Laatste Nieuws

In memoriam: Martha van der Aa – Meulenbroek

Wij ontvingen het droevige bericht dat Martha van der Aa – Meulenbroek is overleden, de vrouw van Noud van der Aa.

Noud en Martha hebben heel veel voor de Dutch Pré 70 Classic Motocrossclub gedaan.

VMCN wenst Noud en Dorine, hun familie en alle betrokkenen heel veel sterkte toe.

Op de volgende pagina kunnen herinneringen worden achtergelaten:
http://www.memori.nl/martha-vanderaa-meulenbroek

Kaart_Martha-van-der-Aa-Meulenbroek

Corona-update

Beste VMCN Leden,

Zoals beloofd, zouden wij jullie op de hoogte houden over de vernieuwde corona maatregelen. Helaas hebben de richtlijnen van het RIVM bepaald dat er tot 1 september 2020 geen wedstrijden gereden mogen worden in Nederland. Dit betekend voor de VMCN dat er slechts enkel de NK wedstrijden in Den Dungen en Eersel nog op de kalender staan. In het allerbeste scenario zouden wij hier nog enkele wedstrijden aan toe kunnen voegen, echter zal dit tot een maximum van 5 à 6 wedstrijden uit kunnen komen. Wij als bestuur vinden dat je dit geen Nederlands Kampioenschap kan noemen, en hebben daarom besloten dat er in 2020 geen VMCN NK wedstrijden meer zullen worden gehouden.

Hoe jammer wij het ook vinden, het is helaas de realiteit waar we op dit moment mee te maken hebben.
Wanneer het mogelijk is gaan we proberen wel nog diverse wedstrijden proberen te organiseren, echter deze zullen niet meetellen voor een kampioenschap. Indien mogelijk zullen we nog wel proberen hier iets leuks/ludieks van te maken, zodat we dit op de jaarlijkse feestavond alsnog kunnen vieren met iedereen. Wanneer je leuke ideeën hebt hiervoor, kan je deze mailen naar: info@vmcn-mx.nl.

Om gedurende deze vreemde periode zonder motorcross toch wat vermaak te hebben gaan we VMCN leden ‘in beeld’ brengen. Als eerste lid is Geert Breemer aan bod gekomen. Deze Friese Classic crosser is al meerdere jaren bij de VMCN wedstrijden te spotten en rijdt de laatste jaren samen met zijn vader bij de Classic 50cc klasse. In deze klasse werd hij in 2016 en 2019 kampioen. Klik hier voor het artikel.
Wil jij graag ‘in beeld’ worden gebracht of een ander mooi Classic Motorcross verhaal met ons delen? Stuur dan even een berichtje naar: davy@vmcn-mx.nl

Zodra er meer nieuws is, zullen we jullie uiteraard weer op de hoogte houden.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

VMCN-LID IN BEELD #1

Door de wereldwijde pandemie veroorzaakt door het COVID-19 virus kunnen we momenteel allemaal niet doen waar we het liefst mee bezig zijn, crossen op onze Classic crossmotoren. Om gedurende deze vreemde periode zonder motorcross toch wat vermaak te hebben zullen verschillende VMCN-leden aan enkele vragen worden onderworpen.

Als eerste lid is een van de VMCN kampioenen van 2019 aan de beurt. Deze Friese Classic crosser is al meerdere jaren bij de VMCN wedstrijden te spotten en rijdt de laatste jaren samen met zijn vader bij de Classic 50cc klasse. In deze klasse werd hij eerder in 2016 ook al eens kampioen.

Klik hier voor het artikel > VMCN-lid in beeld #1

Ben jij lid van de VMCN en wil jij graag ‘in beeld’ worden gebracht of een ander mooi Classic Motorcross verhaal met ons delen? Stuur dan even een berichtje naar: davy@vmcn-mx.nl

Update VMCN wedstrijden n.a.v. Corona virus

Beste VMCN Leden,

Op dit moment is het zo dat de overheid alle evenementen tot 1 juni heeft verboden. Voor ons als VMCN houd dit in dat na de afgelastingen van Lichtenvoorde en St. Isidorushoeve ook onze NK wedstrijden in april en mei in Delfzijl, Geldermalsen, Neerijnen, Hummelo en Halle helaas géén doorgang vinden.

Verder blijft het voor nu uiteraard afwachten hoe de situatie zich ontwikkeld en wat er daarna nog mogelijk gaat zijn. Gezien de huidige heftige omstandigheden is het erg aannemelijk dat 1 juni niet de einddatum van de maatregelen gaat zijn en dat er nog meer wedstrijden zullen worden afgelast. Zodra er meer duidelijk is, zullen we dit uiteraard bekend maken. Voor de laatste informatie vanuit de KNMV over de gevolgen van de coronacrisis zie de volgende pagina: link

Voor nu willen we jullie graag nog meegeven om de RIVM adviezen op te volgen. Blijf gezond, blijf indien mogelijk thuis en wees voorzichtig! Benut deze tijd om je motor(s) extra mooi op te poetsen en technisch klaar te maken, je outfit + bescherming in orde te maken, je bus of camper grondig te poetsen en je gereedschap te ordenen zodat je helemaal gereed bent voor de wedstrijden zodra we weer mogen rijden.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

Update VMCN wedstrijden n.a.v. Corona virus

Beste VMCN Leden,

Zoals jullie allemaal wel zullen hebben meegekregen op het nieuws, heeft het Corona virus Nederland (en de rest van de wereld) aardig in zijn macht. De Nederlandse regering heeft stevige maatregelen genomen i.v.m. dit virus, en gaat de komende 3 weken zo goed als op slot.

Hierdoor zijn de eerste 2 wedstrijden welke gepland stonden op zondag 22 maart in Lichtenvoorde en zondag 5 april in St. Isidorushoeve sowieso NIET door. De kans is ook zeer reëel dat er nog meerdere wedstrijden afgelast zullen gaan worden, maar dit bekijken we per wedstrijd op zich.

De intentie is wel dat we willen proberen alle wedstrijden in te halen, het is dan ook mogelijk dat dit op andere data plaats zal vinden dan de vooraf opgegeven reservedatums. We zullen hier uiteraard wel rekening mee houden met de landelijke vakantieperiodes, en zullen dit alles dan ruim vooraf bekend maken.

Echter op dit moment zit er niets anders op dan afwachten op hoe de situatie zich voordoet de komende weken. Zodra er meer duidelijk is, zullen we dit z.s.m. bekend maken.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VMCN

1e VMCN wedstrijd 22 maart a.s. is AFGELAST!

Beste VMCN-leden,

In lijn met de maatregelen omtrent het coronavirus die voor het gehele land gelden heeft de KNMV alle KNMV-motorsportevenementen in Nederland tot en met 31 maart 2020 afgelast.

Onze eerste wedstrijd bij MACL Lichtenvoorde op 22 maart a.s. gaat dus helaas niet door.

De adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet zijn bedoeld om de gevolgen van de virusuitbraak in te perken. De VMCN ondersteunt deze doelstelling van harte.

Scroll to top