Laatste Nieuws

In memoriam: Ivo Janssens

Wij ontvingen het droevige bericht dat Ivo Janssens is overleden.

Ivo was een van de stuwende krachten achter het op poten zetten van de georganiseerde classic cross, nationaal maar ook internationaal. Begin jaren 90 van de vorige eeuw was hij mede grondlegger van wat nu ECMO is.

De “grote grijze man met sik” is niet meer, evenals zijn gevleugelde woorden: “Joah joah”.

VMCN wenst de familie en alle betrokkenen heel veel sterkte toe.

Ivo Jansssens

Einde seizoen 2020, controle Pré 90/95 en vacature bestuur 2021

Beste VMCN Leden,

Wij verzoeken jullie om dit bericht volledig te lezen, en gehoor te geven aan de vraag onderaan de mail.

Afgelopen vrijdag hebben wij jullie laten weten dat de wedstrijd in Eersel niet door kon gaan vanwege de aangescherpte maatregelen welke er wederom zijn ingevoerd door de sterk stijgende cijfers van het Covid-19 virus. Gisteravond hebben wij als bestuur unaniem besloten dat seizoen 2020 helaas ten einde is. Op dit moment is er geen enkele club die het risico wil lopen om nu nog een wedstrijd te gaan organiseren en dan is ook nog maar de vraag of de desbetreffende gemeente hiervoor een vergunning afgeeft. Daarnaast vinden wij het als bestuur onverantwoord om in deze tijd iets te gaan organiseren, waar vele mensen bij elkaar gaan komen. Het RIVM vraagt nadrukkelijk om zoveel mogelijk thuis te werken, niet bij ouderen op bezoek te gaan en drukke plekken te mijden waardoor wij hebben moeten besluiten om een punt te zetten achter dit toch al zo korte seizoen.

Wij denken dat wij als VMCN rijders zijnde toch nog redelijk blij moeten zijn dat we nog een trainingsweekend en 6 wedstrijden hebben kunnen rijden, terwijl bijna alle overige competities slechts een paar wedstrijden of sommige zelfs helemaal niet hebben gereden.

Helaas zal de huldiging/feestavond welke gepland stond op zaterdag 14 november 2020 uitgesteld worden naar een periode waarop dit wel verantwoord is. Het is zeker de bedoeling om deze huldiging nog te laten plaatsvinden, maar wanneer is voor iedereen de vraag. Wanneer de mogelijkheid er is, hebben wij de gedachte om dit te laten plaats vinden in het weekend van zaterdag 30 en/of zondag 31 januari 2021. Dit zal dan in een combinatie zijn met de Algemene Leden Vergadering 2021 welke dan in hetzelfde weekend plaats zal vinden.

Bij deze zouden wij graag de kampioenen van de VMCN Cup 2020 van harte willen feliciteren met hun behaalde resultaten. De volledige eindstanden van de VMCN Cup zijn inmiddels op onze website geplaatst. Zie Uitslagen en standen. De podiumplaatsen zijn behaald door:

Graag willen wij jullie nog het volgende melden en tevens een hele belangrijke vraag.

Tijdens de wedstrijd in Den Dungen op zondag 6 september 2020 is er in de Pré 90/95 klasse een controle geweest op de diameter van de voorvork. Enkele rijders voldeden niet aan het reglement en hebben vanuit de VMCN per mail een officiële waarschuwing gehad. Vanaf seizoen 2021 moeten alle voorvorken voldoen aan het reglement en wanneer dit niet in orde is kan er niet deelgenomen worden aan de training en wedstrijden.

Zoals jullie wellicht allemaal zullen weten, zal tijdens de Algemene Leden Vergadering van 2021 welke plaats gaat vinden in het laatste weekend van januari 2021, Bart van Dulmen aftreden als voorzitter en bestuurslid van de VMCN. Wij zijn daarom ook heel hard op zoek naar nieuwe bestuursleden. Zoals elk jaar zijn we hard op zoek naar mensen welke handig zijn met de computer, om zo het bestuur te helpen met de administratieve taken. Daarnaast zijn we dit jaar ook specifiek op zoek naar iemand die het in zich heeft om voorzitter te worden. In onze ogen hoeft een voorzitter niet per se heel goed te zijn in bepaalde taken, maar moet vooral goed zijn in het leiden van het bestuur en het organiseren/verdelen van de diverse taken binnen het bestuur. Alle jaren krijgen wij nagenoeg geen aanmeldingen voor bestuursleden, maar voor dit jaar zal dat echt anders moeten zijn. Het is heel erg simpel, zonder aanmeldingen zal het enorm moeilijk gaan worden om in 2021 en verder nog wedstrijden volledig te kunnen organiseren.

Wij vragen jullie dan ook met nadruk wanneer je interesse hebt om iets voor de VMCN te kunnen betekenen, om je dan graag zo snel mogelijk aan te melden bij één van de bestuursleden of via info@vmcn-mx.nl.

Hopende jullie hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. In de tussentijd: Zorg goed voor jezelf, elkaar en blijf gezond!

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

VMCN Cup zondag 11 oktober Eersel afgelast

Beste VMCN Leden,

Helaas moeten wij jullie mededelen dat de wedstrijd welke gepland stond op zondag 11 oktober 2020 in Eersel, NIET door zal gaan. MCC de Kempen heeft gezien de nieuwe Covid-19 maatregelen moeten besluiten om de wedstrijd af te lassen.

We zijn als bestuur druk aan het overleggen om te kijken of er nog wat mogelijk is om in 2020 te organiseren, en of dit een verstandige keuze is. Wanneer we besluiten om toch nog iets te organiseren, zal dit alleen zijn op de vooraf aangegeven data van zondag 11 oktober en/of zondag 18 oktober.

We brengen jullie zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

VMCN Cup zaterdag 26 september MC Utrecht

Morgen staat onze volgende wedstrijd op de agenda bij Motorcross Club Utrecht.

MC_Utrecht-logo

In verband met de verwachte regen vandaag proberen we vanavond nog een update van de baan te geven.

Er is mogelijkheid om te overnachten. Kosten overnachting zijn € 10,- per voertuig. Zaterdag dient het terrein om 19.00 uur leeg te zijn.

Alle info en het dagschema van deze wedstrijd vinden je hier:

De protocollen van de RIVM, NOC*NSF en KNMV m.b.t. het Corona virus vind je op deze pagina:

Laatste oldtimertraining van 2020 in België

De Classic crossers van onze zuiderburen hebben nog één laatste oldtimertraining dit jaar. Deze wordt georganiseerd door MXVintage en hiervoor is het Hondapark in Olmen afgehuurd. De training zal plaatsvinden op donderdag 1 oktober a.s. van 13.00 tot 17.00 uur. De kosten zijn € 25,-

Alle benodigde informatie vind je via de volgende link waar je jezelf ook gelijk kunt inschrijven:

Uitslagen en standen bijgewerkt na Vledderveen

De uitslagen en standen voor de VMCN Cup zijn bijgewerkt na onze wedstrijd van afgelopen zondag bij MRTO Vledderveen.

Deze vinden jullie hier:

Scroll to top