Laatste Nieuws

Nieuwe promotieklasse bij de VMCN

Al enige tijd denken wij als VMCN aan het toevoegen van een “Promotie klasse”. Door het niet meer samenrijden met de CZC (Classic Zijspan) en daarnaast ook de ONK MX50 niet bij al onze wedstrijden aanwezig is, is hiervoor ruimte ontstaan welke wij graag op de volgende wijze als proef in willen vullen.

We willen met deze promotie klasse de gelegenheid bieden aan rijders met een moderne tweetakt motor om op een aantal wedstrijddagen kennis te maken met onze club (Let wel: het betreft alleen voor TWEETAKT MOTOREN !!).

Wij denken ook dat er daarnaast nog een groep (classic / vintage) motorcrossers is die wij nog missen in onze club. Denk hierbij aan de groep motoren met een monochock vering systeem die buiten het twinshock reglement vallen en niet aan de technische eigenschappen van de Pre 97 ‘Super EVO’ klasse kunnen voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Yamaha’s van bj. 77-84, Suzuki’s 81-83, Maico 82-84 en Honda’s 81-85. Dit is zo maar een greep uit deze groep van die motoren.

We willen als VMCN kijken of er animo is voor deze twee klassen en willen dat dit jaar gaan koppelen aan deze promotie klasse. Dat betekent dat deze twee groepen de mogelijk krijgen om op aangewezen wedstrijddagen in deze klasse gezamenlijke te starten. Als er uit blijkt dat er dit seizoen een voldoende animo voor is willen we dat voor het seizoen 2023 verder uit gaan bouwen.

De eerste wedstrijd voor deze promotie klasse zal zijn op zondag 1 mei a.s. op het circuit van Boekel.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de volgende link:

Voor deze klasse geld een maximum van 40 rijders en kan aan worden deelgenomen met een KNMV Basis Sportlicentie en een motor met een minimale cilinderinhoud van 125cc. De minimale leeftijd is 16 jaar met uitzondering bij deelname met een 125cc motor waarmee de minimale leeftijd 13 jaar is (conform KNMV).

We zien geïnteresseerden graag deelnemen op 1 mei in Boekel!

Scroll to top