tweede plaats en als derde kwam “Good old” Richard van Drooge aan de finish.
Manche twee was het Rudi Takman die er met de winst vandoor ging gevolgd door Richard van Drooge en als derde nieuwkomer in deze klasse Ralph Barten.

ONK MX50 Superklasse
Wesley Staring won manche een voor Mark Poorthuis en Klaas Jan Kruisselbrink op plek 3 
De tweede manche een blauwdruk van de eerste met Wesley Staring op 1 Mark Poorthuis 2 en Klaas Jan Kruisselbrink op plek 3

ONK MX50 Hobbyklasse 
1e manche winst voor Joy Puthaar voor Niels van der Steen en als derde Bart ter Hofte.
De 2e manche wist Niels van der Steen te winnen voor Sjoerd Bos en Luca Puthaar. 

Twinshock 50-
Onze zuiderbuur Marijn Gilis won manche 1 voor Jurgen Schreurs en Marc Caron op de derde plaats.
In de tweede manche wist Jurgen Schreurs de rollen om te draaien door de wedstrijd te winnen en dit keer was het Marijn Gilis die tweede werd voor Marc Caron op plek 3.

Twinshock 50+
In de eerste manche was het Rudi Takman voor Rene Eelderink op p2  en Johan Pieper op p3.
Manche 2 werd wederom gewonnen door Rudi Takman plek twee was weer voor Rene Eelderink en Gerben Minkhorst op plek drie. 

Pre 85
De eerste manche was het Edwin Evertsen die als winnaar afgevlagd werd voor Bram Bulten en Clemens Reuvekamp.

In de tweede manche was het Clemens Reuvekamp die won voor Bram Bulten en Kevin Roeterdink op plek 3.

VMX2
Klein van stuk maar groots in prestaties Wesley Staring won ook in de VMX2 manche een gevolgd door thuisrijder Mark Wassink en op de derde plaats Jarno van Amerongen.

Ook de tweede manche viel ten deel aan Wesley Staring, Mark Wassink eiste wederom plek twee voor zich op en Bart van Dulmen maakte de top drie compleet.

Wederom kon er weer een prachtige sportieve dag Vintage Motocross bijgeschreven worden in de geschiedenisboeken en verliep de dag gelukkig zonder noemenswaardige incidenten.

Voor alle uitslagen van Lochem en de actuele tussenstanden kijkt u hier:

Heb je de beschikking over een Classic crossmotor (alles van v贸贸r het bouwjaar 1997) of een crossbrommer en wil je een keer deelnemen aan een wedstrijd van de VMCN? Ook dag deelnames zijn mogelijk. Dit d.m.v. een dag inschrijving i.c.m. een dag licentie van de MON. Je vindt de VMCN daarnaast ook op Facebook en Instagram.

In memoriam: Arie den Haan

Met groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Arie den Haan.

Wij wensen de naaste familie en nabestaanden heel veel sterkte met dit grote verlies.

NK Nummer 5 circuit Gageldijk Lochem. Dag inschrijven nog mogelijk!

Zondag 9 juni aanstaande is circuit de Gageldijk in Lochem het strijdtoneel voor het Nederlands kampioenschap Vintage motorcross. De MAC Sport en Vriendschap Lochem organiseert dan zoals ieder jaar een wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap voor alle klassen. In de Classics 60+/60- klasse worden wederom veel internationale rijders uit verschillende landen verwacht, want het Gageldijkcircuit is een gewilde baan voor de classics om op te rijden.

De open VMX2 klasse zal ook rijden op deze dag, de klasse waarmee je enkele keren per jaar kennis kunt maken met de gezelligheid bij de VMCN, deelname mogelijk op iedere 2-takt crossmotor vanaf 125cc.

Ben jij in het bezit van een 2-takt crosser en lijkt het je leuk een wedstrijd bij de VMCN te rijden op het prachtige circuit van Lochem ? Schrijf je dan nu in (v贸贸r donderdag 12:00 uur) via de Dag Inschrijving

Alle informatie over deze wedstrijd en het tijdschema voor deze dag zijn te vinden via:

Scroll to top